USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Три органи від одного донора: подробиці першої в Луцьку операції з пересадки серця

20 Червня 2022 17:12
Уперше в Луцьку, у Волинській обласній клінічній лікарні, зробили пересадку серця. Від донора – 55-річного чоловіка, якому діагностували смерть мозку, – буде пересаджено також обидві нирки.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповів завідувач відділення трансплантології у Волинській обласній клінічній лікарні Михайло Загрійчук.

Операцію з трансплантації серця у Волинській обласній клінічній лікарні провела команда київського Інституту серця. Медикам допомагали місцеві лікарі.

Операцію провели зранку 20 червня. Вона пройшла успішно.

«На жаль, помер 55-річний пацієнт, якому діагностували смерть мозку. Із його родичами, відповідно до Закону України «Про трансплантацію органів», ми провели розмову. Вони дали згоду на вилучення органів і трансплантацію.

Від цього чоловіка було пересаджено серце. Одну нирку також уже пересаджено і зараз будемо пересаджувати другу. Тобто від цього донора буде пересаджено загалом три органи», – розповів Михайло Загрійчук.

Читати ще: «Наступною після трансплантації нирки у Волинській обласній лікарні мала б стати трансплантація серця», – Михайло Загрійчук

За його словами, операція з пересадки серця для Волинської обласної клінічної лікарні перша, як і в місті Луцьку загалом. Раніше в Ковелі директор Інституту серця Борис Тодуров уже проводив подібну операцію з пересадки серця.

«Зрозуміло, що це високотехнологічна операція. Це шанс на життя. Зараз пацієнт перебуває в реанімації. З ним усе добре», – додав Михайло Загрійчук.

Реципієнту 49 років, він мешканець Миколаєва. Від початку повномасштабної війни чоловік переїхав до Києва. У чоловіка була гостра серцева недостатність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus