USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Евора»: автор пов'язав Україну та Португалію в Луцьку

30 Жовтня 2017 22:41
Відомий громадський діяч, журналіст і публіцист Віталій Портников завітав до Луцька, аби презентувати свій новий роман, на написання якого його надихнула Португалія.

Захід за участі письменника відбувся 30 жовтня в бібліотеці Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Як підкреслив Віталій Портников, він уже встиг представити «Евору» в багатьох українських містах і навіть за кордоном. Сам твір, своєю чергою, наповнений уявленнями письменника про цивілізацію, цінності та те, що «європейська цивілізація – синкретична від Португалії до України».

Автор розпочав працювати над романом ще до подій 2014 року, але через самокритичність відтягував публікацію, адже, «перечитуючи, розумів, що я, м’яко кажучи, не Шекспір». А під час Майдану вже було не до книги.

Після закінчення Революції Гідності письменник врешті повернувся до твору, знову його переписав і віддав на опрацювання видавцеві, і сигнальний примірник вийшов друком у день 50-річчя автора.
Віє Португалією вже від самої назви книги, адже Евора – це міста на сході Португалії.

«Важливе для мене й те, що дія книги відбувається в середньовічній Португалії», – акцентував Віталій Портников.

Та поділився, що відзначення 50-річчя в нього співпало з фіналом Євробачення в Києві, де переміг португальський співак із піснею, яка «абсолютно точно віддзеркалює атмосферу цього роману».

Окрім того, ще одним співпадінням є те, що із передпрезентацією книги Віталій виступив у Португалії ще до старту пісенного конкурсу, де, аби сподобатися місцевій публіці, впевнено запевняв, що переконаний у перемозі виконавця з Португалії.

Щодо контекстного наповнення роману письменник наголосив: «Захочете дізнатися про що книга – прочитаєте. Я навмисне написав книжку, яку можна прочитати. Я прекрасно розумію, що зараз товсті книжки люди читають без великого захоплення, а молодь – ще більше без великого захоплення. Час такий, що книжку потрібно покласти до кишені, а цю якраз і можна покласти до кишені й прочитати».
Усе ж таки письменник відзначив, що роман написав у двох часових вимірах – сучасному та середньовічному – про те, що «кохання буває різним, але в принципі перемагає навіть час».

Також Віталій зазначив, що наступною планує видати збірку публіцистичних матеріалів, присвячених Майдану.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus