USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Повноваження РАЦСу передадуть у ЦНАПи

25 Квітня 2016 15:37
Реєстрацію актів цивільного стану у 2017 році планують передати до ЦНАПів, аби там можна було оформити свідоцтва про одруження, розлучення та інші документи.

Про це в рамках робочого візиту до Луцька розповів Міністр юстиції Павло Петренко сьогодні, 25 квітня.

Так, Міністр побував у луцькому Центрі надання адміністративних послуг і нагадав, що з 1 січня цього року набули чинності закони, згідно з якими всі повноваження про здійснення реєстраційних дій передані на місця.

Нагадаємо, з 2 березня цього року Луцьке міське управління юстиції та Луцьке районне управління юстиції ліквідовані. Ці повноваження отримали Луцька міська рада та Луцька РДА.
Зареєструвати майно чи бізнес тепер можна в ЦНАПах Луцька та Луцької РДА. Нині триває процес передачі повноважень. І ще 7 райдержадміністрацій Волині готові прийняти повноваження державних реєстраторів. Процес передачі повноважень триватиме до 30 квітня. Луцьк – перше місто в Україні, яке прийняла функції реєстраційної служби.

Крім того, Павло Петренко анонсував, що у місцевих ЦНАПах з 2017 року також оформлятимуть акти цивільного стану.
Також всі сервіси в Міністерстві юстиції пропонують перевести в режим он-лайн. Для цього готові поділитися напрацюваннями, які вже є завдяки реалізації пілотного проекту в Київській та Дніпропетровській областях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus