USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Фармацевт у США навмисно зіпсував 500 доз COVID-вакцини

1 Січня 2021 12:52
В американському штаті Вісконсін арештували фармацевта, який навмисне зіпсував 500 доз вакцини від коронавірусу.

Про це повідомляє Укрінформ.

Зазначається, що фармацевт навмисне дістав з холодильника 500 доз вакцини, знаючи, що при недотриманні температурного режиму препарат втратить ефективність.

У лікарні Aurora Health Care встигли ввести 57 доз, перш ніж стало зрозуміло, як довго вони перебували при кімнатній температурі. Всіх, хто отримав щеплення, повідомили про це.

Фармацевту пред’явлені звинувачення в умисному псуванні вакцини, нанесенні матеріального збитку, а також діях, що створили ризик для здоров’я інших людей. Його мотиви невідомі. Зараз він перебуває у в’язниці округу Озаукі.

Як повідомлялося, масова вакцинація в США почалася 14 грудня.

У країні схвалено застосування двох вакцин від коронавірусу – виробництва компанії Moderna, а також Pfizer і BioNTech.

Для зберігання препарату від Pfizer-BioNTech необхідний суперхолод – не менше −70° С, інша вакцина може зберігатися при температурі до −20° С.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Орангутанг Показати IP 1 Січня 2021 17:49
Ой щось знав той фармацевт, ой щось знав про ту вакцину, раз вирішив її зіпсувати.... Файзер та Модерна створили революційну вакцину на основі матричної РНК (штучно синтез.частини РНК віруса). Вказана технологія поки-що в стадії розвитку, тому матричні РНК на виході є нестабільними та вимагають досить низької температури зберігання. Модерна більш продвинута та вимагає лише -20С* для зберігання на відміну від -70C* для Файзер. Для наших реалій, напевне безпечніше було б використовувати класичні вакцини від британської AstraZeneca, російську Sputnik-V або китайську CanSino з адекватними температурами зберігання (в звичайному холодильнику)
Ігор луцький до Орангутанг Показати IP 1 Січня 2021 18:28
Прихожани мп за спутнік?
Орангутанг до Ігор луцький Показати IP 1 Січня 2021 20:06
Так, за AstraZeneca або Супутник-V. А що тут дивного? Кріогенних каструльок для зберігання вакцини від Пфайзер в Україні жеж немає. Немає.
Фекальний ходун до Ігор луцький Показати IP 1 Січня 2021 21:14
У Польщі безплатно вакцинують, але унітаз і панський задок мають сіЯти.
Ігор луцький до Фекальний ходун Показати IP 2 Січня 2021 11:37
Унітаз,то для вас фетіш.47-а хромосома робить свою роботу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus