USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ринок землі на Волині: чому укладення угоди – це тривалий процес

18 Жовтня 2021 08:00
Перевірка документів, необхідних для укладання угоди купівлі-продажу земельної ділянки, подекуди займає кілька тижнів.

Про це повідомила голова відділення нотаріальної палати у Волинській області Надія Кузьміч під час брифінгу щодо ринку землі.

З її слів, особливого ажіотажу на Волині немає. Оформляли угоди купівлі-продажу зазвичай приходять ті громадяни, кому треба гроші на якісь термінові потреби, приміром на лікування, або ті, хто збирається переїжджати.

Читати ще: Від 1100 до $10 тис.: скільки коштуватиме гектар землі в Україні та на Волині

Часто, якщо продавці – особи старшого віку, нотаріусам доводиться пояснювати, що земельні угоди передбачають безготівковий розрахунок.

«Часто треба було розмовляти з бабусею чи дідусем, які звикли тримати гроші в руках чи у вузлику, треба було пояснити, що необхідно відкрити рахунок у банку. Ми пояснювали, що гроші нікуди не дінуться і радили, щоб вони брали з собою когось молодшого. Ніби деталь, яка не має стосунку до складнощів чи роботи реєстрів, але потребує певного часу, щоб людина була впевнена у результаті і безпечності», – зазначила вона.

Крім того, вона розповіла, що люди не були готові до тривалої перевірки документів.

«Коли ти купуєш таке складне майно, проходить низка перевірок і це тривалий етап. Люди звикли, що це має бути сьогодні на сьогодні. Деякі угоди затягувалися, бо у власників були лише старі державні акти 90-х років, а вони не мали ані кадастрового номеру, ані інших документів. Треба перевіряти у низці реєстрів, перевіряти родинні зв’язки, аби всі учасники угоди були впевнені в законності угоди і вона була безспірною. Також треба перевіряти покупців, щоб не допустити акумулювання понад 100 гектарів в одні руки», – пояснила Надія Кузьміч.

Нагадаємо, за 100 днів від старту ринку землі на Волині продали 1754 гектари.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus