USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Естонія готує офіційне визнання Росії державою-терористом

10 Жовтня 2022 12:42
Цього тижня у парламенті Естонії очікують термінових рішень для визнання Росії державою-терористом.

Про це повідомив голова комітету парламенту Естонії у закордонних справах Марко Міхельсон, передає Європейська правда.

Депутат відзначив, що це рішення також стане відповіддю на російські ракетні атаки по містах України. Поширивши фото багатоквартирного будинку, частково зруйнованого вибухом ракети у Запоріжжі, Міхельсон зазначив, що закликає до визнання терористичної сутності дій РФ.

«Парламент Естонії завтра представить резолюцію, яка назве російський режим терористичним. Підтримуйте нас!» – написав він у Тwitter.

Міхельсон не уточнив, чи йдеться про внесення проєкту, чи про узгоджені плани його ухвалення вже у вівторок. Цей тиждень у парламенті Естонії є сесійним, коли відбувається ухвалення рішень.

Раніше він вже досяг згоди з колегами про підготовку такого документа. Наприкінці вересня Марко Міхельсон заявляв, що очолюваний ним комітет «одноголосно дотримується думки, що Рійгікогу (парламент) має підготувати заяву, що визнає російський режим терористичний, а Росію – державою-спонсором тероризму».

Нагадаємо, у серпні парламент Латвії офіційно визнав тероризмом насильницькі дії Російської Федерації проти цивільних осіб України та інших країн, а саму Росію – країною, що підтримує тероризм.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus