USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ексочільник Луцького райвідділу виконавчої служби хоче повернутися на посаду та грошову компенсацію

24 Лютого 2021 17:01
Скоро в Луцьку може з’явитися відразу два очільники виконавчої служби. Бо ж екскерівник виконавців, попри звільнення, полишати службове крісло не збирається.

Колишній керівник Луцького районного відділу виконавчої служби Іван Велимчаниця подався до суду й просить визнати своє звільнення протиправним, поновити на посаді та виплатити кошти за вимушений прогул. Чому його звільнили з посади і як він це пояснює – у сюжеті телеканалу «Аверс».

Посаду в Івана Велимчаниці забрали ще минулоріч у жовтні. Причина звільнення – перевищення службових повноважень. Виявляється, він позакривав виконавчі провадження, до яких жодної справи не мав.

Проте сам Іван Велимчаниця своєї вини не визнає, мовляв, діяв в інтересах громадян.
«Буцімто прийшов громадянин поскандалити у виконавчу через заблоковану банківську картку. Взявся доводити, що штраф за нього вже хтось заплатив. Тут же сам начальник виконавчої служби пішов чоловікові назустріч і закрив провадження, навіть не перевіривши, чи сплачений штраф», – йдеться в сюжеті.

Звільнений не зміг достеменно пояснити судді, як же він встановлював, що гроші дійсно були сплачені. А ось чому особисто закривав провадження, пояснив: мовляв, саме того дня виконавці не могли зайти в систему, аби зняти арешт, а він зміг.

Цікаво, що в такій нібито безвихідній ситуації не було складено навіть жодного акта, який би засвідчив, що система дійсно не працювала, і у рядових виконавців були зв’язані руки. Не було і офіційної передачі повноважень, які дозволили б Івану Велимчаниці закривати ці провадження.

До слова, штраф у попередньо закритому провадженні громадянин таки заплатив: уже від свого імені. Щоправда, зробив це згодом, коли запахло смаленим, і дії колишнього керівника виконавчої стали відомі загалу.

Тим часом сторона відповідача, міжрегіональне управління юстиції, надала судді документ, який може свідчити, що в той день доступ до системи у виконавців таки був.

Чим керувався колишній керівник виконавчої служби та чи дійсно перевищив повноваження, вирішуватиме Феміда, щоправда згодом. Наступне засідання відбудеться вже навесні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Одарка Показати IP 24 Лютого 2021 17:33
Це вже стає на Волині традицією: поновлюватися через суд із відшкодуванням добрячоі суми
Анонім Показати IP 1 Березня 2021 16:56
люди платять держ мито, несуть витрати на адвоката, доказують свою правоту у суді, а держ.виконавці ось так просто закривають виконавчі провадження і вважають, що рішення суду виконувати не обов'язково...НЕ ВИКОНАННЯ РІШЕНЬ СУДУ _ ЦЕ КРИМІНАЛЬНИЙ ЗЛОЧИН!!! Дякую, що нагадуєте про це так званим держ.виконацям!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus