USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Диво на «Енфілді»: «Ліверпуль» розгромив «Барселону» та вийшов у фінал Ліги чемпіонів

7 Травня 2019 23:58
Поступившись у першому матчі на виїзді 3:0, англійський «Ліверпуль» зумів створити справжнє диво на власному стадіоні, обігравши іспанську «Барселону» та вийшовши у фінал цьогорічного розіграшу Ліги чемпіонів – 4:0.

Матч відбувся 7 травня на стадіоні «Енфілд» в англійському Ліверпулі.

Після першого півфінального матчу експерти в один голос говорили, що «Барселона» фактично забезпечила вихід до фінал Ліги чемпіонів, адже на «Камп Ноу» «Ліверпуль» був розгромлений з рахунком 3:0. Хоча, варто зазначити, що рахунок не зовсім відповідав тому, що відбувалося на полі, а гру для «барси» зробив чарівник Мессі, який відзначився просто неймовірним голом в дев’ятку зі штрафного метрів з тридцяти. У цьому матчі «Ліверпуль» міг сподіватися на швидкий гол, а також магію «Енфілда».

Перший тайм

Отож, переходимо до матчу. Команди не стали довго розкачуватися, і вже на першій хвилині Мессі проривався до воріт «червоних», щоправда був зупинений захисниками. Потому «Ліверпуль» вибіг в небезпечну контратаку, під час якої футболісти англійської команди могли відкривати рахунок, однак в підсумку отримали лише кутовий.

Вже на 7 хвилині «Ліверпуль» виконав своє головне завдання початку матчу – швидкий м’яч: Гендерсон прорвався до штрафної «барси» та пробив по воротах Тер Штегена, німець відбив, однак прямо на ногу бельгійця Орігі, який розстріляв його ворота – 1:0.

Вже через сім хвилин Мессі міг зрівнювати рахунок, однак Алісон парирував його небезпечний удар після прострілу Коутінью. Відзначимо, що у ці хвилини «Барселона» більше володіла м’ячем, зокрема ще один шанс мав аргентинець Мессі, однак в останній момент захисник «червоних» Матіп вибив «кулястого» з-під його ніг.

На 18 хвилині той же Мессі під час контратаки відпсасував на Коутінью – бразилець завдав небезпечного удару, однак Алісон потягнув цей удар в кут воріт. За мить знову пробивав Мессі – в лічених сантиметрах від стійки пролетів м’яч. «Барселона» демонструвала чудовий відрізок, чудово реагуючи на гол, пропущений на старті матчу.

«Ліверпуль» на навалу на свої ворота відповів контратакою та ударом Гендерсона, щоправда хавбек влучив у захисника іспанської команди. Вже згодом англійці організували ще одну швидку атаку, під час якою вже пробивав Робертсон.

Вже в заключні хвилини першого тайму знову пробивав Робертсон, але м’яч рикошетом від Відаля полетів на кутовий. Вже у додатковий до першого тайму час Мессі вкотре пробивав по воротах «червоних» - знову невдало. А за мить шанс для взяття воріт отримав Альба, однак вийшовши віч-на-віч з голкіпером, не зумів перкинути останнього. Незважаючи на атакувальну гру від обох команд, у першому таймі був забитий лише один гол – лідирував «Ліверпуль».

Другий тайм

Вже по перерві тренерський штаб «Ліверпуля» вимушений був провдити заміну: замість травмованого наприкінці першого тайму Робертсона на поле вийшов Вейналдум.

Початок другої половини зустрічі був за англійцями – «червона» команда більше володіла м’ячем, намагаючись окупувати штрафний майданчик «барси». На 50 хвилині віч-на-віч з голкіпером іспанців виривався Мане, однак не зумів добре обробити м’яч, який в підсумку був вибити захисниками на кутовий.

Під час стандарту п’яткою пробивав Ван Дейк, однак на лінії воріт вдало зіграв Тер Штеген. Події на полі розгорталися дуже динамічно, адже в наступній атаці Суарес ледь не зрівняв рахунок – черговий сейв голкіпера англійської команди Алісона.

А на 54 хвилині Александр-Арнольд відібрав м’яч у гравця «барси» та прострілив до штрафної на Вейналдума, який пробивши під рукою Тер Штегена, зробив рахунок 2:0.

Після забитого голу «червоні» не зупинилися та на куражі організували затяжну атаку, під час якої Шачірі навісив на Вейналдума, який оформив дубль за дві хвилини, завдавши удару головою – 3:0. Команді з англійського «Ліверпуля» вдалося справжнє диво, але для того, щоб довести його до кінця, «червоним» потрібен був ще один гол.

«Барселона» ніяк не могла оговтатися від такого перебігу подій на полі, ліверпульці продовжували тиснути, щоправда атаки були вже не такими небезпечними. Лише рейд від Мессі, який був збитий захисниками «Ліверпуля», показав, що «барса» ще у грі. Однак повторити диво-гол першого матчу зі штрафного аргентинцю не вдалося. Після стандарту знову по воротах Алісона бив Мессі – бразилець на місці.

На 79 хвилині Александр-Арнольд скористався відсутністю уваги захисників іспанської команди та віддав передачу з кутового на Орігі, який в один дотик переправив «кулястого» у ворота «Барселони» - зробивши щось неймовірне.

«Барселона» мала понад десять хвилин основного часу, аби відквитати один гол, який дозволив би саме їй вийти до фіналу, однак «Ліверпуль» втримав неймовірну перемогу та вийшов до фіналу Ліги чемпіонів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
goodman Показати IP 8 Травня 2019 09:04
Це диво яким боком стосується Волинських новин??? Є маса спортивних ресурсів, пишіть там про це диво... А для мене диво - це ціни та рівень життя в нашій країні!
21 Показати IP 8 Травня 2019 09:15
Хай Волинь Луцька як книжку це вчить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus