USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Дуже висока смертність: інфекціоністка розповіла про фатальні помилки під час лікування COVID

16 Травня 2021 11:34
Деякі українські медики призначають пацієнтам з COVID-19 абсолютно неправильне лікування, яке може значно зашкодити організму. Передусім, це стосується антибіотиків, гормонів, імуномодуляторів, крапельниць.

Про це заявила медична експертка ЮНІСЕФ, лікарка-інфекціоністка Катерина Булавінова, передає ТСН.

«Ми робимо щось не так. У нас цифри смертності дуже високі у досить молодому віці. Тому, мені здається, що дуже важлива дискусія, що ми як медична система може робити інакше, і що пацієнти можуть робити інакше», – зауважила Булавінова.

За словами Булавінової, під час лікування коронавірусу в Україні досі приймають велику кількість антибіотиків, які під час COVID-19 не є ефективними. Вона наголосила, що від них буде тільки шкода.

Читати ще: Другий рік пандемії COVID-19 принесе більше смертей, ніж перший, – ВООЗ

Деяким пацієнтам зарано призначають гормони, які дуже добре працюють під час коронавірусу, але призначивши їх не вчасно, шкодять. Досить часто трапляються випадки, коли хворому потрібна киснева підтримка, але вчасно не вживаються заходи.

«Дуже багато застосовується засобів із недоведеною ефективністю, які, швидше за все, можуть бути і шкідливі для таких пацієнтів. Це імуномодулятори, псевдопротивовірусні терапії, якісь божевільні крапельниці вдома. Цих пацієнтів взагалі не можна крапати, бо їх можна втопити, у буквальному сенсі, у них і так вражені легені», – наголосила експерт.

У разі, якщо лікар призначає подібні препарати, Булавінова радить уточнити в нього, чи дійсно вони потрібні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Народна прокуратура Показати IP 16 Травня 2021 11:50
"У разі, якщо лікар призначає подібні препарати, Булавінова радить уточнити в нього, чи дійсно вони потрібні..." Ага, так той лікар і визнає, що вони не потрібні...
Анонім Показати IP 16 Травня 2021 18:32
у нас і інсульти неправильно лікують - закапують пацієнтів крапельницями, які зовсім не ефективні, після інсультів також висока смертність в порівнянні з розвинутими країнами, це визнано МОЗ вже давно, але у нас МОЗ і лікарні це окремі царства

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus