USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Оплачував фіктивні роботи: ексдиректора Волинського військового лісгоспу судять за розтрату 1,2 млн

19 Лютого 2024 18:48
Колишнього директора Волинського військового лісгоспу, керівника та бухгалтера приватного підприємства обвинувачують у тому, що вони вивели понад мільйон гривень із рахунків держпідприємства. За версією слідства, лісгосп укладав акти виконаних робіт на фіктивні послуги.

Ексдиректора ДП «Волинський військовий лісгосп» Романа Чуя підозрюють у розтраті 1,2 мільйона гривень. Він нібито підписав договір із приватним підприємством на роботи, які насправді не виконували, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

ДП «Волинський військовий лісгосп» уклало договір з ТзОВ «Ліспром-Захід-Сервіс». На рахунки останнього й переказували кошти.

«Обвинувачення цим особам висунуто у зв’язку з тим, що вони діяли у змові. Колишній директор ДП «Волинський військовий лісгосп» Роман Чуй домовився з засновником ТзОВ «Ліспром-Захід-Сервіс» Ковальчуком провести низку певних робіт. На держпідприємстві мали проводити певні роботи, однак їх не було проведено», – прокоментувала суддя-спікер Луцького міськрайонного суду Людмила Присяжнюк.

ТзОВ «Ліспром-Захід-Сервіс» – із Костопільщини Рівненської області. Екскерівник держпідприємства теж родом звідти.

Відповідно до декларації, яку Роман Чуй подав перед звільненням, він живе скромно. Ділянка, квартира та автомобіль – на дружині, а в самого – старий УАЗ 1981 року випуску.

І якщо в цьому випадку не дійшли до винесення вироку, то стосовно інших дотичних до цього кримінального провадження лісничих суд вже ухвалив рішення. Наприклад, вироки отримали лісничий Бахівського лісництва, в. о. керівника держпідприємства Сергій Панасюк і лісничі Черемошнянського та Поворського лісництв, які теж входять до військового лісгоспу.

Вони, знаючи, що ТзОВ «Ліспром-Захід-Сервіс» у визначені договорами дати не проводило жодних робіт на території ввірених їм лісництв, вносили неправдиві відомості до актів приймання-передачі виконаних робіт.

Лісничі уклали угоду про визнання винуватості й обійшлися штрафом у 4250 гривень.
Тим часом у справі стосовно екскерівника ДП і директора ТзОВ ще потрібно допитати чимало свідків. Загалом справу розглядають у суді близько чотирьох років. Нещодавнє засідання відклали.

Фігуранти справи відвідують засідання неохоче. Судді навіть доводилося виносити ухвали про застосовування приводу до них.

До слова, Роман Чуй переконував, що справу сфабрикували.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Пупкін Показати IP 19 Лютого 2024 21:14
Агов а ще де можна вкрасти 1,3 ляма і заплатити п'ять тисяч штрафу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus