USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Економічно активні підприємства Луцька боргують працівникам майже 6,5 млн

26 Жовтня 2018 10:55
Серед найбільших боржників з виплати заробітної плати працівникам опинилися ПАТ «Електротермометрія» та ДКП «Луцьктепло».

Про це стало відомо під час спільного засідання комісії з питань забезпечення своєчасності сплати податків, внесення інших обов’язкових платежів, ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати, детінізації заробітної плати та робочої групи з питань моніторингу заробітної плати найманих працівників суб’єктів господарювання, які діють на території міста 26 жовтня.

Розглянули питання щодо своєчасності виплати заробітної плати на підприємствах Луцька. Так, за станом на 1 жовтня заборгованість на чотирьох економічно активних підприємствах Луцька становила 6,437 мільйона гривень (на початку року цей показник становив 4,848 мільйона). Як повідомив начальник управління з питань праці Луцької міськради Назарій Ігнатчук, за станом на початок місяця ПАТ «Електротермометрія» боргує 2,345 мільйона гривень. Серед інших боржників – ДКП «Луцьктепло», ДП «Волинський облавтодор» та Філія «Луцька дорожньо-експлуатаційна дільниця ДП «Волинський облавтодор».

Директор ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна зазначила, що стратегічне для міста підприємство не може працювати в таких екстремальних умовах, як протягом останніх років. Зокрема, держава боргує підприємству 25 мільйонів гривень за пільги та субсидії, а якби ця сума була виплачена, підприємство мало б 5 мільйонів на виплату зарплат (наразі 1,6 мільйона гривень заплати працівникам за серпень не заплатили). Ще 6,8 мільйонів гривень ПДВ винна підприємству держава, а борги населення за отримані послуги перевищують 40 мільйонів. Більшість коштів, які отримує «Луцьктепло», воно змушене, відповідно до постанови Кабміну, сплачувати НАК «Нафтогаз». Отже, без залучення коштів з інших джерел або відміни постанови підприємство не зможе знайти коштів на виплату зарплати працівникам.

Представники «Волинського облавтодору» та «Електротермометрії» не з’явилися на засідання. Назарій Ігнатчук нагадав, що наявність заборгованості з виплати зарплати терміном понад місяць тягне накладення фінансових санкцій. Відповідно до Кодексу законів про працю, накладається штраф у 11 тисяч гривень і це є підставою для здійснення перевірок на підприємствах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus