USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

«Дитячий університет»: у Луцькому НТУ стартував освітній проєкт для дітей. ФОТО

13 Вересня 2023 19:11
Ось уже другий рік поспіль у Луцькому національному технічному університеті школярів залучають до різноманітних наукових студій: школа бізнесу, архітектурна і юридична студії, школа лідера та студія робототехніки для найменших.

Сьогодні офіційно стартував другий навчальний рік «Дитячого університету».

Проєкт організований спільно з Волинською обласною Малою академією Наук та ЛНТУ за підтримки фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Як наголосили організатори, за 2022/2023 навчальний рік було спільно проведено чотири «Наукові пікніки», які відвідали більше 2 000 учнів. Також на базі університету працювало 14 секцій Волинської обласної Малої академії наук, 17 навчальних груп відділення технічних, комп’ютерних наук, наук про землю та навчалося близько 150 учнів. Серед них знайшлися і ті, кому вдалося здобути призові місця на конкурсах всеукраїнського та міжнародного рівнів.
З вітальним словом до учнів нового навчального року звернулася голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода.
«Ви всі великі молодці уже тому, що прийшли сюди. Це значить, що ви допитливі, що вже краще своїх однолітків. Повірте, буде багато перешкод, буде лінь, погана погода – у вас не буде бажання сюди ходити, але якщо ви це все переборете, то по завершенню цих курсів будете мати ті знання, які не отримаєте в школі і вони вам обов’язково знадобляться в житті. Адже сьогодні є важливим не той запис в трудовій книжці, а те, що ви носите в своїй голові. Чим більше у вас знань буде в позашкільній освіті, в тому числі науковій, тим більше у вас буде шансів для успіху в житті», – наголосила Катерина Шкльода.
Проректор з науково-педагогічної роботи та досліджень ЛНТУ Олена Лютак зазначила, що надзвичайно приємно, коли з такого юного віку у дітей є бажання долучатися до наукової роботи.

«Я як проректор саме по науковому спрямуванню, дуже щиро радію, що в України є майбутнє, і воно у ваших очах. Сьогодні ми робимо крок на зустріч один одному, тому що ви будете долучатися до тієї технологічної бази, яка є в нашому закладі, знайдете нових наукових наставників, а ми будемо намагатися зробити все, щоб ваш запал і енергія обов’язково знайшли втілення у наукових результатах. Надіюсь, що в кінці року ви здивуєте нас своїми напрацюваннями», – звернулася до юних науковців Олена Лютак.
Наприкінці діти розійшлись по навчальних аудиторіях та розпочали працювати над обраними спрямуваннями.

Христина КРОТ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus