USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Е-копії документів можна буде передавати за QR-кодом

2 Березня 2021 21:24
У квітні Мінцифри презентують нову функцію у «Дії», за допомогою якої електронні копії документів можна буде передати за допомогою QR-коду.

Як передає Укрінформ, про це розповів віцепрем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своїй онлайн-приймальні.

«У квітні також презентуємо можливість будь-якому бізнесу та людині створювати QR-код, через який можна буде отримати цифрові документи» – повідомив Федоров.

На думку віцепрем’єра, така функція значно спростить роботу багатьох бізнесів, але найбільше – готелів. Адже перевірка особи тепер займатиме лічені секунди.

За його словами, функція працюватиме так: представники готелю (або іншого бізнесу) створять QR-код, який розмістять на ресепшені чи показуватимуть гостям при заселенні, а вони скануватимуть код за допомогою камери смартфону, тим самим передаючи електронні копії своїх документів на пошту готелю.

Як повідомлялося, Верховна Рада 4 лютого у першому читанні підтримала законопроєкт, що дозволить користуватися цифровими паспортами нарівні з паперовими.

16 лютого уряд прирівняв цифрові посвідчення водія, свідоцтво про реєстрацію транспорту та автоцивілку в «Дії» до паперових.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучна Показати IP 2 Березня 2021 22:06
Навіщо готелю копія паспорта? Щоб вкрали? Ідіотизм. Україні немає чим більше зайнятися. Створюють новий Китай...
Джек до Лучна Показати IP 3 Березня 2021 11:09
Для того щоб такий дятел як ти,коли нап‘єшся і поб‘єш всі вази і столи,не втік безнаказано. Ще ні один паспорт у готелі ні в кого не вкрали. Все має бути цифрофе,а не носитись з бумажками як в середньовіччі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus