USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У США назвали суд над Януковичем пародією на суд

5 Січня 2019 13:53
У США відбулася зустріч групи сенаторів-республіканців і представників декількох громадських організацій України. Ключовим питанням, яке обговорювали сторони, стало національне примирення в Україні. Під час бесіди американські політики назвали судовий процес над екс-президентом Віктором Януковичем "пародією на суд".

Про це пише Страна з посиланням на International Policy Digest.

Зустріч з представниками "економічно проблемного союзника США в Східній Європі", як пише видання, сталася в закритому режимі, без присутності журналістів за бажанням українців. Вони пояснили це зростанням агресії і радикальних настроїв в Україні, а також тим, що альтернативна точка зору в Україні відкидається.

Американські політики підтвердили, що Україна перетворюється на некеровану проблему для США і Євросоюзу. Вони відзначили, що міжнародні фінансові інститути роблять серйозні зусилля для стабілізації економіки України та вкладають в неї мільярди доларів. Однак приголомшлива корупція і непродуктивні витрати на війну на Донбасі зводять зусилля міжнародного співтовариства нанівець. І замість очікуваного зростання внутрішнього ВВП в останні роки спостерігається стійкий спад, оскільки освічені українці тікають з країни в пошуках кращого життя навіть в країни третього світу з нестабільною економікою.

Крім того, посилюється ворожнеча між Україною і Росією, що може привести до ескалації збройного конфлікту між двома країнами, а Європа буде змушена взяти активну участь в цьому. У зв'язку з цим адміністрація Трампа і Держдепартамент вважають за необхідне вдатися до нових заходів, щоб протистояти економічній і політичній спіралі смерті в Україні.

На думку американських сенаторів-республіканців, першим кроком до того, щоб зупинити скочування України в хаос, повинен стати процес внутрішнього примирення. Вони висловили жаль, що президент Петро Порошенко вибрав метод переслідування своїх опонентів, використовуючи для цього закон. І відзначили, що в Україні давно використовують правоохоронні органи для виконання політичних завдань. А суди, які контролюються політиками і олігархами, не можна назвати незалежними. І часто вони виносять вердикти для усунення політичних супротивників, а не виходячи з норм закону.

"Нинішній процес над колишнім президентом Віктором Януковичем є прикладом такої позасудової розправи. В Україні, а тепер і в інших країнах її часто називають "пародією на суд". Обвинувачення не представило жодних істотних доказів провини за серйозним обвинуваченням у державній зраді. Американські та українські адвокати Януковича задокументували безліч матеріальних порушень і кричуще нехтування до процесу і закону. Український суд неодноразово порушував закон і права підсудного, відхиляючи клопотання його адвокатів про проведення експертизи почерку і про залучення ключових свідків захисту. Судовий процес завершився без урахування верховенства закону України і універсальних принципів справедливості і прав людини. Обвинувачений навіть був позбавлений права виступити з заключними зауваженнями. Судді не будуть відкладати заключні аргументи на вимогу адвокатів Януковича через його недавню серйозну травму...

Суд над Януковичем свідчить про провал політичних реформ в Україні. Вирок про визнання провини буде надуманим, і, незалежно від провини або невинності Януковича, невдачі на рівні суду, безсумнівно, дадуть можливість колишньому президенту звернутися до Верховного суду України, а потім до Європейського суду з прав людини, який цілком може реабілітувати Януковича",- пише International Policy Digest.

Політики пообіцяли, що запросять матеріали у цій справі в київському Оболонському суді і західні експерти перевірять їх на предмет порушення прав людини і верховенства закону.

За даними видання, джерела в Республіканській партії повідомляють, що адміністрація Трампа стурбована зростанням політичних переслідувань в Україні в світлі майбутніх президентських виборів. Українські представники висловили думку, що в рамках примирення може бути доцільним залучити Януковича в процес припинення війни на Донбасі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
піпєц Показати IP 5 Січня 2019 15:23
так виявляється бандюкович ЖЕРТВА ?!!!!! може його ще поновити на посаді президента і виплатити зарплату за 4 роки ?!!!!! і не забути про моральну шкоду .
12345і до піпєц Показати IP 5 Січня 2019 17:18
Та то чергові крємльовьські страшілкі. Група ж з примирення.
піпєц до 12345і Показати IP 5 Січня 2019 18:39
еге ж . на донбасі і в криму вже напримирялись з 30-х років. наслідки не забарились
Анонім Показати IP 5 Січня 2019 16:10
Готуйся скоро його ж й реабілітують і повернуть самі ж америкоси
всезнайко Показати IP 5 Січня 2019 17:04
правильно сказали його вже давно пора засудити а то граються як кіт з мишою
Лучанин Показати IP 5 Січня 2019 17:25
Звідки передрукована стаття? Хто автор? Запитання до ВН!!!
Це до Лучанин Показати IP 5 Січня 2019 21:18
Мертвечук поислав. Да!
Степан (Крымчанин) Показати IP 5 Січня 2019 20:11
А, Турчинова майдан призначив в.о.президента -не пародія? А, вибори Порошенка не пародія?
1 до Степан (Крымчанин) Показати IP 5 Січня 2019 21:17
Ой не позорся убогий
скептик до Степан (Крымчанин) Показати IP 5 Січня 2019 23:08
от тіпа вибори у кримському сходняку під автоматами - це точно не пародія

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus