USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Фантомні патрулі» на дорогах: поліцейські автомобілі обладнають приладами для фіксації порушників швидкості

8 Вересня 2020 16:26
Поліцейські автомобілі планують обладнати приладами для фіксації порушення швидкості руху машин.

Про це повідомляє пресслужба МВС.

«У патрульній машині встановлюється прилад, який дозволяє фіксувати правопорушення, які відбуваються навколо поліцейського авто, навіть якщо воно перебуває у русі. Тобто, є можливість зафіксувати порушення швидкості руху автівок, які рухаються в попутному напрямку або у зустрічному. Це надає можливість поліцейському бути мобільним та забезпечує додатковий момент превенції порушень. Наразі закуповується 4 тестові програми, тендер вже оголошено. А на майбутню програму 2021-2023 роки закладена купівля кількасот таких приладів», – розповів перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Голова Державного агентства інфраструктурних проєктів Кирило Хом’яков, своєю чергою, зауважив, що до кінця року на дорогах України з’явиться чотири тестові програми, а 300 патрульних автомобілів, обладнані такими системами, з’являться в найближчі декілька років. Все буде фінансуватися з державних програм.

Хом’яков запевнив, що всі закупівлі та тендери є абсолютно прозорими.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко додав, що майбутня система контролю швидкості в Україні складатиметься з декількох частин: «Перша частина – це стаціонарні камери, які встановлені в місцях підвищеної аварійності і про них знають всі водії. Друга частина – це камери, які встановлюють в поліцейські авто. А третя – це камери типу TruCam».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 8 Вересня 2020 19:09
1.Ще не так давно техогляд для вантажних авто коштував близько 300 грн, тепер1200 грн 2. Документація на встановлення ГБО на автомобіль коштувала 300 грн тепер 3400 грн 3 Лишилось ще камер понаставляти бо Авакову все мало.!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus