USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Ексдиректора Волинського військового лісгоспу судять за розтрату 1,2 мільйона

18 Жовтня 2023 19:03
На Волині судять ексдиректора військового лісгоспу та керівників приватної фірми, через яку, ймовірно, виводили кошти з державного підприємства. Судовий процес триває вже три роки.

Колишнього директора ДП «Волинський військовий лісгосп» обвинувачують у розтраті чималої суми, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Волинський військовий лісгосп заключив договір із ТзОВ «Ліспром-Захід-Сервіс», на рахунки якого перераховував кошти за роботи, які не були виконані.

«У провадженні Луцького міськрайонного суду перебуває кримінальне провадження про обвинувачення громадян Ковальчук, Чуй та Алексійчук у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 5 статті 191, частиною 3 статті 28 та частиною 1 статті 366 Кримінального кодексу України. Обвинувачення цим особам пред’явлено у зв’язку з тим, що колишній директор ДП «Волинський військовий лісгосп» Чуй домовився з Ковальчуком, який був засновником ТзОВ «Ліспром-Захід-Сервіс», провести низку певних робіт. На державному підприємстві мали проводити певні роботи, однак вони проведені не були», – прокоментувала суддя-спікер Луцького міськрайонного суду Людмила Присяжнюк.

Обвинувачують учасників процесу в тому, що вони створили організовану групу осіб і своїми діями спричинили розтрату державних коштів в особливо великих розмірах.
«Їх обвинувачують у тому, що вони у складі організованої злочинної групи заволоділи коштами військового лісгоспу в сумі понад 1,2 мільйона гривень. Слідство з’ясувало, що з листопада 2019 року до лютого 2020-го члени організованої групи на підставі фіктивних документів, які свідчили про те, що підприємство виконувало для військового лісгоспу роботи, вивели ці кошти», – сказала речниця Волинської прокуратури Наталія Мурахевич.

Складність процесу пов’язана з тим, що мають допитати близько 50 свідків.

Головний фігурант справи, ексочільник військового лісгоспу Роман Чуй від коментарів відмовився. Він переконує: справу сфабрикували.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Есюша Показати IP 20 Жовтня 2023 11:15
Суд йде три роки скоро оголосять що пройшов термін давності і віпустять бабло свою роботу зробить

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus