USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Директорку волинської школи, яка змусила учня переписати ДПА, звільнили

30 Листопада 2018 19:34
Директорку школи села Озеро, що в Ківерцівському районі, Світлану Степанюк, яка «прославилась» скандалом з переписуванням ДПА, таки звільнили з посади. Майже півроку цього добивалися батьки учнів, які заявляли про багаторічне свавілля з боку директора.

Відповідне рішення прийняли під час сесії Ківерцівської районної ради сьогодні, 30 листопада, повідомляє ВолиньРost.

Батьки учнів школи села Озеро 30 листопада прийшли на засідання сесії райради, де мали розглядати питання щодо ситуації, яка склалася в школі через дії директора школи Світлани Степанюк. Декілька десятків батьків вкотре вимагали звільнити директора школи.

Нагадаємо, влітку цього року у школі села Озеро Ківерцівського району вперше вголос заговорили про свавілля директора навчального закладу Світлани Степанюк. Випадок, коли директор змусила дев’ятикласника Романа Гембу незаконно та безпідставно переписувати державну підсумкову атестацію з математики, викликав хвилю обурення та змусив заговорити тих, хто раніше боявся сказати про так звану диктатуру Світлани Степанюк.

В Озері розповідають, що раніше школа у їхньому селі була успішною, а класи — добре наповненими. Натомість зараз батьки нерідко відправляють дітей вчитися у школи інших сіл або ж до райцентру, адже успішність учнів — дуже низька, а ставлення до них часто безпідставно зневажливе. Більше того, у школі взагалі відсутні два старші класи, адже там залишилося лише по два учні, тож вони змушені навчатися індивідуально.

Коли скандал набрав розголосу, за те, що змусила учня переписувати ДПА, директор отримала догану. Утім, тепер жінка судиться, аби її скасували. Батьки ж вже півроку вимагали звільнити директорку. Зробити це може районна рада, адже саме вона є роботодавцем.

Головуюча на сесії Тамара Чигрин розповіла, що профільна комісія розглядала це питання, але рекомендаційного рішення не дала. Тож Чигрин запропонувала спочатку заслухати всі сторони — батьків, представника профспілкової організації, районний відділ освіти та інших, а головне — саму Світлану Степанюк.

Оскільки на адресу райради були звернення від батьківського і профспілкового комітетів школи, а представника від профспілки не було, її звернення зачитали на сесії. Зокрема, профспілковий комітет своїм зверненням вимагає звільнення директора у зв’язку з численними порушеннями трудових прав колективу.

Зауважують, що здійснювався необґрунтований тиск на працівників, директор змушувала виконувати роботу, непередбачену посадовими обов’язками. Чинила тиск на працівників, які відмовлялися підписуватися у її захист у ситуації, пов’язаної з учнем Романом Гембою.

До того ж, виявили порушення при оформлені трудових книжок працівників.

Начальник районного відділу освіти Микола Грибук у своєму виступі сказав, що 90% батьків і майже 100% педагогічного, технічного персоналу, профспілковий комітет не підтримують директора школи.

Далі ж заслухали юристів, які прокоментували, у чиїй компетенції — звільнення директора. Так, фахівці запевнили, що вирішувати це питання має саме районна рада на засіданні сесії. Утім, за словами юриста, щодо питання, яке стосується директора, не було рішення постійної комісії райради з питань освіти, тому він запропонував виключити ці питання взагалі або не голосувати за них, адже рішення може бути оскаржене в суді. Тож варто, щоб спочатку певні рішення винесла профільна комісія.

Один з депутатів запропонував: доручити комісії райради з питань освіти підготувати проект рішення про звільнення директора. Тож для цього оголосили перерву.

Зрештою, зібравшись після перерви, депутати Ківерцівської районної ради прийняли довгоочікуване батьками учнів школи села Озеро рішення — звільнити директорку Світлану Степанюк сьогодні, 30 листопада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
клік Показати IP 30 Листопада 2018 20:06
Для прийому її на роботу не треба було рішення постійної комісії райради з питань освіти,а чому для звільнення потрібне? А все тому що у нашому парламенті різні ляшки ,бурбаки і тп і тд приймають закони а потім до цих законів приймаються підзаконні акти які нівелюють вимоги самих законів.Так і живем.
Чорниж Показати IP 30 Листопада 2018 20:48
Беріть приклад, там директорка більше 20 років править і вирощує малину і їздить на автомобілі кольору хакі і вишиває і на машинці.
Вчився Показати IP 30 Листопада 2018 21:44
Цікаво дивитися на цей цирк. Її звільнили лише за те що вона змусила учня підтвердити його знання або їх відсутність? Так це вже не обов'язок, а злочин? Так, батьки переводили дітей до інших шкіл бо там вчителі просто ставили хороші оцінки не дивлячись на занння учнів, відповідно батькам це подобалося. А де ж знання? Хто з вас хоче лягти на операційний стіл до лікаря, який не вчився? А електрика вам треба, після якого вас струмом жахне чи сантехніка, яекий переламає все ваше обладнання, після чого заллє вашу хату тощо? Я роблю висновки лише з написаного. Можливо вона ще щось зробила, бо інакше її звільнення просто не вкладається в голову. Якщо ви щось знаєте і вмієте, то можете в будь-який час це підтвердити, це не складно. Інше ж діло коли немає знань...
555 до Вчився Показати IP 1 Грудня 2018 09:45
Директора не знаю, але підтримую. В будь-якій звичайній сільській школі вчитись хочуть максимум 20 відсотків дітей, іншим 80 - навчання не потрібно не дітям не їхнім батькам. Перемагає більшість... Що залишається робити меншості, іншої школи в селі не має....
Нінель Артемівна Показати IP 4 Грудня 2018 10:24
до 555. Не погоджуюся з Вами. В коледжі з моєю онукою вчиться чимало дітей з сіл. Не потрібно сільських дітей,як і їх батьків, принижувати,що вони такі відсталі та нерозумні. В містах теж не всі діти можуть "потягнути" теперішню програму (дуже багато зайвого). Але міським простіше знайти репетитора і "підтягнути" знання дитини до рівня.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus