USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Директор військового ліцею «полетить» через помсту?

18 Жовтня 2011 10:44
Депутатська комісія Волиньради поділила свої голоси навпіл, вирішуючи питання про розірвання контракту з директором обласного військового ліцею з посиленою фізичною підготовкою Павлом Боснюком.
Розглядаючи це питання на засіданні 18 жовтня 4 депутати з комісії проголосували за те, аби контракт розірвали і оголосили конкурс. Ще четверо обранців громади вважають за доречне, аби ініціатор рішення про дострокове припинення трудової угоди відкликав свій лист.
Слово Поповичу
Ініціатором такого рішення став голова облдержадміністрації Борис Клімчук. Свої аргументи він виклав у листі, який детально розтлумачив начальник управління освіти Волинської ОДА Михайло Попович.
За словами Поповича, «на плечах» у чинного директора ліцею Боснюка численні порушення як нормативних документів, так і морально-етичних норм. Наприклад, Попович стверджує, що директор порушив правила вступної кампанії у 2010 році.
«При зарахуванні дітей на навчання у 2010 році ним грубо було порушено правила прийому дітей до ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. ..Без вступних іспитів зараховано 9 учнів, без іспитів узагалі», - каже Попович.
Він говорить, що директор самовільно набрав замість 160 учнів 169, зарахував у 2011 році 8 дітей-сиріт, які набрали 0 з 45-ти балів. Невдоволення стосувалося й значної кількості дітей, яких набрали з інших областей, самовільного погодження відпустки на значний термін.
«Під час перевірки, коли прийшли перевіряти працівники управління, головний спеціаліст – він вів себе некоректно, грубо, перед колективом довів цю дівчину до сліз. Вона розплакалася. Вони вважають, що їх заклад настільки добрий, що його вже перевіряти не потрібно», - каже головний освітянин.
Попович звинувачує Боснюка у підміні балів в атестаті, недостатній виховній роботі, наслідок якої – 3 колишні вихованці ліцею, що відбувають покарання у вигляді позбавлення волі строком від 2 до 12 років. Таких учнів за словами Поповича відраховували заднім числом. А взагалі не зважаючи на серйозний конкурс до ліцею за 5 років відрахували 131-го учня. Деякі з цих учнів залишилися поза школою.
Слово Боснюку
Натомість директор ліцею Павло Боснюк, який керує закладом 11 років, більшість аргументів управління освіти відкидає. Він каже, що це – не лише не правдива інформація, яку він має намір оскаржувати в суді, а й містить підґрунтя особистого характеру. Мовляв, перевірки почалися тоді, коли директор ліцею відмовився підробити документи тендеру і коли з ліцею пішла заступника директора, яка є дружиною Михайла Поповича.
«Система атаки на мене, як на керівника, почалася фактично з моменту підписання контракту, і ви пам’ятаєте цю епікою, і ця робота робиться системно. Прикро, що за два роки, поки збирається ця інформація, жоден керівник, починаючи з начальника управління чи з інших структур, не підійшов в колектив і не поспілкувався з працівниками закладу», - каже Боснюк.
Директор ліцею каже, що лише за 2011 рік у ліцеї проведено вісім перевірок Контрольно-ревізійного управління, Управління по боротьбі з економічною злочинністю і понад 20 перевірок управління освіти і науки. А такі недоліки як «недостатня робота з вузами і невідповідність спортивної бази ліцею» перевіряли 30 людей цілий місяць.
«Я, як керівник, в ліцей без рішення приймальної комісії не зараховував. Є відповідні документи, накази», - каже Боснюк і обіцяє звертатися до суду, адже вважає аргументацію опонентів недостовірною.
Щодо зарахування дітей-сиріт, які набрали 0 балів, Боснюк пояснив, що зі 110 дітей-сиріт, які здобули освіту в ліцеї, 97 продовжують навчання в вишах військового спрямування, що є гарним показником.
Щодо підтасовок оцінок у журналі, Боснюк каже, що його ведуть і за нього відповідають класний керівник і вчитель. Директор зізнається, що просить вчителів завищувати оцінки на користь дітей, однак тиску на вчителів не чинить.
Щодо виховної роботи, то директор закладу надав депутатам результати соціологічного дослідження та результати таємного опитування, які свідчать на користь Боснюка та підтверджують його як гарного керівника в очах дітей.
Директор закладу зізнається, що існують недоліки. Зокрема відрахування дітей. Адже дійсно доводиться за різними параметрами, починаючи від стану здоров’я і психологічно-морального настрою, кожного року відраховувати до 10% вихованців.
Нота бене
Зрештою, зважаючи на те, що думки депутатів з комісії розділилися, долю директора Павла Боснюка вирішуватимуть під час сесії обласної ради, а комісія детальніше розбереться у ситуації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 75
батько колишнього ліцеїста Показати IP 18 Жовтня 2011 11:15
Ну скільки можна тероризувати колектив ліцею і особисто пана Боснюка???!!! Попович,ну заспокойся ти вже,стримуй свої хворі амбіції!!!!!!!! Ти Боснюку і в підметки не годишся!!!!!!
Сергей Показати IP 18 Жовтня 2011 11:54
Павел Зиновьевич порядочный человек и офицер благодаря его стараниям Луцкий военный лицей являеться образцовым А Попович мстит за увольнение жены
перехожий Показати IP 18 Жовтня 2011 12:02
зарахував у 2011 році 8 дітей-сиріт, які набрали 0 з 45-ти балів.Щодо зарахування дітей-сиріт, які набрали 0 балів, Боснюк пояснив, що зі 110 дітей-сиріт, які здобули освіту в ліцеї, 97 продовжують навчання в вишах військового спрямування, що є гарним показником.- молодець що бере до ліцею сиріт вони нікому не потрібні в цій державі-а Боснюк дає їм шанс у житті.
11 Показати IP 18 Жовтня 2011 12:03
коли з ліцею пішла заступника директора, яка є дружиною Михайла Поповича.- попахує корупцією
Здрасте Показати IP 18 Жовтня 2011 12:43
Знаю точно, що Попович слизняк, який перефарбовувався під любу владу лишеб залишатись на посаді.
,Батько ліцеїстки Показати IP 18 Жовтня 2011 12:47
Єдиний ліцей в Україні де вчаться дівчата.На покрова 14 жовтня була присяга на плацу ліцея. Чому керівництво області, міста не привітало дітей!! Ганьба!!! Попович ви вже давно збирались на пенсію, ідіть ловити рибу і збирати гриби.Припиніть терор проти патріотів України.
Колишній ліцеїст Показати IP 18 Жовтня 2011 12:54
Пане Поповичу, яке ви маєте моральне право звинувачувати Павла Зіновійовича немаючи на це конкретних підстав? Хіба по роботі ліцею не видно, що проведена робота є без перебільшення дуже вдалою, що хіба не видно як розвинувся ліцей при керівництві пана Боснюка??? Скільки виправлених життів, характерів!!! І це я говорю без перебільшення, я там навчався, я це все бачив і відчув на собі!!!! Дякую Павлу Зіновійовичу за відкриті двері в життя!!! Ганьба Поповичу за помсту та за звільнення дружини!!!
Батько ліцеїста Показати IP 18 Жовтня 2011 15:17
Пане Поповичу, забирайтеся геть на пенсію. І досить сидіти трутнем, та травити життя іншим. На відміну від вас пан Боснюк працює і це видно. А вашу роботу можна порівняти з роботою кота на глині. Ідіть на пенсію.
прохожий Показати IP 18 Жовтня 2011 15:20
Боснюк, это один из тех людей который воспитал из паршивых мальчуганов настоящих мужчин. Это человек, отдает очень многое лицею А эти дегенераты которые ни как не могут на его повлиять, решили уволить... ПОЗОР
Мама ліцеїста Показати IP 18 Жовтня 2011 15:21
Залиште в спокої спражню людину та патріота з великої букви Боснюка П.З. який допомагає нашим дітям пробитись у житті.Ганьба Поповичу,бо такі освітяни зарубають всю освіту в нас на Волині, як Табачник на Україні.
Калахан Андрій Показати IP 18 Жовтня 2011 15:29
Знаю Петра Зіновійовича з хорошого боку. Вважаю, що він професіонал і цілком відповідає займаній посаді. Військовий ліцей під його керівництвом став одним із небагатьох середніх навчальних закладів Волині, де дають хорошу і якісну освіту. Звісно, недоліки є у кожній установі, але ті, що оприлюднені паном Поповичем, явно не тягнуть на звільнення пана Боснюка.
Цікавий Показати IP 18 Жовтня 2011 15:50
Вікторов - перший, Боснюк - другий... Хто наступний?
Вчитель Показати IP 18 Жовтня 2011 16:06
ПОПОВИЧ- міні ТАБАЧНИК
опікун бабуся Показати IP 18 Жовтня 2011 17:06
пане поповичу,ви закидаєте начальнику ліцею Боснюку П.З.,що взяв на навчання дітей - сиріт.Побійтесь Бога! Моя онука навчалась в одній із шкіл міста вісім років. за цей час ніхто не поцікавився як вона живе, чи має що їсти, діти цькували її,бо не модно одягнена, а класний керівник і дирекція школи не реагувала ніяк і т.д.Дитина була пригнічена, зацькова, немала друзів. А з моменту вступу до ліцею моя онука просто розцвіла. Її оточили опікою, з нею працюють вихователі, соціальний педагог, вчителі та вся система працює на неї. Саме у цьому закладі вона відчула себе Людиною! А ви пане Поповичу хочете позбавити дітей - сиріт відчуття вартості у цьому світі. Сором головному освітянину області! Ви б краще навели порядок у школах міста.Не забувайте, що і у вас є діти і онуки.
патріот Показати IP 18 Жовтня 2011 17:08
Попович у якій тільки партії не переховувався. Скрізь його приймають і оберігають, а він плює на тих, хто поперед нього і на тих, хто залишився позаді.Просто диву даєшся цьому цирку. Всі повинні лягти під його ноги щоб протримати ще на висоті. І влада його слухає. ПОЗОРИЩЕ!!!
вчитель міської школи Показати IP 18 Жовтня 2011 17:14
Дуже багато дітей міста навчається в цьому закладі. Хороший ліцей. Ми в школі не можемо приділити стільки уваги дітям, а в інтернатному закладі по іншому не можна працювати. Люди там дуже стараються. Хороша допомога батькам. А діти проблемні скрізь. Час такий. Шкода, якщо знищать такий уклад. Дарма!
лучанка Показати IP 18 Жовтня 2011 18:02
Профільний заклад. Хороша співпраця із школами, спільно допомагають дітям. Кому заважає директор? Люди, зхаменіться! Діти проблемні скрізь, працювати з ними важко. Невже батьки будуть байдуже за цим спостерігати? Якщо є якісь упущення, то тільки через те, що не дають працювати нормальним людям. Ті проблеми, що піднімає Попович, краще не озвучувати, щоб не показати недолугість, убогість, безсовісність , байдужість сучасної освіти. Та й взагалі, хіба не батьки вирішують кому працювати з їхніми дітьми. У батьківської громадскості хтось запитав? Чи це приватний заклад Поповича?
Гість до лучанка Показати IP 19 Жовтня 2011 15:42
Маленьке уточнення, якщо дозволите - недолугість, убогість, безсовісність і бійдужість не всієї сучасної освіти (в ній працює багато компетентних і совісних людей)- а ЧИНОВНИКІВ освіти, які виправдовують своє існування придумуванням непотрібних папірців, тому що більш ні до чого вони не придатні (ну, й ще заважати працювати тим, хто безпосередньо має справу з дітьми).
спостерігач Показати IP 18 Жовтня 2011 18:13
А що, на Волині не можна знайти студентки з букетом?
Ромашка Показати IP 18 Жовтня 2011 18:35
Скільки можна знущатися над Павлом Зіновієвичом?????Працюю з ним не один рік...Людина з високими моральними і етичними принципами.....Багатьом,наприклад ПАНУ ПОПОВИЧУ, є у нього чому повчитися.....
Мама ліцеїстки Показати IP 18 Жовтня 2011 18:42
Шановний Михайло Михайловичу! Це про яку ж недостатню виховну роботу в ліцеї ведеться мова? Та покажіть мені хоча б одну школу в області, де вихователь або класний керівник кожну перерву проводить зі своїми вихованцями, як це роблять офіцери-вихователі у ліцеї?
батьки Показати IP 18 Жовтня 2011 18:49
Та не будемр ми мовчати. Вийдуть всі на площу, коли питання буде розглядатися на сесії. Вийдуть ті, що вчаться і ті що закінчили навчання в ліцеї. В перших рядах будуть стояти опікуни сиріт. Нехай повторять їм те ж що сказали Боснюку. Просто ми ще надіємось на мудрість керівництва області. Як взагалі таке можна допускати? Не забувайте,що ми за вас голосували на виборах, ми у вас ї запитаємо. Там навчаються наші діти, ми поважаємо цих людей, які виховують наших дітей. Чому у цей заклад такий великий конкурс, якшо там так погано? В жодному обласному закладі такого конкурсу немає. Ми спільно його будуємо і спільно вирішуємо проблеми. Чому за нас хтось приймає рішення? Панове, перебудовуйтесь, не забувайте в який час ви живете. Пора з людьми рахуватись, якщо хочете, щоб прислухались до вас.
Ромашка Показати IP 18 Жовтня 2011 19:19
Пане Михайле Михайловичу, залиште колетив і начальника в спокої, дайте працювати...Дайте працювати людині, яка вміє працювати і хоче це робити, для якої діти - це сенс життя. Будьте вищим за власну помсту.....Побійтеся Бога, адже за все в цьому житті потрібно платити....
Олег Петрович Показати IP 18 Жовтня 2011 19:27
Очевидно в області хочуть революції. Так вона буде. Народ підніметься -бо не має чого втрачати. А якщо нас підтримають військові то як говориться будемо на коні. скільки можна боятися. табачників? поповичів? Хтось вирішив що є бароном на державному місці. Суть навіть не в директорі ліцею, а у тому що примітивні старі пеньки які все життя тільки і гадили в глину забагато собі дозволяють. В столиці розправляються з прем*єрами, в області - з чесними людьми. Дайте нам іскру. Що буде далі - побачите.
випускниця ліцею Показати IP 18 Жовтня 2011 19:38
я взагалі не розумію, як можна звинувачувати Павла Зіновійовича у тому, що він набрав сиріт до ліцею, які не мають відповідних знань?..всі мої друзі, яких доля трохи побила( зараз навчаються у військових вузах і впевнені у своєму майбутньому...і цьому вони завдячують своєму наставнику...я сама дуже поважаю Павла Зіновійовича , адже його настанови і сама організація навчання, атмосфера в ліцеї дали мені потужний поштовх до здіснення своїх цілей, і вступом до одного з найпрестижніших вишів України я завдячую саме нашій другій домівці і всім хто там працює, і безпосередньо директору=)
Випускниця Показати IP 18 Жовтня 2011 19:47
Попович,складається таке враження,що вам на вашій посаді абсолютно нема,що робити,адже ви пліткуєте про дуже хорошу людину.Це заздрість з вашої сторони чи що??? Ви не можеш заспокоїтисьб через те,що звільнили вашу дружину??? Якщо звільнили значіть було за,що і потрібно з цим змиритись,а не робити те що ви зараз робите. Павло Зіновійович дуже хороший начальник ліцею,якби не він то б про цей ліцей ніхто б не знав і не чув!!! Боснюк найкращий !!!
користувач Показати IP 18 Жовтня 2011 19:51
Пане Поповичу, якщо цей заклад такий хреновий,то чого ваша дружина до сьогодні там працює? Рятуйте її!
Чесний педагог Показати IP 18 Жовтня 2011 20:05
Сьогодні був на нараді для інтернатних закладів.Слухалося питання про підсумки фінансово-господарської діяльності і організації навчально-виховного процесу в інтернатних закладах області.Виступали спеціалісти управління. Мудро і доречно говорили. Але остаточне слово взяв Попович. Складалося враження, що окрім військового ліцею теми більше немає. Якщо спеціалісти Марчук, Корець опиралися на конкретні факти, цифри, то начальник управління переповідав дані, більше схожі на кухонні теревені некомпетентних домогосподарок. Було соромно. Мета очевидна: спровокувати Боснюка, людину емоційну і щиру. Та це розуміли всі. Реакція слухачів, в крайньому разі значної частини, була явно не такою, на яку розраховував Попович.Завинив не Боснюк, причина в тому, що надто "тепле" місце: не просто зроблене, а "вилизане" нинішнім керівником, заклад авторитетний не лише в області, а й у державі, з рекламою не показною, а справжньою (сам свідок, як за два роки важких підлітків перековують на справжніх надійних чоловіків). Очевидно, на крісло директора ліцею претендує сам Попович чи хтось із потрібних йому людей. Одного разу вже була спроба стати обласним профспілковим "босом", та М.М.прекрасно зрозумів, що в режимі таємного голосування цього не буде ніколи. Сьогодні військовий ліцей, завтра - ще якийсь. Шкода працівників управління. Мудрі люди, професіонали. А їх прагнуть зробити маріонетками одного керівника з надто мінливими політичними поглядами. А влада останнім часом, на щастя чи на жаль, постійно міняється. Такий нині виток історії.
Михайло Показати IP 18 Жовтня 2011 20:21
Тут не в Поповичу справа. Треба дивитися глибше! Не здивуюся, якщо, після чергової атаки на принципового і паріотично налаштованого керівника цього навчального закладу, найближчим часом ми почуємо про наступний "злочин" Боснюка - згвалтування чи спробу до такого, адже в ліцеї навчаються й дівчата. Тим більше, що певні особи під різними приводами вже набралися унікального досвіду в боротьбі з небажаними для діючої влади людьми...
випускниця Показати IP 18 Жовтня 2011 20:27
я просто в шоці після статті,тепер помітно як "переймається" рівнем освіти на Волині Попович!Це нечувано звільняти Боснюка,який душу вкладує в ліцей,який все зробив для того, щоб на даний момент ліцей процвітав і був відомий на всю Україну!Завдяки Боснюку ліцей співпрацює з багатьма ВНЗ військової освіти,лише після навчання викладачами, яких приймав на роботу Боснюк, більшість ліцеїстів вступають до ВНЗ,в той час як випускники шкіл купляють собі місця! Я впевнена у тому, що усі колишні ліцеїсти, батьки, вчителі,та й звичайні люди, які знають про чудову роботу ліцея просто так цього не залишать!!!Поповичу, схаменіться! Вам буде дуже не солодко,звільнивши такого Начальника!!!
Марічка Показати IP 18 Жовтня 2011 20:40
Отже так. Шановний...ні, не шановний...просто Поповичу, я маю величезну надію, що ви це прочитеєте! По-перше, хотілося б звернути вашу(маленька буква в слові"вашу"не є помилкою)увагу на те, скільки коментарів тут написано на захист Павла Зіновійовича. А давайте тепер порахуємо кількість людей, які про вас хоч одне гарне слово написали!Отож бо й воно!НІХТО!!!Якщо ви думаєте, що пішовши на дно, як якір потягнете за собою Боснюка, то ви помиляєтесь!В нього є рятувальний жилет у вигляді ліцеїстів, опікунів, колег, керівників шкіл, батьків та інших.Давайте подумаємо логічно: кого на вашу думку легше звільнити? 1)пристарілого начальника управління освіти,якому вже давно час отримувати пенсію та ловити рибку,після звільнення якого ніхто і слова не скаже.2)Офіцера,Батька сотень дітей(якщо у вас з логічним мисленням не склалось, то я на всяк випадок напишу:діти-це ліцеїсти), вихователя, Патріота,Людину, яка власними руками створила те, що іншим не під силу.О, ледь не забула, після звільнення якого буде такий страйк, що може здатись, що це 24 серпня!Якщо ви адекватно оцінюєте свою позицію, то краще піти тихо та непомітно!
1 Показати IP 18 Жовтня 2011 20:45
Харязматичний губернатор душить все патріотичне, полішук нещасний.
К.С.С. Показати IP 18 Жовтня 2011 20:55
Дорогий Михайло Михайловичу!!! Ви не можете цього зробити, це не вам вирішувати...ви взагалі не надовго на цій посаді..Помста це ще не все.. Боснюк П.З. вклав душу в цей навчальний заклад, а ви, просто руйнуєте його.. Він став для нас другим батьком, а ліцей домівкою...скількі можна займатись "тероризмом" над ліцеєм... Декілька років спостерігав як наша влада хвалила цей навчальний заклад, а зараз що?? Що ви робите?? Де ваші похвали?? Хто стоїть за цим всім?? Скажу так - лад потрібно навести в вас в Раді, а тоді братись за проблеми меншого маштабу... З повагою, К.С.С.
Курсант колишній ліцеїст!!! Показати IP 18 Жовтня 2011 20:55
Пане попвичу не розказуйте сказок, ліцей чудовий, викладацький склад теж на вищому рівні, я сам з іншої області і дякую особистому складу ліцею за те що дали мені базу для вступу до ВНЗ системи МВС без "калима" а щодо тих трьох недоумків вони самі винні, вони були невипранимі прид..кі таких людей виправити не можливо я з ними вчився я це знаю!!! не треба звинувачувати вихователів вони старались дати нам найкраще!!! А щодо вашоЇ дружини вона була, ще тою гадюкою ось якщо хтось і брав гроші так це була вона!!!!!
Екс-ліцеїст Показати IP 18 Жовтня 2011 20:56
Явідучмвся у цьому ліцеї 2 роки..ЯК можна поливати брудом Павла Зіновйовича??? Він чудовий керівник і завжди показував нам ПРИКЛАД!!! А якщо Попович цього не розуміє, то нехай запитає ліцеїстів і викладачів!!!я впевнений, що вони скажуть приблизно те саме, що й я!
М.Н. Показати IP 18 Жовтня 2011 21:15
можна подумати, що Б.П.К. - ініціатор питання не знає: хто чого вартий? Він знає все, а тут ганьба.Хто пристроїв в ліцей начальника міського упр.освіти, який при минулому голові м.р. був засуджений за хабар? Не п.Попов?
Ліцеїстка Показати IP 18 Жовтня 2011 21:24
Михайло Михайловичу,незнаю звідки ви цю не правдину інформацію взяли,проте навчаючись у ліцеї уже 3 рік.я не на хвилини не засумнівалась у порядності,чесності,працелюбності Павла Зіновійовича. Він завжди намагається збити для нас як найкраще. А про які заниження оцінок йде мова??? ми отримуємо ті бали,на які заслуговуємо.Павло Зіновійович робить всі умови для покращення нашого навчання! Він у нас НАЙКРАЩИЙ!! І звільнити ми цого НЕДАМО!!
Курсант колишній ліцеїст!!! Показати IP 18 Жовтня 2011 21:31
Пане попвичу не розказуйте сказок, ліцей чудовий, викладацький склад теж на вищому рівні, я сам з іншої області і дякую особистому складу ліцею за те що дали мені базу для вступу до ВНЗ системи МВС без "калима" а щодо тих трьох вони самі винні, вони були невипраними, таких людей виправити не можливо я з ними вчився я це знаю!!! не треба звинувачувати вихователів вони старались дати нам найкраще!!! А щодо вашоЇ дружини вона була... спитайте у ліцеїстів випускників)!!!!!
Юрко Показати IP 18 Жовтня 2011 22:31
От-такої?! Знову тема про пана Боснюка! Ну це вже весело... Читаю коментарі і дивуюся - чи то коменти замовні, чи можливо сам Б.П.З. сидить за компом чи найнян "відповідального" офіцера для створення образа героя-педагога. Пам"ятаю аналогічгий стогін плаксунів та захисників Б.П.З. в попередніх матеріалах про цей заклад. Сподіваюся, що Б.П.З. який любить періодичну пресу чи то пак інтернет-видання прийме єдине правильне рішення, що треба йти... Бо бардак у закладі ой-ой-йой який!!! Так що не будемо будити звіра. Треба йти інтелігентно...
Я до Юрко Показати IP 18 Жовтня 2011 22:39
Дурне ви Юрко кажете, а раз про Павла Зіновійовича пишуть такі відгуки значить він справді найкращий і таких більше немає, а Вам не завадило б прикусити язика!
Dasha до Юрко Показати IP 18 Жовтня 2011 22:42
Вам би краще мовчати, Юрко, і раз є гарні слова, значить є люди, які поважають Павла Зіновійовича, і ні за яких обставин не дозволять говорити на нього всякий бруд, тим більше знаючи, що це відвертий наклеп!
Марічка до Юрко Показати IP 19 Жовтня 2011 20:40
Ех, Юрію....шкода мені вас!! Справді шкода... Ви ніколи не знали що таке офіцерська честь, колектив, в якому не говорять за спиною,ви ніколи не знали що таке керівник, якого ти другим батьком вважаєш! І хотіла б я знати який там бардак?! Ну напишіть нам про це!!Я за 3 роки нічого не бачила!Можливо, ви мені Америку відкриєте? І ще одне, а чому Боснюка гноблять за заниження оцінок, а директори шкіл продовжують брати гроші за золоті медалі випускників?Можливо ви і це можете пояснити?Чи те, що 70 відсотків випускників шкіл навчаються в ПТУ чи якщо пощастить на платному факультеті в якомусь вузі, а 99 зі ста випускників ліцею всупають у вищі навч.заклади, а 40% продовжують іти офіцерською стежкою!Як ви гадаєте, офіцером бути легко?В мене мама-офіцер і я знаю як це важко!Я захоплююсь такою людиною,як Павло Зіновійович за те, що він вкладає те саме офіцерське зернятко, з якого потім виростає людина, яка щодня рятує чужі життя за мізерну зарплатню! За це потрібно звільнити Боснюка???Якщо ви вважаєте,що так, то ви просто бездумна маріонетка в руках маразматичного керівника М.М. Поповича!
Курсант колишній ліцеїст!!! до Юрко Показати IP 22 Жовтня 2011 00:30
юрій а хто ти такий щоб взагалі щось казати про Павла Зіновійовича ти хоть раз з ним спілкувався? Він справжня Людина з великої букви а ти зкрий свій рот!!!!!
lobster до Юрко Показати IP 22 Жовтня 2011 21:25
Слыш ты имбицил не гони беса против Боснюка.Ты ему в подметки не годишся. И поверь мне если тебя вычислю порву что тузик грелку.
Сестра колишньої ліцеїстки Показати IP 18 Жовтня 2011 22:47
Я можу сказати одне,Боснюк людина з великої букви...адже якби не він то можливо моя сестра не закінчила ліцею і немала б загальної середньої освіти.Він підтримав мою маму під час "вибриків"сестри,просто допоміг як людина,як дерктор закладу. Я лиш знаю,що Боснюк підняв ліцей,допомагає дітям морально стати на ноги,повірте це багато що значить для підлітків,які ще не є сформованими особистостями,які ще не можуть твердо стояти на ногах. Попович....скільки я про вас чула...і повірте все негативне...неживеться вам спокійно,ваші особисті амбіції повинні залишатись при вас,а ви користуєтесь своїм службовим становищем.... P.S.Моя сестра до сих пір спілкується з колетивом ліцею,дуже часто туди заходить.І запевняю вона дуже рада,що закінчила саме цей заклад.
Вова Показати IP 18 Жовтня 2011 23:13
Я погоджуюсь з Дашою, вам Юрко краще мовчати. Ще не одна людина не жалілася на Павла Зіновійовича, і не осуджувала його методи виховання, а тільки навпаки. Багато батьків дякують товарищу Боснюку за виховання їх дітей.
Максім Показати IP 18 Жовтня 2011 23:17
Кого ви збираєтесь судити "барани ви"...Я сам сирота, коли я навчався ця людина дійсно дбала про таких як я і зара я впевнений дбає...І читати таке про Павла Зіновійовича просто прикро...Ця людина гідна займати цю посаду і я просто не уявляю ліцей без нього...Він є фундаментом ліцею і ви його хочете зрушити, а такі слова про нього пишемо бо він дійсно цього заслуговує. І ми прийдемо підтримати Вас якщо доведеться!!! Поповича на мило!!!
Вільна (не найнята) Показати IP 18 Жовтня 2011 23:50
Дійсно, чим ще зайнятися пану Боснюку, як не сидіти тут і коменти штампувати? А ще краще когось наймати! Вам самому не смішно, Юрко??? І не дивує те, що ніхто не захищає такого "праведного" Поповича? І чи багато назвете директорів на захист яких писатимуть (можливо й не зовсім правильно і грамотно, але хто вже як уміє...)? Бардак "ой-ой-йой який" - це який? Конкретно можете сказати? Чи ці відомості служби «ББС» (баба бабі сказала)? І якщо вже у цьому ліцеї бардак, то що говорити про інші волинські навчальні заклади? І це ж треба! Стільки років показовий заклад...І обласні заходи у військовому ліцеї, і всеукраїнські олімпіади, турніри, конкурси "Вчитель року" також тут...Керівництво області (у тому числі й Попович) хвалить все й усіх з трибуни... Все прекрасно, усі задоволені...І раптом - не заклад, а "бардак", фактично брудна пляма нашої освіти, керівництво його недолуге, вчителі - неосвічені, офіцери - некомпетентні... І чомусь в той момент, коли у пана Поповича закінчується контракт та й дружина вже не заступник... Росіяни кажуть, що "свято место пусто не бывает". Так от і складається враження, що місце ще не пусте, а просто бажаючі на нього уже з'явились.
колега Показати IP 19 Жовтня 2011 08:39
Мабуть це вже стало звичним методом роботи влади - прибирати до рук установи, що мають стійкий позитивний імідж .Такщо справа не в Боснюку, Просто вже комусь намітили і пообіцяли цю посаду. Гарантую, що це буде особа, пов'язана з ПР.
колега Показати IP 19 Жовтня 2011 08:42
Мабуть це вже стало звичним методом роботи влади - прибирати до рук установи, що мають стійкий позитивний імідж .Такщо справа не в Боснюку, Просто вже комусь намітили і пообіцяли цю посаду. Гарантую, що це буде особа, пов'язана з ПР.
Випускниця Показати IP 19 Жовтня 2011 10:54
Вищенаписана стаття стала для мене шоком... Я закінчила ліцей не так і давно, але досі з великим задоволенням приходжу в гості до усього викладацького колективу... Учням, що закінчували середні щколи не зрозуміти нашої любові до директора, якшо ті учні взагалі знають, як їхнього директора звати! Це завдяки Павлу Зіновійовичу ліцей тепер знають скрізь, як один із найкращих закладів нового типу на Волині... Та
Лучанка Показати IP 19 Жовтня 2011 11:10
Ліцей без Павла Зіновійовича - не ліцей. Що буде з організмом, якщо від нього забрати серце і душу? Він загине. Для мене начальник став Батьком (хоча я не сирота), поради та слова якого вже не один і не два рази допомогли мені в житті. Попович, Клімчук, не зажирайтеся, а? Павлу Зіновійовичу памятник треба ставити! Де ви ще знайдете такого начальника, який би ОБОЖНЮВАВ свою роботу, а не ходив на неї з думкою:"Коли вже закінчиться цей день"! Ніхто не буде мовчати, ні випускники, ні ліцеїсти, ні батьки, ні опікуни!
Віктор Показати IP 19 Жовтня 2011 11:58
Наш місцевий бородатий "патріот" спочатку підім"яв під себе депутатів облради, а тепер їхніми руками хоче прибрати з арени незручного керівника-патріота, який все життя плокладає на виховання гідних будівничих УКРАЇНИ.
Невідомий Показати IP 19 Жовтня 2011 13:21
Михайло Михайловичу! Схаменіться. Хватить. Ви ж пенсіонер, маєте власний маєточок у передмісті Луцька, той ідіть на відпочинок. Відразу зрозуміло, що вашими руками хтось хоче жар загрібти. Не падайте так низько заради своєї посади. Зрозумійте, що є час розкидати каміння, але й прийде час його і збирати. Не чіпайте Павла Зіновійовича, він протягом 11 років на практиці довів, що є гарний педагог, організатор, господарник. А ви людина, яка за той же період, не були зв’язані з виробництвом та й взагалі ні з якою реальною справою, могли хіба що «керувати» (руководить – руками водить) і так і не реалізувавши себе ні в чому.
курсант колишнiй лiцеiст Показати IP 19 Жовтня 2011 14:09
у цьому роцi закiнчив лiцей...i знаю якi були цi перевiрки,якi стомленi були викладачi,офiцери i нарештi дирекцiя лiцею.наскiльки менi вiдомо, то вони негативно вплинули на здоровя Павла Зiновiйовича!як тiльки лiцей вирic до рiвня найкращого навчального закладу,одразу з'являеться така людина, як ви, Михайло Михайлович,яка хоче прибрати того,хто повнiстю вiддав себе лiцею,хто виборюе для нас найкраще,як пiд час навчання у лiцеi,так i при вступi у ввнз!моi батьки гордяться мною,i коли буде потрiбно,то вийдуть на площу!як вам не соромно так мучити людину?а на рахунок дружини,так це була едина незадоволена роботою начальника людина,i я впевнений,що це просто помста.схаменись попович!на пенсiю пора.!
колектив ліцею Показати IP 19 Жовтня 2011 15:02
Ми не віримо, що це ідея Клімчука, ми ще в це не віримо! І продовжуємо надіятись на здоровий глузд.
Не суддя Показати IP 19 Жовтня 2011 17:12
Дивлячись на коментаторську підтримку, вижодячи зі здорового глузду, апелюючи до гласу народу - директор лицею достойний керівник. Влада провокатори та корупціонери.
Випускник 2011р Показати IP 19 Жовтня 2011 17:43
Павло Зіновієвич повністю віддається роботі, і декому треба брати з нього приклад. Я вдячний йому, Сергію Петровичу Проценко, Аллі Степанівні Волох, Тетяні Степанівні, всім, хто протягом двох нелегких років навчав мене, ставив на ноги. На рахунок Калуша С.М, так мені досі не віриться, що те, що говорять про його минуле - правда. Не вірю. Хочете прибрати Боснюка з посади... Немає Боснюка - немає ліцею. Пішов Ужегов, пішов Проценко. Піде Боснюк - все, що було здобуто важкою працею - коту під хвіст. Вчителі тут - найкращі. Борис, випускник 2011 року
Сергиенко Показати IP 19 Жовтня 2011 18:17
Кто то очень хочет поставить вместо Павла Зиновьевича -РУЧНОГО НАЧАЛЬНИЧКА Борис Петрович защитите ПОРЯДОЧНОГО ЧЕЛОВЕКА ПРОФЕССИОНАЛА С БОЛЬШОЙ БУКВЫ А вот насчет профпригодности Поповича думаю стоит действительно задуматься
Володимир Олексійович Показати IP 19 Жовтня 2011 22:20
Я сам з Рівненщини. Колишній військовий прапорщик. Оскільки синів у мене немає хтів зробити військовим молодшого племінника. Хлопець мріяв вступити в луцький військовий ліцей добре вчився займався спортом. Від дому недалеко тай відгуки про заклад відмінні. Але не так сталося як гадалося. Дукументи ни прийняли бо приймають тільки Волинських. Дуже здивувався що окремим рівненчанам пан Попович дозвіл давав особисто. Скажу вам людям не простим та не бідовим. Що ж це виходить закон як халява змазав руку начальнику і вчися на здоров*я. А тут Поповичу ріжуть очі сироти. Його поведінка - це дикарство. Певно своїх влаштовує в ліцей пачками. Держава як відомо чиновників дуже ж обіжає матеріально. Хоча б в освіті має бути порядність. Справжні офіцери не продаються, вони боряться до кінця. А поповичі різні спливають і бовтяються на поверхні. До пори до часу.
Тарас, третьокурсник, майбутній юрист. Показати IP 19 Жовтня 2011 23:10
Шукаю матеріал для курсової. А тут натрапив на справжній "клондайк". Не знаю ні Поповича, ні Боснюка. Я не юрист, як говориться, тільки вчуся. Але висловитися мушу. Оглядово ознайомившись із статтею, коментарями, прийшов до деяких висновків. 1. Начальник управління освіти ОДА Попович не досить компетентна людина, яка не знає конкретних справ у закладах, йому підпорядкованих,бо підготовлені ним матеріали швидша базуються на інформації від когось почутій. 2. Ці звинувачення- особиста справа Поповича, інакше працівники управління вказали б йому дійсно на конкретні факти, що ведуть до розірвання контракту. 3. Очевидно, підлеглі начальника управління не поважають, раз дозволили йому виглядати так некомпетентно і непривабливо перед депутатами. 4. Начальник мав намір в непривабливому світлі (таким містечковим тираном-деспотом, що самовільно розправляється з представниками інших політичних поглядів) виставити губернатора чи голову облради. А це в нинішні часи перед виборами досить небезпечно. 5. А можливо, що найбільш вірогідно, підстав для розірвання контракту просто нема. Що це за аргументи. Зарахував сиріт - не мажорів же. Не вигнав, не сплавив комусь, а взяв чиїсь клопоту і чужу біду на свої плечі. Так за це хороший начальник управління дякувати мусить. З кимось був грубим. Та переконаний, що від Поповича не один працівник плакав. Така доля керівника. Це гнила мораль: в чужому оці бачить колоду, а в свому тріски не помічає. Взяв собі відпустку. Якщо більше прописаної законом, так, це порушення. А якщо в межах чинного законодавства, то яке право має начальник за це звинувачувати. Троє потрапили в міліцію А яка це цифра в пропорційному вираження стосовно всіх випускників закладу. Навіть сини депутатів чинять злочини, а що вже говорити про соціально незахищених чи проблемних дітей, а таких, в ліцеї, певно немало. Відраховують з ліцею. Я сам не знаю чи витримав би військову систему, в крайньому разі в армії служити не збираюся. А це діти: навіщо тримати насильно, якщо це не їхнє. Звісно, відрахування - це найбільш благородний шлях. Так що все шито білими нитками. Раджу Боснюку звертатися в суд за приниження особистості. Я не вправі радити щось депутатам, але такий начальник управління явно не потрібний. сказати. Напевно, взяти в руки гординю. Це дійсно виглядає як помста. А якщо ще "шукайте жінку", то просто кумедно.
офіцер Показати IP 19 Жовтня 2011 23:18
Ліцей, не здавайтеся, і відстоюййте свого керівника. Освіта й так в багні, та в занепаді від відсутності професіоналів, військові навчальні заклади взагалі по усій Україні в занепаді, їх просто зтерли та спаплюжили. І якщо Луцький ліцей виключення із ганебного списку втрачених ВНЗ, то - ГЕТЬ РУКИ!!!, підстаркуваті ненажери. Мало вам , поповичам, не все ще пригребли . Схаменіться!і - бійтеся...!
Котя Показати IP 19 Жовтня 2011 23:18
Партія Регіонів підмітає все. Зрозуміло, що комусь потрібно звільнити місце. Думаю, що наступник буде з ПР, а те, що Боснюк П. З. вкладає душу в дітей, владі не цікаво. Наша влада дбає лише про власну кишеню.
офіцер Показати IP 19 Жовтня 2011 23:26
До редакторів сайту: що означає те фото напочатку матеріалу... ЦЕ хто, прототип кого - головного редактора ВН ? і ще: Nota bene, NB (лат. — заметь хорошо, возьми на заметку, обрати внимание). Этот знак ставится на полях текста для выделения его наиболее значимых частей, на которые читателю нужно обратить особое внимание. ...ну і до чого те нотабене наприкінці матеріалу? "трійка-з-мінусом..."
курсант випускник ліцею Показати IP 20 Жовтня 2011 08:03
скільки можна звинувачувати Павла Зіновйовича. Ви всі йому і у підметки не годитеся.
курсант выпусник Показати IP 20 Жовтня 2011 09:36
Склько можна Боснюка винить во всём он отличный офицер он всё делает для лицеистов он наш лицей из нуля зделал таким как он сечас есьть! нельзя выгнать П.З.
випускниця ліцею!!! Показати IP 20 Жовтня 2011 20:25
попович, закрий свій рот і перестань заздрити справжній Людині!!!!!
Вже 4роки як випускник,а все пам'ятаю і ціную ВАС,Павло Зіновійович Показати IP 20 Жовтня 2011 21:08
Просто смішно,Марія Адамівна(жінка Михайла Михайловича),мені здається,ніколи нічого в ліцеї не робила,ходила і користувалася посадою свого чоловіка,може,як педагог вона й не погана,але не більше того ,і то в своєму вузькому профілі!!!Та й людські якості не на самому високому рівні!!!А от те,що ви, Маріє Адамівно,користувалися службовим транспортом свого чолові,що в ККУ передбачено ст. 364 в цій частині,щодо П.З. Боснюка,то відповідно до ст.365,ст.369,порушення ряду статей КУАПу,а також трудового законодавства України,то це факт!!!Я не розумію позицію П. З. Боснюка,на його місці,я б вже давним давно звертався до суду,його справа є на 100%виграшною!!!А Ви,Михайло Михайлович,є просто лялькою,якою ПР крутить,як буде вигідно,шкода Вас!!!НЕ ЗАЛИШТЕСЯ В ДУНЯХ!!!
Колега Показати IP 20 Жовтня 2011 21:32
Боснюка шкода. Два роки відбивається від всіляких нападок з боку управління. Це військова стійкість. Витримати осаду 8 КРУ, і це в такому закладі і з таким помпезним будівництвом, це вже на рівні Героя. Не знаю, хто ще пройшов стільки перевірок без надто серйозних наслідків. Зрозуміло одне: з одного боку копають з чиєїсь подачі і не можуть накопати, а з іншого, Боснюк -людина чесна, в державну кишеню не лізе. Витримати подвійний рентген: начальник управління збоку, а його жінка під боком - теж вам скажу річ не з приємних. А терпів же стільки років. Це потягне на орден. А мати в себе заступником з навчальної роботи Калуша - це значить заступника не мати взагалі. Може, папірець якийсь дрібний напише - і все. Освіту в місті після Махомеда розвалив. Поки були старі кадри в міському управлінні, щось робилося. Прийшли нові - як після стихії все зруйнувалося, а за ним і Калуш полетів "кудись далеко", але чомусь приземлився після "митарств" у ліцеї. Боснюку за те, що терпить біля себе ледаря, підпільного руйнівника і партизана - медаль. Ось і всі груди в нагородах. Варто воювати і не здаватися. Певно, більшість робила би це не так прямо і відверто. От М.М. , як той підпільний Кіндрат, потрохи проводить свої наступальні дії з подачі зверху. Не думаю, що з цього щось вийде. Тим паче позиція верхів щодо волинського губернатора несхвальна.
Тарас Показати IP 21 Жовтня 2011 10:42
З Боснюком роблять те саме що з Тимошенко. В країні процвітає корупція і беззаконня. Я вчився в ліцеї і добре знаю Павла Зіновійовича як прекрасного керівника і порядну людину. Коли вчився в ліцеї то теж відраховували хлопців звідти і було за що. Якщо тих хто порушує дисципліну гладити по головці, то ніякої дисципліни і ніякого ліцею не буде.
зав. садочком Показати IP 21 Жовтня 2011 10:47
Прочитала коментар Колеги і не втрималася. Я не маю нічого проти Боснюка - хороший керівник. А щодо Калуша, то ви шановна, мабуть, не знаєте цієї людини зовсім. Я працювала з ним і скажу, що лише при його керівництві дошкілля міста почало відроджуватись, встало із колін. Поспілкуйтесь із дошкільнятами міста і вони розкажуть про Калуша лише хороше.
так цікаво Показати IP 21 Жовтня 2011 13:19
А чому в 10.47 зав.садочком сидить в Інтернеті, а не займається своїми безпосередніми обов`язками.
ліцеїстка Показати IP 25 Жовтня 2011 20:43
Це повна дурниця!) Такого керівника як Боснюк ще пошукати треба! Скажіть багато начальників буде вечорами сидіти в ліцеї,просто розмовляти з учнями на життєйські теми? Шановні чиновники,невплутуйте осбосте життя в навчальний процес...від цього страждають діти!
Мама ліцеїстки Показати IP 29 Жовтня 2011 23:19
Безсовісні керівники облосвіти! Не вже діти-ліцеїсти не заслужили вітання на в День присяги.Ви тільки й здатні брати хабарі та торби і принижувати таких керівників, як П.З.Боснюк, як простий вчитель, що завжди наляканий будь якою перевіркою. Та Ви Поповичу навіть мабудь не вмієте провести звичайний урок людяності для учнів або колег.Що ж Ви вік живете за чужим розумом. Батьки ліцеїстів! Наші діти вступили до цього закладу завдяки своїй наполегливості, знанням. Їм і нам добре, спокійно і безпечно .Давайте піднімемось УСІ (а нас багато) і покажемо Климчуку, хто справжній БАТЬко нашим дітям. Батьківські комітети, чого мовчите? Кому Поповичу хочете дати на виховання своїх чад? І кого ж він нам виховає? Дзвоніть на який день і ми всі сімями поїдемо з нацйвіддаленіших куточків Волині, щоб підтримати Великого вчителя-вихователя-батька.Він дає нашим дітям путівку в життя. А Попович, хіба воно здатне прихистити сироту, дитину яка опинилась у скрутній життєвій ситуації. Повірте, що ситий голодного не розуміє. А Вам Павло Зіновійовичу низько кланяюсь, повірте, що Господь Вас не оставить за Ваші труди, бо ж Ви сироту пригорнули не одну, а ще й на ділі. Молимо бога за Ваше здоровя. МИ Вас любимо і зажди готові стати на ваш захист.
Батько ліцеіста Показати IP 23 Жовтня 2013 23:26
Попович!!! Краще подевіться, що у школах робиться. Біля мене 26 школа, на перервах курять, вживають енергетичні напої, а деректор і вчителя нічого зробить не можуть. Слава Війсковому ліцею! Слава Боснюку! Більше треба таких закладів, це наше майбутне!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus