USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Два місяці працюють без світла: держустанові у Луцьку відрізали електропостачання

18 Червня 2021 14:37
Майже два місяці працює без електропостачання Луцький міськрайонний відділ філії Державної установи Центр пробації у Волинській області.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту.

Як проінформувала начальниця Луцького міськрайонного відділу філії Державної установи Центр пробації у Волинській області Алла Павловська, з 26 квітня 2021 року державну установу відключили від електропостачання.

«Станом на сьогодні у нас паралізована робота, бо працівники не мають доступу до інтернету та не можуть працювати з електронними документами. Звичайно, ми реєструємо вироки й у електронному вигляді, щоб хоч якось налагодити роботу», – розповіла під час звітування перед депутатами посадовиця.

Зі слів доповідачки, 17 червня, під час виїзної комісії вона звернулась із проханням допомоги до місцевих депутатів, на що їй відповіли, що потрібно із такими питаннями звертатися до Волинської обласної ради, оскільки формально Центр пробації орендує приміщення в облради.

«Я просила хоча б два безоплатних кабінети на вирішення поточних питань, на що начальниця управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради Ліна Галан сказала, мовляв, не можна з брудної кімнати йти в чисту, бо це – не вирішення проблеми. І я з нею згодна. Скоро буде два місяці як ми без електропостачання. З допомогою наших сусідів КП «Волинське обласне бюро технічної інвентаризації» та КП «Луцький медичний інститут» ми якось трималися, але на сьогодні на нас дивляться скоса. Попри те, що ми виконуємо рішення судів нашої громади, допомоги від міської ради я не можу отримувати. Керівництву листи теж надсилаємо, але поки що ми є заручниками ситуації, бо розпорядником наших коштів є лише державна установа Центру пробації», – продовжує розповідати Алла Павловська.

З її слів, раніше у Луцького міськрайонного відділу Центру пробації справді був борг за комунальні послуги, нині посадовиця запевняє, що боргів немає. Натомість борги за електропостачання ж у інших відділів по областях.

«Нам сказали, поки всі відділення не сплатять борги за минулий рік, то світла у цьому не матимуть. Ми мовчали, бо нам соромно було це озвучувати. Як і раніше, центральне керівництво нас зобов’язує належно виконувати роботу, а як? Ми маємо ознайомлювати засудженого з індивідуальним планом, це потрібно роздруковувати. З дому ми теж працювати не можемо, бо відсутність на робочому місці нам зарахують за прогул. Тому я стукаю в усі двері. Можливо, існує варіант вирішення питання з Обленерго хоча б авансовано. Наші працівники шукають меценатів, щоб роздрукувати документ чи зробити ксерокс. На мою думку це неправильно», – обурюється Алла Павловська.

Насамкінець вона зазначила, що у вівторок, 22 червня, спробує поспілкуватися з головою Волинської обласної ради Григорієм Недопадом.

«Можливо, він посприяє у вирішенні болючого питання», – додає.

Вислухавши проблему, члени профільної комісії поспівчували і порадили очільниці луцького відділку Центру пробації звернутися задля врегулювання питання до Волинської обласної ради. Також вони заслухали її звіт і прийняли до уваги.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, що у 2016 році кредиторську заборгованість за спожиті енергоносії на Волині обліковували за структурами МВС та Міноборони. Передусім йшлося про заборгованість УМВС, пенітенціарної служби та Міністерства оборони.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Народна прокуратура Показати IP 18 Червня 2021 15:18
Чудова у нас держава. Якийсь приватний електрик паралізує роботу державної установи і це вважається абсолютно нормальним.
журналіст Показати IP 18 Червня 2021 16:33
Центр пробації» є неприбутковою державною установою, створеною для забезпечення виконання завдань Державної кримінально-виконавчої служби України з питань пробації і безпосереднього спрямування та координації діяльності уповноважених органів з питань пробації, що належить до сфери управління Мін’юсту. Волинська ОДА, де сидить і чухає яйця Погуляйко, теж є неприбутковою організацією, тому може так трапитись, що і її відключать від постачання ел. енергії. Ось й до нього всі претензії. А він нехай домовляється з Міністерством юстиції, аби ті виділили кошти на погашення боргів державній установі, яка належить до цього міністерства.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus