USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Експертка з харчування з Луцька назвала найпоширеніші стереотипи про їжу

13 Березня 2019 17:22
Поділ продуктів на правильні й неправильні, переїдання та недотримання балансу – ось найпоширеніші помилки при переході на правильне харчування, які перешкоджають здобути омріяну фігуру.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповіла сертифікований коуч-нутриціолог Ольга Іваніщук.

«Найперше я би назвала поділ продуктів на правильні й неправильні. Я це вважаю одним із найпопулярніших міфів, тому що все залежить від способу приготування і вмісту продукту. Наприклад, нічого не треба мати проти картоплі, це абсолютно нормальний продукт. Однак, якщо брати картоплю фрі, то вона шкідлива тим, що містить величезну кількість солі та жирів, особливо насичених. Якщо людина постійно споживатиме таку їжу, вона перебиратиме свою енергетичну потребу. Тобто потрібно зважати на вплив того чи іншого продукту на ціль людини», – сказала вона.

Читайте більше: «Навіть гречкою і знежиреним м’ясом можна наїсти ожиріння», – коуч-нутриціолог із Луцька. Інтерв’ю

Та додала, що багато хто у прагненні схуднути думає, що при переході на правильні продукти вийде швидко скинути вагу. «Але ми знову ж таки забуваємо про кількість енергії, яка потрапляє в організм. Навіть найбільш зеленою гречкою чи найзнежиренішим м’ясом можна наїсти будь-яку форму ожиріння. Питання – в кількості», – наголосила Ольга.
Ще одною помилкою вона назвала недотримання балансу: «Наприклад, ми усвідомлюємо, що авокадо чи кіноа – це корисно, але не варто їсти тільки кіноа з авокадо. Потрібно мати п’ять основних продуктів: овочі, фрукти, зернові, молоко або альтернатива та інші джерела тваринного білка. Це основні стереотипи. Звичайно, є багато нюансів щодо того, наприклад, як ми ставимося до глутамату натрію чи пальмової олії. Багато хто думає, що ці продукти дуже шкідливі, а насправді потрібно, в основному, зважати на кількість солі, цукру та трансжирів. Якщо вже виділити якесь конкретне зло, то це якраз і буде перевищення норм цукру, солі та трансжирів. Ці три фактори безпосередньо можуть чинити негативний вплив на здоров’я».

Окрім того, Ольга Іваніщук пригадала, що нещодавно Всесвітня організація охорони здоров’я до тижня по контролю солі в раціоні підготувала інформативні банери, в яких йшлося про те, що, якщо кожен зменшить споживання солі до 5–6 грамів на день (це приблизно чайна ложка солі, яка міститься також у продуктах), то ми зможемо врятувати 2,5 мільйона життів щороку.

«Всі звикли шукати на упаковках показники Е чи глутамату натрію, але фактично це зовсім вторинне, що не чинить прямого негативного впливу, як, наприклад, велика кількість солі. Так, смертельна доза солі – три грами на кілограм ваги, а смертельна доза глутамату натрію – 16 грам на кілограм ваги», – зауважила Ольга.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Коля Показати IP 13 Березня 2019 20:44
Скільки коштує така реклама?вже три новини про неї.
Вася Показати IP 13 Березня 2019 23:42
Експерткиня! Коуч по огірках

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus