USD 40.80 41.10
  • USD 40.80 41.10
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.22 10.40

Евакуйований кіт Кавун із Херсонщини знайшов домівку в Луцьку

10 Липня 2023 08:30
Понад два тижні тому луцький волонтер, фотограф Віктор Голіков привіз із Херсонщини на Волинь двох собак та 14 котів, серед яких – кіт Кавун.

Як розповів Суспільному волонтер, перед поїздкою зібрав у Луцьку орієнтовно п’ять тонн допомоги тваринам: ліки, корм і переноски для евакуації.

Разом із друзями 8 червня повіз допомогу в міста і села, що постраждали після підриву Каховської ГЕС.

У власних соцмережах Віктор Голіков написав, що везе тваринок з Херсонщини, для яких потрібно знайти нових господарів.
Додає: пощастило, що аудиторія в соцмережах чудова і відгукнулася на пропозицію.

«Я написав у сторіз, що веземо котів-собак, хто готовий прийняти? Будемо дуже вдячні за те, що можете дати другий шанс на життя цим тваринам», – сказав лучанин.
Котика Кавуна привіз спеціально для 25-річної лучанки Софії Момонт. Дівчина каже: вирішила, що зможе утримувати ще одну тварину.
У квартирі господині мешкає шотландська висловуха кішка Шері, яка поки до Кавуна не звикла.
Зі слів Софії Момонт, котеня до нового дому в Луцьку адаптувалося легко. Кавуном тваринку назвала через те, що він смугастий та з Херсонщини.
«У мене малесенька дитина, синові чотири місяці, і так вийшло, що кота привезла й ми його залишили. Я на роботі, вдома тільки ввечері, а мама з котами цілий день. Коли вона йде додому, то він чекає, поки вона прийде. Тварини вибирають собі власника», – каже лучанка.

Читати ще: Лелеченя з травмованим крилом із Ковельщини рятують у Луцьку

Мама власниці кота Надія Гудич розповіла, що кошеняті орієнтовно півтора-два місяці, нині його підліковують.
«Ми думали, буде гірше, боятиметься, ховатиметься, але ні, такого не було. Він відразу йшов до людей», – додала жінка.
Усім котам і собакам, яких вивіз після підриву Каховської ГЕС на Волинь волонтер, вдалося знайти власників. Як додав Віктор Голіков, вивезення тварин із зон бойових дій і пошук для них домівки – це частина його вкладу у майбутню перемогу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus