USD 40.90 41.40
  • USD 40.90 41.40
  • EUR 40.95 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Дуже чекають на повернення тата: доньки волинського воїна співом збирають гроші на дрони для бійців

15 Травня 2024 19:09
Родина сержанта ЗСУ Михайла Андрійчука з Ківерців збирає донати на закупівлю дронів. Поки голова сім’ї захищає країну на фронті, мама з доньками займаються волонтерством.

До Міжнародного Дня сім’ї, який відзначають 15 травня, Суспільне поспілкувалося з родиною Андрійчуків.

Доньки Ілона та Іринка спілкуються з татом телефоном і готують для мами спільний сюрприз.

«Привіт! Донечки, привіт, мої любі! – Як ти? – Нормально, скучаю за вами! – Ми теж, коли приїдеш? – Я казав, як буду їхати, то зробимо мамі секрет, їй не скажемо, а вам скажу», – зазначив військовослужбовець.
Михайло Андрійчук захищає країну з 2014 року, півтора року служив в АТО, розповіла дружина захисника Наталія. Від початку повномасштабного вторгнення її чоловік – на передовій.

Читати ще: До війни був бізнесменом, а зараз – на Авдіївському напрямку: у 100-й бригаді служить військовий на псевдо Поляк

«Він був майже у всіх гарячих точках, отримав поранення, але після поранення його одразу відправили назад, бо сказали, що немає кому воювати. У відпустку перший раз прийшов, коли пройшло 8 місяців. Він був в піхоті, пройшов все», – сказала жінка.

Попри оптимізм, Наталя Андрійчук поділилася з труднощами, з котрими зіткнулась її сім’я після того, як чоловік пішов до війська. З її слів, сім’я почала ще більше цінувати один одного та радіти кожному моменту разом.
«Ще на початку війни для мене було дуже тяжко, бо куди не йдемо чи ще щось, то діти завжди казали: «Чого той тато є, а нашого нема? Чого нашого забрали, а інших не забирають?» То цей період було дуже тяжко, до року», – зазначила волинянка.
Жінка розповіла, що неодноразово організовувала збори на потреби підрозділу чоловіка, а рік тому вдалось назбирати на авто. Зараз, додає, збір коштів на допомогу триває. Доньки Ілона й Ірина зазначили: щоби назбирати донати, вирішили співати.

«Оскільки ми вміємо співати, ми виступаємо в церкві. Ірина виступала на стадіоні. Ми співаємо, щоб назбирати для наших захисників гроші на дрони, на машину, щоб швидше закінчилась ця війна і всі воїни могли повернутись до своїх родин щасливі та здорові», – сказали дівчата.

Читати ще: Обоє – молодші сержанти: мама й син з Волині боронять Батьківщину в Князівській бригаді

Доньки Михайла Андрійчука зазначили, що дуже чекають на повернення тата додому з перемогою. Дружина воїна Наталія Андрійчук додала, що за роки служби в чоловіка є багато медалей, і таких медалей ще у чоловіка буде чимало, адже на захисті держави він із перших днів повномасштабного вторгнення РФ.
«В нас є медалі, які чоловік вішає на кітель, він в нас зберігається в шафі і він їх сюди повісив: Збройні сили, тут є медаль за визволення Харкова, тут є нагрудний значок, що він є учасником АТО. Такі медалі, надіємось, ще будуть і будуть. Чекаємо перемоги і нашого тата вдома», – додала дружина захисника.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus