USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Києві пролунали вибухи, є загиблі та поранені. Масовані ракетні удари по всій Україні. Оновлено

10 Жовтня 2022 09:59
Вранці 10 жовтня у центрі столиці пролунало кілька вибухів, є загиблі та поранені. Впродовж повітряної тривоги у різних регіонах України лунають численні вибухи, фіксуються прильоти, працює ППО.

"Кілька вибухів у Шевченківському районі – в центрі столиці. Всі служби слідують на місця. Деталі згодом", – таким було перше ранкове повідомлення мера Києва Віталія Кличка.

Як повідомили згодом в ДСНС, є травмовані і загиблі на різних точках ударів.

На місці ударів піднімаються стовпи диму. В одному з місць прильоту просто на дорозі горять машини, які проїздили повз.
Майже за годину після першої серії вибухів повідомили про чергові звуки вибухів, що повторювалися.
Також звуки вибухів під час ранкової повітряної тривоги було чутно на Житомирщині, серія вибухів – у Дніпрі та області (є загиблі та поранені), на Хмельниччині, Тернопільщині та Вінничині працювала ППО, лунали вибухи у Львові, Кривому Розі, на Рівненщині, Полтавщині, Сумщині, у Кропивницькому районі, в Івано-Франківську, над Миколаївщиною та Одещиною збито ракети, також була інформація про збиття ракети над Чернівецькою областю, у Харкові також було чутно вибухи.
Одна з ракет впала на дитячий майданчик у Києві
Одна з ракет впала на дитячий майданчик у Києві
Як повідомив начальник Київської ОВА Олексій Кулеба, в області працює ППО. Він закликав мешканців залишатися в укриттях.
За повідомленнями ЗМІ, у низці міст перебої з електропостачанням, у Львові виникли перебої з мобільним зв'язком, а в деяких районах міста зникла вода.
Як повідомили у Львівській ОВА, зафіксовано удари по об‘єктах енергетичної інфраструктури. Таку ж інформацію озвучили і в Житомирській ОВА.

Зі слів Віталія Кличка, у Києві російські ракети вразили об’єкти в центрі – у Шевченківському та Солом'янському районах. Центральні вулиці перекриті. Якщо немає необхідності, у місто сьогодні краще не виїжджати, наголошує мер.

Як повідомив радник міністра внутрішніх справ України Ростислав Смірнов, у Шевченківському районі Києва внаслідок ракетного удару загинуло 8 людей, ще 24 мирні жителі отримали поранення.

Зі слів міського голови Львова Андрія Садового, зафіксовано вибух на об’єкті критичної інфраструктури у Львові. Відповідні служби виїхали на місце.

"Через відсутність електроенергії тимчасово призупинено роботу міських ТЕЦ. Тому наразі гаряча вода не подається.

Запустили резервні електрогенератори на кількох насосних станціях, щоб відновити водопостачання до міста.

Частина міста без електроенергії. Не працює третина світлофорів. Після завершення тривоги на складних перехрестях працюватимуть регулювальники.

Будемо оперативно повідомляти про подальші оновлення. До завершення тривоги залишайтесь в укриттях!" – повідомив Садовий.

За даними начальника Львівської ОВА Максима Козицького, Львівщину атакували 15 ракет, частину з них збила ППО.

Міський голова Хмельницького Олександр Симчишин повідомив, що в результаті масованого ракетного обстрілу російськими терористами пошкоджено один із об’єктів критичної інфраструктури.

"В кількох будинках повилітали вікна. Постраждалих немає. Наразі відсутнє електропостачання, не працює електротранспорт, призупинене водопостачання, не працюють світлофори", – йдеться в повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
123 Показати IP 10 Жовтня 2022 11:55
Міст Кличка зі скла, міцніший за кримський )))
Орест Показати IP 10 Жовтня 2022 12:00
Де удар у відповідь???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus