USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

За відмову від асоціації з ЄС Росія дала Януковичу $1 млрд

14 Лютого 2018 13:19
Колишній депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов заявив, що купівля Росією українських державних облігацій була схемою з підкупу родини екс-президента України Віктора Януковича, якого звинувачують у державній зраді, щоб він відмовився від підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Як передає УНІАН, про це Пономарьов розповів під час допиту на судовому засіданні у справі про держзраду Януковича.

Зокрема, він заявив, що через схему купівлі Росією українських державних облігацій саме Янукович і його родина отримали вигоду 1 млрд дол і це був прямий підкуп, оскільки було поставлено завдання напряму підкупити родину Януковича.

Адвокат екс-президента Віталій Сердюк перебив Пономарьова і заявив, що колишній російський депутат обманює, оскільки гроші за облігації отримала Україна як держава, а не Янукович.

На це екс-депутат Держуми відповів: «Я вам подарую підручник економіки, там все про це написано».

Він додав, що через певні схеми син Януковича Олександр отримав змогу збагатитися на фондовому ринку через цю оборудку з облігаціями.

«Це все зробили для того щоб Янукович відмовився від підписання асоціації», - підкреслив він.

Також Пономарьов розповів, що спочатку у Кремлі не планували анексувати Крим, а задіяти осетинський сценарій, за якого Крим проголошує незалежність, а Росія згодом визнає цю незалежність. Він пояснив, що так планували, оскільки ще в 2004 році конституційний суд РФ розтлумачив, що у склад Російської Федерації не можуть входити частини інших країн, а лише країни вцілому.

Однак, за словами російського політика, згодом все ж вирішили захопити півострів шляхом анексії.

Крім того, він заявив, що лист Януковича до президента РФ Володимира Путіна з проханням ввести війська в Україну зіграв ключову роль у анексії, оскільки це була спроба легітимізувати анексію в Росії. Наслідком листа екс-президента було звернення Путіна до Ради Федерації із проханням дозволити йому ввести російські війська на територію України на прохання Януковича.

Нагадаємо, колишній президент Янукович обвинувачується у вчиненні держзради, пособництві представникам влади РФ, в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, в порушенні порядку, встановленого Конституцією, веденні агресивної війни, тобто злочинах, передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України.

29 червня 2017 року колегія Оболонського райсуду Києва задовольнила клопотання сторони обвинувачення про спеціальне судове провадження у справі Януковича.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Васыль Показати IP 14 Лютого 2018 19:25
Це скильке треба выпыть щоб таке прыдумать и напысать

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus