USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Екс-міністру юстиції вручили підозру у захопленні влади

7 Вересня 2017 17:55
Екс-міністр юстиції Олександр Лавринович отримав підозру у захопленні влади в 2010 році. Про це повідомляє ТСН.

Згідно з інкримінованою статею, чиновник часів Віктора Януковича може сісти за ґрати до 15 років. Процес вручення підозри тривав півтори години. Міру запобіжного заходу не обирали. У понеділок, 11 вересня, Лавринович має з'явитися на допит.

У підозрі йдеться про те, що Лавринович отримав від Януковича усну вказівку опублікувати нормативні акти, які затвердили повернення до положень Конституції України 1996 року, які розширили повноваження президента.

Своєю чергою, екс-міністр всі обвинувачення заперечує. Він наголошує на тому, що це був прямий обов'язок Міністерства юстиції.

"Була бесіда поза протоколом щодо технології подальшого просування, якщо таке буде. Про запобіжний захід не йшлось. Навіщо місяці для обвинвачення я не розумію теж. Із тим, що я ознайомився, зрозумів, що цей текст, який претендує на наукову-практичну розробку в галузі конституційного права. Це я без іронії кажу. Пошук такий є, але має багато хиб. Посилання на деякі першоджерела не коригуюттся між собою і є там певна підміна понять. У зв'язку з цим можу сказати, що головна моя причина появи тут - прочитати цю підозру. Це моє тлумачення того, що рішення КСУ не може бути виконано ніким окрім того, кого воно стосується. Тобто той суб'єкт, який порушив Конституцію України під час внесення до неї змін, відповідно до цього пошуку, наукової розробки, визначається єдиним суб'єктом, який в праві виправляти свою помилку. Переводячи на людську мову, якщо суд встановив неправомірність якогось вчинку, то виправити його має лише той, хто вчинив це правопорушення. Ось така логіка викладена тут. Те, що сам КС зазначив, хто має виконувати і назвав це органами державної влади опускається з тією метою, щоб зробити таку трактовку, яка буде полягати на тому, що прийшла злочинна влада і захотіла забрати все у свої руки і з цією метою повернула текст Коснтитуції 1996 року, який був визнаний найкращим конституційним текстом у Східній Європі після розпаду СРСР", - заявив Лавринович.

Крім того, у підозрі йдеться і про те, що четверо суддів Конституційного Суду України були звільнені, а на їхнє місце призначені лояльні до тодішньої влади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
рома к Показати IP 7 Вересня 2017 17:59
Ще льошу остапчука за дупу не мішало б взяти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus