USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Ердоган озвучив ціну й умови, за яких підтримає вступ Фінляндії та Швеції до НАТО

22 Травня 2022 06:30
Президент Туреччини Реджеп Ердоган, який блокує членство Швеції та Фінляндії в НАТО, провів телефонні розмови з лідерами двох країн та виклав свої умови, які можуть змінити його рішення.

Про це повідомляє агенція Reuters, передає УНІАН.

Так, голова турецької держави закликав Швецію переглянути своє ставлення до терористичних організацій. Також наголосив на необхідності скасування ембарго на експорт зброї, накладене на Туреччину після її вторгнення в Сирію у 2019 році. Тільки тоді він готовий переглянути свою позицію щодо вступу шведів до НАТО.

Прем'єр Швеції Магдалена Андерссон сказала, що вона цінує цей заклик і що вони сподіваються зміцнити двосторонні відносини з Туреччиною.

У розмові з президентом Фінляндії Саулі Нііністо Ердоган заявив, що відсутність боротьби з терористичними організаціями, які становлять загрозу для союзника по НАТО, не відповідає духу Альянсу. На що фінський лідер подякував за відкриту та пряму розмову та погодився на продовження діалогу.

Потім Ердоган зателефонував Генсеку НАТО Столтенбергу, обговорив із ним заявки Фінляндії та Швеції на вступ до Альянсу і заявив, що допоки обидві країни не продемонструють чіткої солідарності з Туреччиною, він не готовий підтримати їх заявки на вступ до Північноатлантичного альянсу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Янеробот Показати IP 22 Травня 2022 07:13
Турок є турок. У кожної країни свої проблеми. В України донбас, в Туреччини курди.
Алекс Показати IP 22 Травня 2022 08:42
Забув, як у свій час кацапи імєлї Туреччину? А так званий ясир хто гнав? Ще й видєлується!
1 до Алекс Показати IP 22 Травня 2022 11:31
До чого тут кацапія і Туреччина? Мова йде про вступ до НАТО країн, які не вважають, що в Туреччині є якісь терористичні організації... Це те ж саме, що Еритрея не вважає ніби на Україну напав кацапстан. Якого х. він тепер повинен з радістю пропускати такі країни в безпековий блок його держави? Просто тому, що вони тепер злякалися агресії з боку не такого вже й дружнього сусіда?.. Туреччина нас дуже підтримує і за це я їй безмежно вдячний. Але не треба тепер вимагати ще й від неї, щоб вона плюючи на власні національні інтереси, брала в НАТО всіх підряд.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus