USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Виконавча служба за копійки продає елітну землю під Луцьком

27 Грудня 2017 09:43
Ринок "безхозної" землі, нерухомості та іншого майна наразі працює таким чином, що об'єкти мають бути виставлені на торги, де автор найкращої пропозиції стає власником бажаного лоту. Виконавча служба має цікаві схеми продажу земель, які потрапляють до рук "потрібних" людей. Хто стоїть за цим і як протікають дані махінації?

Наприклад, нещодавно за іпотечні борги на торги була виставлена будівля 1982 року – колишній свинарник, який не представляє жодної цінності. Об'єкт перебуває у жахливому стані і нікому не потрібен, інформує Під прицілом з посиланням на ТРК Аверс.

Проте до руїн архітектури сільгосппризначення додається смачний бонус – ділянка 1 гектар. І все це в селі Липини, яке є елітним передмістям Луцька. Стартова ціна на 35-річну будівлю на аукціоні виставлена на рівні 1,2 млн грн, хоча сотка землі у Липинах коштує від 1000 доларів.



На перших торгах охочих придбати ділянку не знайшлось. Що ж буде далі з нею? Доля хліва має вирішуватись на наступних аукціонах. Вони будуть проводитись аж допоки будівля з ділянкою не буде продана.

Цікаво, що процедуру проведення повторних торгів у виконавчій службі Луцького міського управління юстиції описати відмовились. Керівник другого відділу державної виконавчої служби Луцького міського управління юстиції Головного територіального управління юстиції у Волинській області Марта Шпота, дружина луцького прокурора Олександра Шпоти, взагалі відмовилась коментувати перший аукціон і подальшу процедуру організації повторних торгів.

Схоже, що у виконавчій службі щось приховують...

Як же працює схема "вигідного" продажу землі? Проводиться аукціон, на який реєструються підставні особи, які контролюють рух пропозицій на цей лот. Якщо ж у першому турі не вдається продати об'єкт, то проводиться другий тур, ціна, наприклад, на дорогий шматок елітної землі перераховується і збивається до потрібної суми. Об'єкт купляє підставна особа і згодом різними способами передається у руки замовника, які можуть ховатися в середині самої виконавчої служби. Зручно: сам організував торги, проконтролював їх, збив ціну, купив за безцінь.

Свій інтерес у продажі цієї елітної ділянки землі поблизу Луцька може мати і вищезгадана Марта Шпота, яка підозріло відмовилась коментувати дані торги.



Цікаво, що Марта Шпота є дружиною прокурора Луцька Олександра Шпоти, який несподівано обійняв посаду у 2015 році, посівши лише 9-е місце у відкритому конкурсі. Прокурор Луцька з сім'єю проживає у селі Струмівка Волинської області. Однак у е-декларації Олександра Шпота інформація про житло на цій території відсутня. Дружина прокурора у 2015 році задекларувала лише земельну ділянку у Струмівці площею 0,1259 га, яку передала у безстрокове користування за договором суперфіцію (користування для забудови) своїй матері – Юлії Ковальчук.

З 2010 року на цій ділянці тривала забудова, а вже у 2015 році на тещу прокурора зареєстрували будинок площею 190 кв м.

Теща прокурора Юлія Ковальчук прописана у Радехові, де має квартиру на 64 кв. м. У 2004 році жінка записала 1/3 частки квартири на доньку. Олександр Шпота зазначав, що дружина не знала про отриману від матері частку квартири. Однак, коли податкова це виявила, "довелося задекларувати це майно". Додамо, Олександру Шпоті належить також квартира у Луцьку на 94 кв. м, придбана наприкінці 2006 року.

Чим все ж таки закінчиться доля розваленого хліва на елітній землі в Липинах і чи не опиниться він врешті у користуванні представників луцької виконавчої служби або їхніх родичів/друзів?
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Юрист Показати IP 27 Грудня 2017 10:20
Система прозора, не те що було раніше. Заходь на сайт setam.net.ua, реєструйся і купуй з перших торгів. До чого тут виконавча служба? Виконавець не має жодного впливу безпосередньо на процес торгів.
123 Показати IP 27 Грудня 2017 10:37
Петренко корупціонер. Система га?но. Реально всім заправляє Кухарик.
Луч Показати IP 27 Грудня 2017 10:43
До тої Марти без хабаря не заходь!
Петро до Луч Показати IP 27 Грудня 2017 14:52
Так Марта не керує Луцьким районном ВДВС, вона начальник ІІ відділу міської виконавчої
Юрій Показати IP 27 Грудня 2017 11:02
Шпота вже давно не прокурор Луцька
Так до Юрій Показати IP 27 Грудня 2017 11:56
Бувших не буває!
Да ну Показати IP 27 Грудня 2017 11:04
От до прикладу Харченка взяли на хабарі і далі працює їм на нас плювати!
потерпілі діти та ос Показати IP 27 Грудня 2017 11:26
От і Різдво ,- католицьке !? а ЩО ДИВУВАТИСЬ МИ ДІТЕЙ ХОРОНИМ ,- ЛЮДИ КРОВ ПРОЛИВАЮТЬ ...,-А ПРОЙДИСВІТИ ТО З РАДЕХОВА ТО З З ОКОЛИЦІ ПІДЛЬВІВСЬКОГО СМІТЕЗВАЛИЩА ЯК СЕМЕНЮК ОЛЬКА БОГДАНІВНА І МАРТА ШПОТА З " ТАКИМ Ж ЧОЛОВІКОМ" ДЕРЕБАНЯТЬ ЛУЦЬК І ВОЛИНЬ !? ...ОТ ТАКИ ТАК !? ЦЕ ЩЕ КВІТОЧКИ ЯК ДЕРЕБАНИТЬСЯ МАЙНО БЕЗ ВЛАСНИКІВ У ЦЕНТРІ ЛУЦЬКА ЦІМИ ПРОЙДИСВІТАМИ ...,- ЛЮДЕЙ ПОХИЛОГО ВІКУ ЗВОДЯТЬ З ЖИТТЯ ПРОСТО ВБИВАЮТЬ І ЇХ ЗЕМЛІ ПРОДАЮТЬ .,!?? ГРАБЛЯТЬ ДІТЕЙ І ТОРГУЮТЬ РІШЕННЯМИ МВК І ОПІКУНАМИ !? ЗАГЛЯНЬТЕ НА ВУЛИЦЮ ЛОБАЧЕВСЬКОГО У ЦЕНТРІ ЛУЦЬКА ТАМ СПАЛИЛИ ДЕКІЛЬКА БУДИНКІВ ..,- ЛЮДЕЙ "ВИСЛІДКОВУВАТИ" ГРАБИЛИ МАЙНО І ДОКУМЕНТИ! оСОБЛИВО ЗНУЩАЛИСЬ НАД РОДИНОЮ ЖИТИНСЬКИХ - НАРОДНИМ ГЕРОЄМ ВИЗВОЛИТЕЛЕМ МАЙОРОМ ЗС УКРАЇНИ БОРИСОМ ЖИТИНСЬКИМ І ЙОГО ЗАХИСНИКАМИ ТА МАМОЮ ТРЬОХ ДІТЕЙ ЖИТІНСЬКОЮ ВАЛЕНТИНОЮ МЕЧИСЛАВІВНОЮ !? УСЕ ЇХ МАЙНО І У СЕЛІ ХОРОХОРИН ЗА 35 КІЛОМЕТРІВ ВІД МВК ЛУЦЬКА ,- А ЦЕ ДВІ САДИБИ З ОСОБЛИВОЮ ЖОРСТОКІСТЮ ТА ВИНЯТКОВИМ ЦИНІЗМОМ ОГРАБИЛИ ..!? В ЛУЦЬКУ ТАКОЖ ,- УСЕ ЦЕ ЗДІЙСНЮВАЛИ ПО КОПІЯХ ВТРАЧЕНИХ ПАСПОРТІВ - така білобриса марта шпота і її прокурор !? це чцдовиська зажерливі пройдисвіти ,- повністю диградовані..
Любі свині Показати IP 27 Грудня 2017 12:04
До юриста, який пише про прозорі торги... Шановний, розкажіть це якомусь сільському дядькові. Схема насправді така: системний адміністратор "в долі". "Вирішений" переможець торгів реєструється та подає пропозицію десь за пів-годинки до завершення торгів. Якщо хтось із "лєвих" захоче дати вищу ціну - в нього "раптом" відбуваються збої в програмі - коротше - по технічним причинам "лівий" не може виграти торги. Ось так. Виконавча служба в "тємє".
дімон Показати IP 27 Грудня 2017 15:01
да Марта старий вовк придумаеє схему .що сам Петренко позаздрить .Так .що нічого в цій гнилій системі не змінилося
Знаю їх Показати IP 28 Грудня 2017 00:08
Чому цих корупціонерів не перевірять правоохоронці?
Я знаю ситуацію Показати IP 28 Грудня 2017 14:29
Така ситуація, хотів зареєструватися на участь у торгах.... не виходить. Поїхав у виконавчу, мені там знайома каже: навіть не рипайся, там все давно уже продано...., а торги не відбулися (ніби не відбулися) для того щоб ціну збити. Оце вам Шпота і нема корупції.... Запрошую на торги представників ЗМІ....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus