USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Двом українським прикордонникам присудили по 2 місяці арешту в РФ

9 Жовтня 2017 17:22
Українських прикордонників, які зникли поблизу україно-російського державного кордону на кордоні Сумської області, посадили на два місяці утримання під вартою в Росії.

Про це повідомляє УНН з посиланням на Facebook помічника голови Держприкордонслужби України Олега Слободяна.

"За оперативною інформацією в РФ стосовно українських прикордонників вже відбувся суд. При цьому розгляд відбувався за двома статтями: щодо незаконного перетину кордону та… злісної непокори працівникам правоохоронного органу. Рішення суду – утримання 2 місяці під вартою," - написав він.

Крім того, Слободян зазначив, що сьогоднішня прикордонно-представницька зустріч на лінії кордону з приводу того, як двоє українських прикордонників Сумського загону потрапили до рук російських ФСБ-шників завершилася…. нічим.

"Російський прикордонник, який прийшов на зустріч, заявив, що він не уповноважений відповідати на запитання та тільки вручив російську версію протоколу про зустріч. Документ формально-сухий та не містить жодних відповідей на питання, які цікавлять українську сторону," - додав він.
Нагадаємо, 3 жовтня два офіцери відділу прикордонної служби "Зноб-Новгородське" Сумського прикордонного загону моніторили ділянку держкордону. Близько 20:00 зв'язок з ними перервався. Наступного дня, 4 жовтня, у Росії офіційно підтвердили затримання двох українських прикордонників біля україно-російського кордону в районі Сумської області. Згодом в ЗМІ з'явилася інформація, що прикордонники самі зайшли до Росії, аби "відсвяткувати" вдалу оборудку з росіянами в бані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus