USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Федоров розповів про поширені помилки з COVID-сертифікатами в «Дії»

3 Грудня 2021 10:11
У Міністерстві цифрової трансформації намагаються автоматизовано виправляти кожну проблему, пов’язану з генеруванням COVID-сертифікатів у застосунку «Дія».

Про це віцепрем’єр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив у Фейсбуці.

«Команда Мінцифри працює над технічною частиною впровадження послуги COVID-сертифікатів. Ми намагаємося аналізувати і вже автоматизовано виправляти кожну проблему, пов’язану з генеруванням сертифікатів. Зараз 90% помилок, які були зроблені раніше, вже виправлені, а відсоток відображення сертифікатів став максимальним», – розповів міністр.

За його словами, найчастіше помилки пов’язані з великим навантаженням на лікарів, які інколи забувають внести дані людини в медичну систему охорони здоровʼя або ж підписати їх кваліфікованим електронним підписом.

Федоров додав, що над виправленням помилок Мінцифри працює спільно з МОЗ.

Другим найпоширенішим видом помилок є дублі, вказав глава Мінцифри. «Це коли ви приходите до лікаря, а вас чомусь не знаходять у системі через людський фактор, і після цього створюють ще одну картку на ваше ж ім’я. У результаті вас двічі внесли в систему – і сертифікат не знає, звідки саме забирати інформацію, тому видає дубль», – зазначив Федоров.

Виправленням таких помилок, за його словами, займається Національна служба здоров’я України. Своєю чергою Мінцифри допомогло їй знайти додаткових людей у команду, щоб швидше розв’язати цю проблему.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus