USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Директори шкіл «завалюють» медиків дітьми

6 Грудня 2011 17:04
У Луцьку всі школярі до кінця року повинні пройти профілактичні огляди. Наразі цю процедуру не пройшло 12,7% дітей.

Про це 6 грудня під час наради в міському управлінні охорони здоров’я розповіла міський педіатр Світлана Ніколаєнко.

З її слів, на початку 2011 року в комунальному закладі «Луцька міська дитяча поліклініка» розпочав роботу Центр профілактичних оглядів дітей, в якому працюють дошкільно-шкільне та підліткове відділення.

Як стверджує фахівець, всі процедури проводяться в присутності батьків або їх представників. Також в останню суботу кожного місяця відбувається «День школяра».

«Це захід для батьків, які не можуть відлучитися в будні від роботи, для того, аби бути з дитиною при профогляді», - зауважила лікар.

За словами Ніколаєнко, цю процедуру повинні пройти 22,7 тисячі учнів. Однак ще 12,7% школярів не відвідали центру.

На думку лікаря, це пов’язано з тим, що директори окремих шкіл погано співпрацюють із батьками. Нібито, керівники освітніх закладів не телефонують до них і не домовляються про відвідини дітьми профоглядного центру.

Також педіатр розповіла про індекс Руф’є. Мовляв, цей показник визначають обов’язково у всіх дітей, аби виявити патології та ймовірні захворювання і розробити рекомендації для викладачів фізкультури. Зокрема, саме під час цих процедур, виявлено 7 паталогій серцево-судинної системи.

Натомість головний лікар міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська незадоволена тим, що директори направляють на огляди понад двісті дітей протягом одного робочого дня. На її думку, керівникам освітніх установ варто раціональніше розділяти кількість дітей, бо батьки обурюються, коли опиняються на 188-му місці в черзі.

Довідково:

Проба Руф'є призначається для оцінки працездатності серця при фізичному навантаженні.

Необхідне обладнання: секундомір, тонометр, апарат для вимірювання артеріального тиску.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Гість Показати IP 6 Грудня 2011 22:17
Хай лікарі вчасно приходять і не п'ють каву в робочий час, припиняючи приймати дітей - тоді будуть встигати. Такого бардаку, як в дитячих поліклініках, певно, ніде нема. А вони з хворої голови на здорову перекладають.
Лучанин Показати IP 7 Грудня 2011 00:58
"Необхідне обладнання: секундомір, тонометр, апарат для вимірювання артеріального тиску." Тонометр і є апарат для вимірювання артеріального тиску. Взагалі, то в даній пробі використовують значення частоти серцевих скорочень в різні по часу періоди відновлення після ВІДНОСНО НЕВЕЛИКИХ НАВАНТАЖЕНЬ. А от хто визначає для якої дитини які навантаження є відносно великі чи невеликі? Саме тому ця проба до одного місця - тільки відмазка. Зовсім недавно помер дев'ятикласник, який успішно пройшов цю пробу і помер при тому після зовсім невеликих навантажень і не на уроці фізкультури, де навантаження набагато більші. Не там шукаємо, якщо взагалі хтось хоче щось шукати. Діти мруть, як мухи, після щеплень, а нам розповідають що це зовсім тут ні до чого. Огляди робити потрібно, тільки з розумом. От, питання, де його ще позичити?
Ирен Показати IP 7 Грудня 2011 12:09
Вас усіх підтримую. Діти мруть від щеплень уже 2 випадки, а вони доказують протилежне.Нічого спільного зі щепленням не має.Діти горять, а вони мильну бульку пускають в очі. Ще жахливо таких діток, як ляльок завели самі батьки на вірну смерть. А вони ж не скажуть, якщо таке скажуть, то їм всім капец. Хто цю вакцину перевіряє , ніхто. Там відмиваються великі гроші , купують найдешевшу, а беруть бабки як за високоякісну.Отак наша медицина всі мужі чиновницькі на смерті ангелів зароблять мільйони.Це ще раз доказує винними вони себе не визнають, а ми не ведімо на вірну смерть своїх діток. Не всі дітки можуть цю гадость видержати. Боротися треба за свої права, бо у нас у Луцьку якщо не зробив щеплення, починається гоніння вже з садочка.Люди не видержують знущань тільки за те, що не хочуть вести на вірну смерть своїх діток.І не можна добитися правди,треба всім обєднуватися і тоді щось можливо добємося.
Ласковая Показати IP 7 Грудня 2011 12:49
Я думаю, що на наших дітях і перевіряють вакцину.
мама Показати IP 7 Грудня 2011 13:48
До лікарів записуються батьки учнів, а не директори направляють на огляд. З якою метою було створено центр? Чи не для того, щоб пробудити свідомість батьків, що і в них є діти і потрібно дбати за їхнє здоров"я?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus