USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Два гектари за $4000: власники паїв на Волині вимушені продавати землю за безцінь

14 Серпня 2022 21:52
Щоби власники паїв не продавали землі, на Горохівщині, яка славиться родючими ґрунтами, хочуть розвивати ягідництво, садівництво та овочівництво. Але передусім потрібно залагодити питання щодо зберігання готової продукції.

Як розповів Горохівський міський голова Віктор Годик в інтерв’ю ТРК «Аверс», нині випадки продажу паїв у громаді поодинокі. На жаль, нерідко їх власники через різні життєві труднощі вимушені продавати землю практично за безцінь. Орієнтовно пай площею два гектари купують за $4000.

«У нас є нормативно-грошова оцінка, від якої ми й відштовхуємося. Останній коефіцієнт індексації, який збільшував вартість землі, був у 2016 році. Думаю, об’єктивна індексація дасть змогу на законному рівні збільшити вартість землі. На сьогодні земля не індексується. Чому? Це питання потрібно поставити передусім урядовцям», – наголосив Віктор Годик.

За його словами, Україна має вивчити досвід, наприклад, сусідньої Польщі в розвитку сільського господарства.

«Ми хочемо розвинути напрямки ягідництва, садівництва, овочівництва. Інтенсивно працюємо над цим. Беремо участь у програмі. Це дозволить покращити зайнятість у селі. Уже сьогодні окремі власники присадибних ділянок переходять із вирощування зернових, бобових, технічних культур на полуницю, малину, інші ягоди. Маємо приклади площ, засаджених садами.

Наша продукція має попит. Але основна проблема – її немає де зберігати. Тому ми ставимо за мету побудувати потужності для заморожування та зберігання, навіть із перспективною переробки», – прокоментував міський голова.

Читати ще: Люди не хочуть тримати корів: чому у волинських селах занепадає молочне тваринництво

Нагадаємо, в селі Підбереззя Горохівської громади фермер займається садівництвом і вирощує ягоди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вася Показати IP 15 Серпня 2022 16:51
Так і всю землю за безцінь продадуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus