USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Директорів двох луцьких шкіл оберуть на конкурсі

26 Липня 2021 12:39
Невдовзі в Луцьку обиратимуть директорів двох закладів загальної середньої освіти: загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №16 та ліцею №27.

Про це йшлося 26 липня під час засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови.

На розгляд комісії винесли питання Про затвердження складу комісій для проведення конкурсів на заміщення посад керівників комунальних закладів загальної середньої освіти.

Депутат, директор департаменту освіти Віталій Бондар інформував, що, відповідно до вимог чинного законодавства, є вимога щодо створення комісій на заміщення вакантних посад директорів шкіл.

«Засновник закладу освіти (Луцька міська рада, – ред.) затверджує склад комісій для проведення конкурсів на заміщення вакантних посад керівників відповідних закладів освіти», – сказав він.

Передбачено створити комісії для проведення конкурсних відборів кандидатів на заміщення посад директорів загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №16 та Луцького ліцею №27.

Згідно з проєктом рішення, головою обох комісій буде профільна заступниця міського голови Ірина Чебелюк, а секретарем – керівниця відділу кадрово-юридичної роботи департаменту освіти Орися Мушит. До складу комісій також увійдуть інші представники департаменту освіти та громадськості.

Комісія підтримала проєкт рішення та рекомендувала розглянути його на черговій сесії міськради.

Нагадаємо, посади директорів шкіл №16 та 27 стали вільними з 1 липня. З того часу оголосили конкурси на заміщення вакантних посад. Після подачі документів конкурсантами створюється комісія для проведення конкурсів. Претендент проходить тестові випробування зі знання освітнього законодавства, окремо презентує стратегічний план розвитку навчального закладу на п’ять років, дає аналіз конкретному завданню, яке ставить комісія. Переможцем стає той, хто набирає більшу кількість балів.

Відзначимо, що попереднім директоро ліцею №27 був Віталій Бондар, який нині очолив департамент освіти Луцької міської ради, а керівником школи №16 – Василь Троцький.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus