USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Директор волинського санаторію облаштувала приватний бізнес на комунальному майні

15 Серпня 2018 14:03
На території санаторію Волинської обласної ради «Пролісок» здається 13 дерев'яних котеджів, якими управляють приватні підприємці. Гості цих будиночків теж оздоровлюються у санаторії, але за готівку, яка ніде не обліковується, тобто осідає у чиїхось кишенях. Харчуються теж на базі санаторію.

Ба більше, будиночки обслуговують працівники здравниці і під'єднані вони до усіх комунальних мереж. Такий собі приватний бізнес на комунальному майні організувала директорка здравниці Валентина Касарда, - йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

«На території «Проліску» розташовані три спальні корпуси, які є власністю санаторію. А ближче до озера як гриби поміж дерев повиростали будиночки з дерев'яних брусів. Їх тут тринадцять. І саме з цими будиночками трапилася цікава історія. Сім з цих будиночків ще у 2012 році віддали в оренду приватному підприємцю Денисюку М. В. Однак за дуже дивною схемою: спочатку всі сім комунальних будиночків оцінили. Зазначимо, що ціна - символічна. Оцінку провели у квітні 2012 року. А вже 1 червня Валентина Касарда уклала договір оренди з підприємцем Денисюком. На той час обласна рада не погодила їй цю угоду.

Таке рішення з'явилось аж за місяць після того, як підприємець хазяйнував комунальним майном. Попри явні зловживання посадовими обов'язками тодішній голова обласної ради Володимир Войтович порушення приховав і підписав договір оренди. Тож фактично можна вважати, що керівниця санаторію здала будиночки в оренду підприємцю без дозволу ради. Мало того, згідно з договором в оренду передали нежитлове приміщення загальною площею 112 квадратів, а не комплекс котеджів як є насправді.

Отже, майно використовують не за призначенням, адже зараз там безперешкодно поселяються і живуть люди. Місцеві подейкують, що ці будиночки є власністю директора санаторію Валентини Касарди чи то котрогось з її синів. Однак жінка цей факт заперечує і каже, що решта 6 будиночків, які не здали в оренду, знаходяться у комунальній власності», - йдеться у сюжеті ТРК.

"Свого часу нам треба було виходити на ринок. То через підприємця ці будиночки працювали. Решта будиночків - то санаторій. Майно є в оренді, згідно з рішенням комісії і сесії. В оренді зараз - сім маленьких будиночків", - каже директорка санаторію Валентина Касарда.

ДОЦІЛЬНІСТЬ ОРЕНДИ?

«Незрозумілою залишається доцільність передачі будиночків в оренду. Підприємець заселяє в будиночки людей і повністю користується інфраструктурою санаторію: харчування, каналізація, прибирання. За допомогою нехитрих математичних розрахунків можна дізнатися скільки підприємець отримує прибутку у місць. Ціни за проживання у такому будиночку коливаються від 600 до 1500 гривень за добу. Беремо найскромнішу ціну 600 гривень за добу. Множимо на сім будиночків. У день прибуток виходить – 4 200 гривень. А за місяць - 126 тисяч гривень. Тож виходить підприємець у місяць за найскромнішими підрахунками заробляє більше 100 тисяч гривень. А за оренду у бюджет області плать за всі сім будиночків – смішних 370 гривень.

Якщо ж здавати в оренду всі 13 котеджів, то робимо ті ж математичні підрахунки. Знову беремо найнижчу ціну за добу. Виходить, що прибутки від здачі 13 будиночків в оренду – в місяць становлять 234 тисячі гривень. От така арифметика. Підприємець заробляє на комунальному майні сотні тисяч гривень, а бюджет від цього отримає пару сотень гривень. Яка доцільність у цьому випадку здачі комунального майна в оренду – не зрозуміло. Мало того, за непрозорими схемами. І чому керівництво «Проліску» зацікавлене у збагаченні підприємця, а не санаторію. Можемо припустити, що жінка має власний інтерес і тому так тримається за своє крісло. Такі факти тягнуть на зловживання службовим становищем», - повідомляють журналісти.

АЛКОГОЛЬ У САНАТОРІЇ МАТЕРІ І ДИТИНИ

Окрім того, журналісти зауважили ще один неприємний факт. Неподалік озера на території санаторію працює магазин, де можна без проблем купити алкогольні напої.

«Дівчина без проблем продає мені пляшку холодного пива. Дає решту однак без чека. Йдемо далі. В адміністративній будівлі є фіто-бар, біля нього збоку холодильник з пивом, а ще далі ресторан під назвою «Пролісок». У ресторані вибір алкоголю набагато ширший: тут пиво, вино, коньяк. На барній стійці лежить ціле алкогольне меню. На ньому чорним по білому напис «Санаторій матері та дитини «Пролісок».

Забираю коньяк, решту, але знову без чека. Вже в присутності оператора просимо продавця показати ліцензію на продаж алкоголю та тютюнових виробів. Ліцензія є. Але ж хіба ж навіть з точки зору моралі та закону можна у санаторії, де лікуються діти продавати алкоголь та сигарети? Директор санаторію Валентина Касарда пояснює продаж алкоголю на території оздоровчого центру, мовляв, «життя змушує», - йдеться у сюжеті.

Факти продажу алкоголю на території санаторію матері та дитини «Пролісок» виявляли і раніше. У жовтні 2016 року голова облради Ігор Палиця повідомив, що у санаторії «Пролісок» у фіто-барі без акцизних марок продають настоянки міцністю 50%. А на етикетках таких напоїв є напис «Санаторій матері і дитини «Пролісок». Під час депутатської ревізії на полицях фіто-бару санаторії стояли лише лікувальні чаї та трави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 37
Анатоль_ БІДЗЮРА Показати IP 15 Серпня 2018 14:11
Скільки шахраїв розвелось? Де тюрем набрати?
док Показати IP 15 Серпня 2018 14:12
Вам усім, хто пише усе це, до санаторію як до неба рачки. Це показово-зразковий санаторій! Відпочивав там не раз! Сервіс! Харчування! Природа! Усе на найвищому рівні!!! Хтось давно кладе око на те, що створено професіоналами й з любовью до людей.
Ага до док Показати IP 15 Серпня 2018 14:30
триндець сервіс! Була там з малою кілька років тому, малій тоді було сім років. Мала хотіла в басейн, то там за один раз набирали стільки людей і дітей і дорослих вперемішку, що були буквально як кільки в банці. Крім того інструктору не сподобалось, що я сказала, що можна було б і частіше ставити заняття в басейні, бо ми приїхали на чотирнадцять днів і виходить зовсім мало, а ціна й тоді за путівку була немаленька, то так фиркнула і ще й не дала малій нарукавничків надувних, то я їй за власні гроші круг надувний купила в магазинчику на території санаторію, бо не знала, що засобами безпеки на воді вони дітей мусять забезпечувати. Посадили за столик навпроти роздавального вікна і мало того що смерділо кухнею, то щей безкінечно снували впритик з тацями з їжею і брудним посудом працівниці кухні. Може за останній час що змінилось, а по моїх враженнях тодішніх то "красно дякую за такий сервіс з такитми цінами, більше не хочеться".
Євробидло до док Показати IP 15 Серпня 2018 14:32
При чому твій коментар до написаного вище? Це те саме шо Я вкраду в когось Лексус, а ти напишеш коментар - нічо нормальна машина, їздив вчора в ній, зручно.
valdis peish до док Показати IP 15 Серпня 2018 14:38
ВІалентина Касарда - не паліться так
Отакої... до док Показати IP 15 Серпня 2018 16:07
то знову незаменимий керівник рветься керувати бо йому пенсії не вистачає хоче ще підробити не ДОБРЕ ВЛАШТОВАНОМУ місті.
123 до док Показати IP 16 Серпня 2018 12:34
Якесь у вас дивне бачення про показові санаторіі))) з настоянками, горілкою та радянським інтер"єром)))
О Показати IP 15 Серпня 2018 14:14
обнагліли з цінами в кінець - 669 грн за стандартний одномісний номер з совіцьким інтер"єром, меблями, технікою, в ціну входить харчування і "лікування", з лікування "єрунда" - мінеральна водичка, фіточайок, пінка, допотопний електрофорез, магнітотерапія, і т.д. в совіцькому фізкабінеті, лікувальна фізкультура, де інструктор не сильно горить бажаннаям займатись індивідуально, а проблеми в кожного індивідуальні, кілька років тому в ціну входив масаж і соляна кімната, тепер це за окрему плату.як і все суттєвіше з лікування, тобто за сім днів треба викласти 4683 грн. - чи не прифігіли ви всі там? За такі гроші можна з"їздтти на 9 днів на море з доїздом, дворазовим харчування, проживанням, зробити тур містами Європи, відпочити в Болгарії і Туреччині.
+ до О Показати IP 15 Серпня 2018 14:36
ну і флаг тобі в руки, їдь...
Так до + Показати IP 15 Серпня 2018 14:54
всі і їдуть переважно , і замісь того, щоб маса грошей потрапляла в держбюджет твоєї країни, то потрапляє в кишені турків, болгар, арабів, європейців і далі потраплятиме. А такі дятли, як ти, продожуватимуть довбати "флаг в руки".
Мешканець до Так Показати IP 18 Серпня 2018 16:00
Ви хочете сказати, що від аренди тих будиночків йдуть в бюджет чи на рахунок санаторія ? Те що надходить- це крихти. Вище розписали скільки і куди йде коштів. А якщо б вони йшли на рахунок санаторія ,то умови були б кращі і харчування, благоустрій і т.д. А так збагачується хитра дамочка. За принципом- вам і так добре, а мені має бути дуууууже добре. Це ж треба так нагліти
О до О Показати IP 15 Серпня 2018 14:49
от якого х...ра мінусуєте? Що неправда написана?! Задрали вже - країна злиденна, зарплати мізерні, а ціни більші за ті, що в ситих, розвинених, цивілізованих країнах і так скрізь і на все. І ще й , млять, сидять тут,мінусують((
Вау Показати IP 15 Серпня 2018 14:14
А вот не завидуйте людині, просто не завидуйте!
Читач Показати IP 15 Серпня 2018 14:30
Кмітлива українка.
Євробидло Показати IP 15 Серпня 2018 14:33
Хитра полішучка гарно пристроїлася. Хитрий полішук - гарно її здав.
Виборець Показати IP 15 Серпня 2018 14:39
Санаторій, як актив подобається декому... чекаємо розвитку подій...
Неля Показати IP 15 Серпня 2018 14:45
Ото вже руки сверблять в того, хто хоче стати директором і вижити Касарду, добре на все готове припертись, а кому не подобається там, то їдьте вТрускааець чи Моршин, там ціни вдвічі вищі за ніщо, а кормлять, як худобу, а тут все на висоті, а пишуть негатив заказники, яким дана вказівка мочити Валентину, от і вся правда.
От до Неля Показати IP 15 Серпня 2018 14:58
що за дурна традиція радіти тому, що "наше г.но не таке вже й г..но, бо десь там значно "гавніше"? Та рівняйтесь по кращому, в кінці-кінців, а не вічно одне й теж " в нас добре, бо в них гірше".
До влади і ЗМІ Показати IP 15 Серпня 2018 14:55
Ну, написали. І шо ? Пройде місяць. Напишіть вже про результати службової перевірки. Що виявлено ? В чому кримінал ? Шо сказав дядько прокурор ? На скільки засудили ? А так то все, шо батогом по воді, шо в бочку пукнули, шо з ялової хмари дощ ! Не робіть із себе імпотентів. Дочекаємось ?
Cергій Показати IP 15 Серпня 2018 15:11
Денисюк М - це її рідний племінник...гроші далеко не йдуть!!!
Толкачова Показати IP 15 Серпня 2018 15:18
хабарники ніяк не нажеруться
Анонім Показати IP 15 Серпня 2018 15:48
Активісти ви де?
765 до Анонім Показати IP 15 Серпня 2018 15:50
Зараз ми на себе трошки прав власності оформимо, почекайте трошки.
Скептик Показати IP 15 Серпня 2018 16:09
Граб - награблене ... Вирахувати несплачені налоги з максимальної суми прибутку , за обман накласти штраф ,якщо в 10-ти денний термін не сплатить порушити кримінальну справу !!!
цить до Скептик Показати IP 15 Серпня 2018 16:29
Порушуй! Стягуй !
Пар Показати IP 15 Серпня 2018 16:28
Та гадюшник радянський! А харчування - просто без коментарів! Наживаються с@ки!
Оглобля до Пар Показати IP 15 Серпня 2018 16:30
Так чого ж ви їздите в той гадюшник? Їдьте на Мальдіви та Тенеріфу, чи в Турцію... А то претесь чогось в санаторій, а нормальні люди не можуть відпочити за вас.
Того до Оглобля Показати IP 15 Серпня 2018 16:46
що коли дитина мала, чи з здоров"ям негаразди, чи старші люди, то на тенерифу твою, чи єгипти здоров"я не дозволяє пертись, не всі можуть витримати перельоти, зміни температур, клімат і таке інше. А відпочити і оздоровитись треба всім. І коли ціни майже однакові що в тенерифах, що в Ківерцях, то й все інше має бути на рівні. Крім того всі мають право скористатись рідним оздоровчим комунальним закладом, який зараз частково, а раніше повністю утримувався з податків громадян, тобто ще наші батьки й діди з бабами платили на той "Пролісок" щомісяця з своїх зарплат. І мають право відпочити і оздоровитись на належному рівні за прийнятні ціни, висловити свої враження, вас "нормальних" не питаючись. Ферштейн?
Відвідувач Показати IP 15 Серпня 2018 18:20
Боіться просто, що той, хто прийде після неі, виявивши «бока» напише відповідну заяву, а строк позовноі давності по криміналу 15 рочків, от і «присісти» можна на пенсіі
123 Показати IP 16 Серпня 2018 08:51
Ну так посадять, чи ні? :) Сра..на країна. Рельно не навиджу.
Коза Показати IP 16 Серпня 2018 09:39
Посадити і компенсувати збитки. Половина КП так працює, що одні "збитки". Зате їх директора в двері не пролазять.
Правда Показати IP 16 Серпня 2018 09:56
Комсомольці "рулять" скрізь і з розмахом і ніхто їх не посуне-звязки,а ще великі дармові гроші.
123 Показати IP 16 Серпня 2018 12:12
Войтович не дарма підписи ставив. Зараз дачку на Світязі побудував, відпочиває там з своїм кодлом.
Лучанка Показати IP 16 Серпня 2018 14:46
Дійсно, ціни кусаються, як і скрізь, але відпочинок у Проліску - чудовий: привітний персонал, охайна територія, жива природа, а чого тільки вартий басейн з мінеральною водою! І ні разу я не зустрічала там людей в нетверезому стані. Навіщо так грубо наїзджати!
Леонід Дацюк Показати IP 16 Серпня 2018 16:08
На протязі тривалого часу періодично відпочиваю в даному санаторії.Справедливо вважаю його одним з найкращих санаторіїв в Україні.Це не Трускавець і не Хмільник....Хороше лікування,гарний відпочинок,приємний персонал.Це все завдячуючи директору санаторію Касарді В.І. ТАК ТРИМАТИ!!!!!!
лучанин Показати IP 16 Серпня 2018 23:10
Але ж "заказуха" , санаторій на госп.забезпеченні, як що не помиляюсь, і розвивається, ласий шматок) От загребти і хочуть а потім що? В приват?! Ааа, спершу розвалити і за копійки забрати! Ппц, одним словом!
Відвідувач Показати IP 17 Серпня 2018 09:24
Дивні ви люди, посадова особа порушує закон і інтереси громади, а Ви натякаєте, що Конституційна норма «всі рівні перед законом» не діє, бо послуги з оздоровлення надаються на належному рівні!.... Тобто красти можна, але при цьому треба, щоб всім все подобалось.... І ніякоі кримінальноі відповідальності... Вседозволеність... А посада підприємства, що належить громаді має бути, як в ЦАРИЦІ.... пожиттєвою... І потім на трон прийде іі нащадок, а не людина за конкурсом...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus