USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Експрезидента Киргизстану заарештували до кінця серпня та помістили в СІЗО

9 Серпня 2019 11:14
Колишній президент Киргизстану Алмазбек Атамбаєв заарештований до 26 серпня.

Відповідне рішення ухвалив Первомайський районний суд Бішкека, повідомляє киргизька служба «Радіо Свободи».

Його підозрюють у злочині, передбаченому статтями 43 (співучасть у злочині) і 319 (корупція) Кримінального кодексу Киргизстану. Атамбаєва утримуватимуть у слідчому ізоляторі Державного комітету з національної безпеки. У суді уточнили, що колишнього президента заарештували в межах розслідування про незаконне звільнення кримінального авторитета Азіза Батукаєва у 2013 році.

Колишній президент Киргизстану Атамбаєв здався владі після двох штурмів в селі Кой-Таш поблизу Бішкека. Атамбаєва посадили в конвой з кількох легкових машин та автобусів з військовими, але оскільки на блокпостах у селі відбувалися сутички між правоохоронцями та прихильниками експрезидента, конвой повернувся в резиденцію. Там Атамбаєва вирішили везти кільцевою дорогою в Бішкек, у будівлю МВС.

Внаслідок зіткнення силовиків і прихильників Атамбаєва постраждали 52 людини — одна з них загинула, двоє в реанімації.

Нагадаємо, у Киргизстані увечері 7 серпня намагалися штурмом затримати експрезидента Алмазбека Атамбаєва. Спецпризначенці провели два невдалі штурми. Колишнього главу держави затримати не вдалося, натомість – один силовик загинув і щонайменше 52 людей поранені.

Після зіткнень під час операції в будинку експрезидента відкриті кримінальні справи проти його прихильників – «масові заворушення», «хуліганство», «захоплення заручників» і «убивство». Також президент Киргизької Республіки Сооронбай Жеенбеков 7 серпня, перервавши свою короткострокову тижневу відпустку, виїхав до Бішкека, аби скликати екстрене засідання Ради безпеки.

У четвер, 8 серпня, силовики почали повторний штурм резиденції експрезидента Киргизстана Алмазбека Атамбаєва в селі Кой-Таш.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus