USD 40.65 40.98
  • USD 40.65 40.98
  • EUR 40.70 41.10
  • PLN 10.00 10.15

Двічі був на полігоні: волинянина, який хворів на остеохондроз, судили за ухилення від мобілізації

26 Травня 2024 13:58
Ратнівський районний суд розглянув кримінальне провадження щодо уродженця с. Комарове, який ухилився від мобілізації. Він відсидить за ґратами півтора року.

Як зазначається у справі, Сергій Л. за результатами медичного огляду був визнаний придатним до військової служби. 31 серпня 2023 року чоловік відмовився отримувати повістку для подальшого проходження служби під час мобілізації. 4 вересня того ж року умисно не з’явився для відправлення у військову частину, будучи обізнаним про цю необхідність.

Обвинувачений повністю визнав свою вину, підтвердивши, що пройшов медичну комісію. Причину неявки не пояснив. Натомість вказав, що двічі проходив навчання на полігонах у Рівному та Дніпрі, однак до лав ЗСУ розподілений не був, востаннє – через незадовільний стан здоров`я.

Читати ще: Хотів провідати бабусю: судили студента з Рівненщини, бо спіймали на «Ягодині» із підробленою довідкою ВЛК

Зі слів обвинуваченого, він повідомив лікарям Ратнівської ВЛК про виявлену у Дніпрі хворобу – остеохондроз грудної клітини, однак був визнаний придатним до військової служби. Із вказаним висновком ВЛК погодився, його не оскаржував. У скоєному розкаявся, просивши суддів суворо не карати його.

Волинянин раніше до кримінальної відповідальності не притягувався, за місцем проживання характеризувався задовільно. Втім, суд взяв до уваги, що чоловік вчинив правопорушення під час повномасштабної збройної агресії РФ, коли особливо актуальним є конституційний обов`язок кожного громадянина захищати Батьківщину.

Читати ще: Жив у лісі, ховаючись від мобілізації: волинянин побив поліцейського на Львівщині, бо злякався вручення повістки

У підсумку Сергію Л. призначили реальне покарання – позбавлення волі на один рік і шість місяців. Його визнали винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 336 КК України – ухилення від призову на військову службу під час мобілізації.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
можливо Показати IP 26 Травня 2024 15:40
Судити треба не того чоловіка, а голову ВЛК?
111 Показати IP 26 Травня 2024 16:50
В Луцьку так ВЛК гроші заробляє. Реальні хвороби не пише, якщо не занесеш.
Оля медик до 111 Показати IP 27 Травня 2024 10:09
Так усюди, більшість людей потрапляє з серйозними хворобами і робить тільки зайве навантаження на медиків якщо на початку в нас в основному "бойові травми" то тепер "відділення сімейної медицини" + бойові. Не бойові втрати зашкалюють зі ста 17-30 можуть якось воювати решта сидить на ліках в ближньому тилу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus