USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Чому росіяни захопили корвет «Луцьк»

29 Березня 2014 18:01
Українські кораблі опинилися під контролем російських військ через наказ колишнього начальника Генштабу – головнокомандувача ЗСУ Юрія Ільїна. Саме за його командою українські кораблі повернули в Крим.

Про це заявив колишній виконувач обов’язків міністра оборони України Ігор Тенюх під час виступу на з'їзді ВО «Свобода», інформує УНІАН.

Він зазначив, що йому дуже часто ставлять питання, чому не були виведені українські кораблі із Криму, коли почалося загострення ситуації. Свого часу він запевняв, що без політичного рішення втручатися військовим у справи Криму – неможливо. А згодом він зазначив, що після свого призначення на посаду він віддавав необхідні накази, зокрема стосовно дозволу на використання зброї. Утім, 25 березня Верховна Рада України прийняла відставку Ігоря Тенюха.

Зі слів Тенюха, за день до його призначення, «коли вже була розпочата анексія Криму, командування, яке знаходилося повністю під впливом ЧФ РФ, все ж таки вивело кораблі, але кораблі вивело і завело тому, що колишній начальник Генштабу Ільїн дав команду ці кораблі повернути в базу».

Ігор Тенюх додав, що «коли кораблі зайшли в базу, то одразу ж були заблоковані окупантами».

Нагадаємо, після захоплення Криму Росія встановила свій триколор на 51 український корабель. З-поміж них і корвет «Луцьк», який захопили 20 березня, а моряки чекали наказів від командування. Зі списку кораблів ВМС України, країна залишила в себе 10 кораблів. До слова, минулого літа обіцяли, що перший вітчизняний корабель увійде до складу ВМС України до 2017 року

Варто згадати, що днями ініціатор «Інформаційного спротиву», керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук , у своєму блозі зазначив, що все більше до нього надходить інформації про накази, через які Україна втратила 80% свого флоту.

«Є дані , що в перших числах березня командування ВМС України приймало рішення про негайне виведення в море кораблів з Донузлава та Севастопольської бухти. Для того, щоб їх не блокували і не захопили росіяни ( що пізніше і сталося). Є дані, що наші частини військ берегової оборони ВМС були готові (а подекуди навіть і приступили до виконання цього завдання ) взяти під охорону і оборону найважливіші об'єкти на півострові. А також - посилити прикордонників і блокувати транспортні артерії в АРК. Але звідкись «згори» прозвучала команда кораблі в морі не виводити, а військам поховалися по казармах і «не відповідати на провокації», - зауважує він.

Дмитро Тимчук додав, що документальних підтверджень цьому поки немає. Але усних свідчень і свідків так багато, що ігнорувати їх неможливо.

«Тому я впевнений, що після закінчення нинішніх подій Україна повинна ретельно розібратися в тому, що відбувалося в Криму і навколо нього, з точністю до години і хвилини. І назвати імена головних винуватців нашої великої трагедії на ім'я «Крим». Якщо ми хочемо дати оцінку безлічі малих зрад в Криму, ми повинні спочатку дати оцінку великим зрадництва, яке все і спровокувало. Думаю, це буде правильно», - резюмував він .
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанка Показати IP 29 Березня 2014 20:13
коментар було видалено
Анонім Показати IP 29 Березня 2014 22:16
кораблі не захопили... їх тупо ЗДАЛИ!!!!! здали ті яких ми зараз з гордістю зустрічаємо з криму обіцяємо квартири, нагороди.... вони кричать, що не було команди...... яка ще може бути команда коли у тебе відбирають зброю.... коли їх жінок будуть гвалтувати вони теж не будуть захищати аргументуючи відсутністю команди?????? ні нема у нас героїв подвиг варяга марінеско для них буде лише в книжках.....
луцяка Показати IP 30 Березня 2014 08:49
корвет Луцк в составе ВМС РФ - горжусь!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus