USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Ефективність вакцини від коронавірусу Pfizer знижується швидше, ніж AstraZeneca. Дослідження

20 Серпня 2021 07:40
Дослідники Оксфордського університету дійшли висновку, що ефективність вакцини проти коронавірусу Pfizer-BioNTech знижується швидше, ніж вакцини AstraZeneca.

Про це пише The Guardian, інформує РБК-Україна.

«Дві дози вакцини Pfizer мають більш високу початкову ефективність проти нових штамів коронавірусу, але вона знижується швидше в порівнянні з двома дозами AstraZeneca», – заявили дослідники з Оксфордського університету.

Вчені зазначили, що приблизно через чотири-п’ять місяців після повної вакцинації будь-якою з вакцин пропонований захист є відносно однаковим.

«Навіть за такого незначного зниження захисту від усіх інфекцій та інфекцій з високим вірусним навантаженням важливо зазначити, що загальна ефективність все ще дуже висока, оскільки ми починали з такого високого рівня захисту», – повідомив доктор Поуелс.

Крім того, вчені встановили, що ті, хто заразився COVID-19 після проходження повного курсу вакцинації, мають таке ж вірусне навантаження, як і ті, хто не робив щеплення. За даними спеціалістів, це свідчить про те, що штам «Дельта» більш небезпечний, ніж штам «Альфа».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 20 Серпня 2021 10:30
Джинсова реклама індійської астразенеки. Хіхі, у нас же її до грому.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus