USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Екоактивісти захопили теплоелектростанцію на заході Німеччини

3 Лютого 2020 09:41
У неділю, 2 лютого, у німецькому місті Даттельн неподалік від Дортмунда понад сотня активістів, які виступають на захист клімату, на знак протесту проти проєкту закону про відмову від вугільної енергетики на кілька годин захопили теплоелектростанцію (ТЕС).

Як повідомляє Deutsche Welle, екоактивісти проникли на територію ТЕС та заблокували її інфраструктуру.

За даними поліції, біля 120 активістів проникли на територію електростанції, виламавши ворота.

Як стверджують в поліції, протест пройшов мирно. Утім, самі учасники акції кажуть про близько 150 людей, які блокували об’єкти інфраструктури на території ТЕС. Коли поліція розпочала операцію з витіснення протестувальників з території ТЕС, організатори заявили про завершення акції, яка тривала близько дев’яти годин.

Активісти назвали захоплення теплоелектростанції «дуже успішною акцією» і додали, що ця акція є лише початком їхнього спротиву.

Як пише видання, екоактивісти називають електростанцію Datteln IV, яку поки не ввели в експлуатацію і яка має працювати на кам’яному вугіллі, «останнім цвяхом у труну кліматичної справедливості».

Зазначається, що оператор електростанції вже подав заяву в поліцію через незаконне вторгнення на територію.

У схваленому нещодавно німецьким урядом законопроєкті йдеться, що ФРН має припинити виробництво електроенергії з вугілля до 2038 року. Природоохоронні організації та екоактивісти виступають за більш ранню відмову від вугільної енергетики та вважають заходи уряду недостатніми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 3 Лютого 2020 10:32
Ну так правильно Грета говорит. Самая чистая энергия - электричество. Оно вытекает из розетки, без шуму, пыли и копоти. А вот с электростанциями нужно бороться всеми силами. От них один вред природе, они у Греты детство украли.
Дід Панас Показати IP 3 Лютого 2020 12:04
У них ще певно і генератор електрики на бензині замаскований.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus