USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Бандерштат»: день перший. ФОТОРЕПОРТАЖ

14 Серпня 2011 13:55
На музичний фестиваль «Бандерштат», що розпочався 13 серпня на території іподрому в парку культури та відпочинку імені Лесі Українки в Луцьку, за оцінками організаторів, зібралося близько двох тисяч людей з усіх регіонів України, а також з сусідньої Білорусі.

Вхід на фестиваль платний цього року – 30 гривень на один день та 50 на два. Голова оргкомітету фестивалю Ігор Гузь каже, що допомагали організувати фестиваль депутати, Луцька міська рада та спонсори.

Назвати кошторис депутат не зміг, однак каже, що сума більша за 100 тисяч гривень. До волонтерського корпусу залучили понад сотню людей.

Збиратися на фестиваль учасники почали ще у п’ятницю 12 серпня. Станом на ранок суботи наметове містечко вже було повне палаток.




















Гузь каже, що родзинкою фестивалю цього року стануть гутірки з відомими людьми та декілька сцен: акустична, літературна та велика. Одним з найочікуваніших гостей гутірки першого дня став син Романа Шухевича Юрій.



Підтримати гостя прийшли упівці станиці Клима Савури зі Збаража. Вони ж і виконали гімн націоналістів України.



78-річний син героя націоналістичного руху Романа Шухевича Юрій в оточені упівців розповідає про історію України та дає оцінку сучасним політикам. Зокрема, дисидент поділився історіями про особисті розмови з Юлією Тимошенко, Віктором Ющенком та Віктором Януковичем.



Послухати Шухевича прийшла і директор Центру хірургії ока професора Загурського, який став одним зі спонсорів фестивалю, Тетяна Єремєєва.



Дружина одного з найбагатших людей України каже, що на фестивалі уже вдруге.

Послухавши опозиціонера, Єремєєва пішла оглядати фестивальну ярмарку. Зацікавившись намистом, бізнес-леді все ж таки зупинилася на сумці з символікою фестивалю.





Точнісінько таку покупку згодом здійснив колишній луцький міський голова, депутат Луцькради Богдан Шиба.



Шиба каже, що в минулі роки уже встиг купити декілька футболок з символікою фестивалю. Однак частину покупок роздав своїм дітям. Шиба прийшов послухати гутірку Олеся Донія, а чи прийде на другий день не знає. Адже у неділю в Луцьку – ще й футбол.



На гутірці Олеся Донія, який, до слова, в цей день святкував день народження, присутні дискують на націоналістичні питання. Слухачі кажуть, що українцями можуть бути лише українці за національністю.





Нардеп з фенічками на руці та мокасинами в черепах переконує, що українцем є всякий, хто себе таким відчує, навіть не зважаючи на мову.







Колезі Шиби по міськраді і Гузя - по партії Роману Романюку подобаються мужні дівчата – от він і пригледів для світлини «альянсівку» з кулеметом.



Учасник акції зі спилювання голови пам’ятнику Йосипа Сталіна в Запоріжжі Едуард Адрющенко разом з побратимами розповідає як усе було. «Все зробили за 53 секунди», - кажуть учасники акції.



«Тризубівці» діляться з молоддю секретами роботи міліції, даючи практичні поради тим, хто хоче здійснити подібну політакцію.





А от нардеп Тарас Стецьків закликав прийти 24 серпня на Майдан Незалежності на «марш опозиції». Каже, то буде «сигналом до об’єднання» і «моментом істини» для України.





Виступ у рамках презентації «Літопису УПА» від кандидата історичних наук Миколи Посівнича діти записують на мобільники. Деякі відвідувачі фесту узагалі все знімчують на камеру. Серед присутніх ходять запитання – «а чи є тут кагебісти?».












На гутірку до економіста Андрія Новака прийшло не багато людей. Воно й не дивно, адже гість фесту розповідає про складну для держави тему – «Як підняти економіку держави».





Викладач Волинського національного університету, політолог і журналіст Тарас Літковець свою радість від відвідин фестивалю не приховує.



Близько п’ятої години вечора на фестиваль приїхав на «Лексусі» колишній нардеп та відомий бізнесмен Ігор Єремєєв. Власник нафтового бізнесу, як і його дружина Тетяна, на фестивалі вдруге.



Як справжній бізнесмен Єремєєв зацікавився монетами.



На фесті Єремєєв знімкує людей двома камерами, одну з яких носить його помічник (чи охоронець). Бізнесмен каже, що фото - то його захоплення.



Заради вдалого кадру один з найбагатших людей України не цурається ставати на коліна.



Фестиваль охороняють декілька десятків міліціонерів.



Перший день проходить без ексцесів, а дами-міліціонерки встигають обдивитися наявний асортимент прикрас.



Проконтролювати стан правопорядку прибув сам начальник Луцького міськвідділу УМВС України Роман Крохмаль. Об’єкт здає йому організатор «Бандерштату» Ігор Гузь.



Гузь розповідає, що у п’ятницю 12 серпня декільком тернопільчанам вхід на територію іподрому був закритий. А все того, що вони ледве на ногах трималися. Гостей попросили проспатися до суботи.

Аби на фестивалі не пили оковиту, рюкзаки та пакети учасників «шмонають» при вході.



Охорона каже, що найчастіше горілку чи пиво намагаються пронести у звернутих карематах.



Ведуча фестивалю, радіо ді-джей Вікторія Жуковська демонструє рокерську «коз»у та своє нове патріотичне татуювання на руці, а після позує для фотографії.





До слова, залишити навічний слід на тілі можна було прямо на фесті. Хлопці переважно били собі масштабні татуювання, дівчата ж обходилися мініатюрними.





Як і у минулі роки, популярністю користується й патріотичний бодіард. Тризуби, стяги та надписи мають на будь-яких частинах тіла.



Під час приємного і творчого процесу можна і відпочити.



Пес, що ще декілька годин радів, перекидаючись на травичці, тепер також носить блакитний тризуб посеред собачого лоба.





Співведучий Жуковської ді-джей на прізвисько М’яч веде концерт з поламаною ногою. Розповідає, що невдало стрибнув з парашуту.





М’яч - не єдиний травмований «бандерштатівець». Постійному учаснику фесту Сашку милиці не завадили прийти на іподром.



Серед акредитованих 50-ти засобів масової інформації є як російські видання, так і центральні канали. Організатори не приховують своєї цікавості, аби подивитися як вони висвітлять події «западенського» «Бадерштату».



У наметовому містечку ніде яблуку впасти. Тут розмістилося декілька сотень палаток з усіх куточків України.









Для статистики організатори фестивалю відвідувачів реєструють. Кажуть, що приїхали переважно з Західної України, однак багато приїжджих з Києва, Донецька, Дніпропетровська, Харкова, Одеси.





З наметами, карематами, візочками на «Бандерштат» учасники їдуть цілими сім’ями.





Батьки дітей кажуть, що для маленьких націоналістів у вишиванках, яким немає ще й року, це перший фестиваль.





Послухати рок-музику прийшли і старші фестивальники. Вони поруч з молоддю насолоджувалися українським та білоруським роком.





Завозить на фестиваль воду машина «Луцькспекомунтрансу». Тут можна набрати води для готування їжі, почистити зуби та вмитися.



А от туалетів на фестивалі лише шість. До кінця дня запах в них просто "вишибав сльозу".



На фестивалі можна було придбати елементи місцевого своєрідного дрес-коду. Хоча більшість відвідувачів були і так вдосталь екстравагантними.





















Наприклад, футболки з символікою «Бандерштату» продають за 50 гривень. Тут же ж можна купити прапорці за 3-5 гривень.



Їх волонтери фестивалю наробили декілька десятків заздалегідь.



Підприємливі лучани продають прапорці на території перед входом на фест, аби перехопити клієнтів.



У наметовому містечку діє сухий закон. Не вітається і куріння, однак багато хто все ж таки бере до рота цигарку.









Для жителів наметів поняття комфорту різне: комусь вистачить казанка з кашею, а інші везуть з собою самовар.





Лінивим або незапасливим пропонують купити харчі прямо на фестивалі. Кава «3 в одному» чи стаканчик чаю «з пакетику» коштує 5 гривень. Вафлі «Артек» - 6 гривень.





Неподалік місцеві волонтери пропонують також волинський куліш з лисичками, цибулею і шкварками.







Запити можна узваром з трав. Ціна договірна – просять давати «скільки не шкода».



Аби розпалити вечірню ватру, на фестивалі пиляють сухі берізки. За деревиною черга – усі хочеться грітися, тим паче, що у деяких парубків голі ноги у спідницях.









Фрізбі, тир, мильні бульбашки, фото на пам’ять та патріотична настільна карткова гра «За Волю!» – УПА проти Вермахту – забави для учасників фесту. Гра коштує 180 гривень і прийшла до України з Канади. За океаном її видумав один українець, аби діти пам’ятали історію України.

















Сашко Положинський, котрий буде виступати наступного дня, прибув на фест уже в перший день. Лідер гурту «Тартак» спочатку притупцьовував ногою серед поля, слухаючи музику.



Однак згодом не втримався і таки вийшов на сцену, аби заспівати у дуеті з гуртом «Хорта» з Запоріжжя. Положинський так прокайфував від виступу, що під його кінець кинувся у натовп, який гойдав його на руках.



Першим на велику сцену виходить соліст Володимир Пастушок. Його слухають, сидячи на землі.









А от вже рівненський гурт The Grabs змушує присутніх ворушити тілом. Соліст гурту для зручності на виступ виходить в самих лише шкарпетках. Так очевидно комфортніше виконувати його за характеристикою Жуковської пластичні «3D танці».







Однак масовий слем почався під час виступу гурту «Широкий лан» з міста Калуш.









Після жорсткого року – хвилина романтики. Барабанщик «Широкого лану» зізнається в коханні своїй дівчині Тетяні, вітає її з днем народження та цілує в губи у всіх на очах.



Ці хлопці в Закарпаття позичили в вагоні тюль. Тепер вони її возять на усі фестивалі.



Фронтмен луцького гурту CUBE та журналіст Назар Вальчук кричить, аби йому дали більше звуку.





Вже за декілька хвилин він сам «підриває» публіку вокалом.











Слем «стінка на стінку» супроводжує виступи гуртів «Андерсон» та «Веремій» з Києва та «Етсетера» з Сум.



































Вокаліст луцького гурту 4Hour на прохання ведучих продемонстрував свій мужній татуйований торс та не поспішав вдягатися після виступу.







Єдиний іноземний гурт TerraКod публіка сприймала «на ура», викрикуючи «Білорусь живи!».











Родзинка фесту гурт «Димна суміш» з Києва завершив виступ під повним місяцем близько першої ночі.




До слова, протягом фестивалю відбувається збір коштів на встановлення пам’ятника Степанові Бандері в Луцьку, лікування журналіста Андрія Калахана та для юридичного захисту націоналіста з Криму, якому інкримінують навмисне вбивство, хоча той стверджує, що просто захищався.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 69
Забагато Показати IP 14 Серпня 2011 15:49
Тошнити почало після 20 фото. Дозуйте.
serafim Показати IP 14 Серпня 2011 17:12
Шабаш:)
Л А Д О М И Р Показати IP 14 Серпня 2011 17:17
гидота!
Хатуль Мадан Показати IP 14 Серпня 2011 18:15
О, два комуноїда вже назвали свої справжні прізвища!
Л А Д О М И Р до Хатуль Мадан Показати IP 14 Серпня 2011 23:57
та срати я хотів на тих комуністів. Скільки вже говорити що я аполітичний.
Хатуль Мадан до Л А Д О М И Р Показати IP 15 Серпня 2011 07:59
Ти не аполітичний, ти пасивний...
андрей Показати IP 14 Серпня 2011 18:24
Фашизм настоящий щей свастика скрызь
Роман до андрей Показати IP 15 Серпня 2011 20:57
Де свастика?О_О Я там два дні був і нічого подібного не бачив... Ви впевнені що знаєте, як виглядає свастика взагалі?
патріот Показати IP 14 Серпня 2011 18:49
фашисти
ВЕЛИКА УКРАЇНА Показати IP 14 Серпня 2011 20:30
Зборище малолітніх неофашистів. Це рівень Гузя и КО. Як, що - це армія націоналістів, то Україна може спати спокійно! Через пару років всі ці "патрійоти" хто зіп"ється, а хто сканає від передози...
Вася Показати IP 14 Серпня 2011 20:47
От якби усіх тих ладомирів, серафимів і їм подібним, посадит на велики корабель та пустити по морю... світ за очі...
Л А Д О М И Р до Вася Показати IP 15 Серпня 2011 00:05
"світ за очі" - це ти від бабці своєї перйняв? Більша частина "релігійно-хрестанутих", "націоналістично-помішаних", "та у вишиванках" повтікали з сіл та останніх десять років клеять свою провінційну ідеологію по містах, але горе, щось не клеється. Правда ж. Копались на городах і тут підняли голову... о то ж ще є "щось" окрім городу... ходімо туди... вивчемось а далі "видно буде".
колишній поціновувач фестів Показати IP 14 Серпня 2011 20:51
http://www.volynnews.com/files/news/2011/08-14/25960-124b.jpg ось і сунься тепер в середовище людей, які роблять так як цей персонаж
Волинська Січ Показати IP 14 Серпня 2011 21:48
Хороше дійство, треба подякувати організаторам... А головне, що не було комуняк і всякої прокремлівської зарази, хібашо були "замасковані" )))
xz Показати IP 14 Серпня 2011 22:24
гузь маладєц! молоді нема куди піти, от вони і йдуть де інде, як БОМЖ - хто прийме, накормить там і добре! звичайно є і переконані-але це окрема розмова, такі гузь - маладєц!!!
Чайка Показати IP 14 Серпня 2011 23:24
такі фестивалі забороняти треба. Чого вони вчать? Що пропагують? 100 тисяч у пусту. А що найбільше мене вбило, то це одна скринька для збору коштів на бандеру і чудову людину, яка бореться за життя. Гузь, для тебе що важливіше: життя колеги чи монумент бандері?
Ой фу Показати IP 14 Серпня 2011 23:43
фу
Бандерівка Показати IP 14 Серпня 2011 23:49
гарно було) організатори молодці! бидло і комуняки, подавіться ядом своїм!
Була там Показати IP 15 Серпня 2011 00:02
В " Бандерштаті" є ідея. І це- найголовніше.Дуже організовано, культурно, цивілізовано і ПАТРІОТИЧНО.Гутірки, військова реконструкція, цікаві книжки.Цікаво, а кому це не сподобалось? Напевно ,тільки спадкоємцям "комуністів".Гудзю - подяка!
Л А Д О М И Р Показати IP 15 Серпня 2011 00:09
Суспільство релігійно-хрестануте, націоналістично-помішане, яке займається тільки ідентифікацією немає майбутнього. Абсолютно ніякого. До речі, таке суспільство дуже вразливе перед жидами та економічними вбивцямии, які такими темами вміло маніпулюють. Про що це я? Хіба не видно?
BoVdur до Л А Д О М И Р Показати IP 15 Серпня 2011 09:48
"Про що це я? Хіба не видно?" - Про себе мабуть. Є такі люди, які у всьому прагнуть знайти щось погане через власну заангажовану хибними переконаннями неповноцінність. Хоча я сам не прибічник альтернативної музики та частини "дивного" контингенту, що був присутнім на фесті, вважаю, що користі у його проведенні значно більше ніж негативу. Дивно читати, що у нас "суспільство релігійно-хрестануте, націоналістично-помішане", воно інертне у своїй більшості та зорієнтоване на виживання. Шкода, але мораль, духовні, культура..., зараз відійшли на другий план.
Vigilante Показати IP 15 Серпня 2011 00:22
Супер фест! Організаторам - респект! Не слухайте розумово обмежених імбецилів фанатів Кононовичів і Ко, їх час вже давно пройшов. Слава Україні!
Марія до Vigilante Показати IP 15 Серпня 2011 16:37
Героям Слава! Варто дослухатись до такої нормальної і адекватної оцінки роботи організаторів! Дякуємо!
До Ладомира Показати IP 15 Серпня 2011 00:33
Ладомир, лягай спати! Твій час вже давно пройшов! Слава Україні! Організаторам -респект!
Вольдемар Показати IP 15 Серпня 2011 00:41
А де ж на фото тисячі прихильників ? Щось не замітив.
Марія до Вольдемар Показати IP 15 Серпня 2011 04:06
А треба було прийти, приміром, сьогодні і подивитися на власні очі!
КаЛьОк Показати IP 15 Серпня 2011 00:47
Жах.........Невже ніхто не може щось путнє написати...Я дивуюся як ЛАДОМИР навчився користуватися компютером)))Коментарі рівня пісень українських рокерів "Іду догори, перечеплюсь через асвальт, бо не вимкнув телевізор))". Набір слів. Гузь не святий, але людина має куди піти в вихідний, послухати розповіді розумних людей, і відкинути те, що їй неприйнятне. Шановні, хіба словом ПАТРІОТ тепер називається той, хто кричить бий москаля чи жида, чорного чи білого.??? Не принижуймо себе.
Роман Показати IP 15 Серпня 2011 01:08
певно москалі коментують
Валерія Показати IP 15 Серпня 2011 01:11
Молодці, організатори! Наші діти (пишу від імені декількох мам) теж побували на цьому форумі молоді. На жаль чи на добре, кращого поки що ніхто не придумав. Бо, схоже. що владі байдуже і за що має начатися ця молодь, і де працюватиме, і яку історію писатимн про часи своєї юності А на рахунок "селюків" та іншого паскудства, писаного, перепрошу виродком. Вони ж тебе, чудо, годують. І батьки їхні світу Божого не бачать, що ти бачило хдіб у магазині. Та чи й було ти коли у селі? По-інщому як у середньому роді не скажеш. Прикро, але з такими недалекими, брутальними коментаторами і держава згорить від сорому.
Миролад Показати IP 15 Серпня 2011 06:50
Ладомире, такі різкі оцінки? Так можна вмерти в бочці зі скептичним розсолом. А сам ти помив порепані пятки від коровячих кізяків і пархи на шиї? Та й нік не відповідає поглядам. Візьми краще "блюзнір" чи "прихвостень комуністів". А Гузь - молодець! Це все наше, українське.
Robocop Показати IP 15 Серпня 2011 07:41
Як це в зародку не згорнути?! А потім будуть казати: а звідки це взялося, чому молодь така агресивна ... Ось звідки воно все береться! А ще депутати разом з мером гроші дають. Так вони потім вас перших і "винесуть" з кабінетів! Справжні фашисти!
Велика Волинь Показати IP 15 Серпня 2011 07:59
Героям Слава ! регінали і комуняки - "опущені" !!! вчіться в українців, вчіться в патріотів
Хатуль Мадан Показати IP 15 Серпня 2011 08:00
Бризкання слиною і батхерт з боку ПРдунів - найкращий доказ того, що свято вдалося.
LM Показати IP 15 Серпня 2011 08:08
фу, справді огидно. Мало того, що рокери, ще й під бандеро-фашистською свастикою. Гидота! Подвійна гремуча суміш!
ВВ Показати IP 15 Серпня 2011 09:02
А що хоче доказати цей ембіцил, який на футболці має напис" Я люблю венеричні захворвання"?????????????????777777 Це взагалі піздєц. про панків взагалі мовчу. гидота. Бандера якби це все побачив то застрелився б на місці)))
Юрко до ВВ Показати IP 15 Серпня 2011 18:33
Підтримую. Назбирали різного гидоття і паплюжать націоналістичну ідеологію!
Хлопець з червоним ірокезом до Юрко Показати IP 16 Серпня 2011 16:17
Юрко і ВВ перш ніж свої мордяки розтуляти, треба було прийти на фест! Організатори - МОЛОДЦІ! (хоч перед початком і на виступі однієї групи кричав "ФУ" і тд ітп..) а ви, дорогі змоскалені імбіцили, уйо.буйте в свою ПаРашу!
Петросян до ВВ Показати IP 17 Серпня 2011 19:30
чому ти думаєш, що він старається комусь щось доказати? можливо просто в тебе обмежене коло жартів або ти просто нічого в житті не розумієш? :lol
Гарний фест. Хороша ідея. Атмосфера чудова. Показати IP 15 Серпня 2011 10:33
Не завадило б ввести "фейсконтроль". Молодчики неонацики з лозунгами "Україна понад усе" та з тризубами стилізованими під свастику лише дискредитують ідею фестивалю.
Ладомиру - молодець Показати IP 15 Серпня 2011 10:43
"повтікали з сіл та останніх десять років" - правильно сказав, хай сидить бидло в селі не вилазить. Я взагалі вважаю, що селянам треба забороними в'їзд до Луцька, не треба тут псувати краєвид своїми брудними пиками!
Вольдемар до Ладомиру - молодець Показати IP 15 Серпня 2011 11:09
Слухай ти брудна пика... перед тим, як щось сказати,подивись на себе в зеркало і соплі під носом витри.
11 до Ладомиру - молодець Показати IP 15 Серпня 2011 12:07
якщо ця публіка яка була на бандерштаті міщани, то краще жити в селі і з нього нікуди не виходити))) Фестиваль фуфло
Ладомир+++ до 11 Показати IP 17 Серпня 2011 14:24
гавнофест, щей захворювання венеричні можна "підцепити!")))
Гарний фест. Хороша ідея. Атмосфера чудова. Показати IP 15 Серпня 2011 10:50
Не завадило б ввести "фейсконтроль". Молодчики неонацики з лозунгами "Україна понад усе" та з тризубами стилізованими під свастику лише дискредитують ідею фестивалю.
Oleg1982 Показати IP 15 Серпня 2011 10:57
Тут на фестивалі половина напевно і не знає хто такий Бандера. Контингент ще той. Їхню б енергію в мирне русло.
Надія 2 Oleg1982 Показати IP 15 Серпня 2011 11:04
Для того і організовуються подібні міроприємства, щоб поряд з розвагами молодь взнавала нашу версію нашої історії, а не лише нав"язану викривлену.
Oleg1982 до Надія 2 Oleg1982 Показати IP 15 Серпня 2011 11:24
Такій молоді ще рано будь яку історію вчити. Хорошим манерам навчилися б спочатку.
луцьк. Показати IP 15 Серпня 2011 12:11
Любі мої Волиняни.Я Українка,я патріотка,але це не фестиваль,а збір алкоголіків і бидлюків які позорять УКРАЇНСЬКУ націю.Лучани не думайте не всі такі, і вибачте!!!
Oleg1982 до луцьк. Показати IP 15 Серпня 2011 12:15
100%
Невгамовна до луцьк. Показати IP 16 Серпня 2011 02:12
Особисто я не бачила алкоголіків і бидлюків. Мабуть тому, що світ набирає саме такого кольору, який має те шкелко, через яке ти той світ споглядаєш ;). В Луцьку я побувала вперше і скажу, що люди там надзвичайні. Просто мега. А про фест скажу. що це найтверезіший і найчистіший фестиваль з усіх, котрі можна було відвідати в західній Україні цього літа!!! Зауважте, що сміття на фестивальному полі не було. Крім того, мені, як людині, що не терпить тютюновий дим, абсолютно легко було дихати під час концертів, оскільки диму поруч не було або взагалі або практично взагалі. Респект оргам за безалкогольну позицію
Ал до Невгамовна Показати IP 16 Серпня 2011 19:28
п*яниць виловлював і виводив за ворота "Патріот України" (організація працювала як волонтерська охорона), курців попереджали про дозволені місця паління. Прибирали волонтери "Національного Альянсу"
Олег Савчук Показати IP 15 Серпня 2011 12:18
Перед тим як написати щось погане - відвідай Бандерштат, хоч на день! Скептики такі нісенітниці пишуть, шо на голову не налазить!
до Луцьк Показати IP 15 Серпня 2011 14:00
ти,українка,так сказати, ти там була??? я УКРАЇНКА, була там 2 дні з малою дитиною не бачила ні пяних ні дурних, а вийшла за межі, як додому йшла центром, то страшно було,повно бидла п"яного!!!! не пишіть дурниць,обмежені істоти ви!
Антон Показати IP 15 Серпня 2011 15:53
Якось так не гарно - про усі гурти згадали, окрім одного … не професійно зовсім! А між іншим хлопці дуже круто відіграли! Дякуєм, ЮВЕЛІР, зігріли душу, особливо своїм : "…свобода - це коли немає що втрачати!"
Захар Показати IP 15 Серпня 2011 15:55
Смішно читати коментарі людей які там не були... Шкодую що в нас так вже стало поширено "огадити" своє, а натомість похвалити чуже..
Віктор Показати IP 15 Серпня 2011 16:59
питання для роздумів противникам фестивалю: на фестивалі було за різними даними біля 2000 осіб. Щовечора в луцьких забігайлівках напиваються значно більше різношерстного люду. Чому ви не бризкаєте слиною в їх сторону типу "п"яне бидло ай-яй-яй"? Був би фестиваль в честь (скажімо) Пушкіна скільки смороду ви не розвели б. Тут проблема не у музиці і не в алкоголі. Це питання у тому, що ви не признаєте, що Бандера герой, і ваше его і завищена самооцінка не дають вам просто поважати думку інших. Типу "моя думка сама правильна а ви всі мудаки". Навчіться поважати погляди інших людей, і тоді вас поважатимуть... а так...
Ладомир+++ до Віктор Показати IP 17 Серпня 2011 14:30
Пушкіна не пропагують на кожному кроці. а Бандерою зомбують. герой, герой...як ви такі впевненні в його рероїзмі, то для чого щось доказувати іншим? а про его і самооцінку, то більше про "вас" походу! ;)
bolun9ka Показати IP 15 Серпня 2011 17:09
аполітичний огляд іншої сторони фестивалю http://board.lutsk.ua/topic/91861-tim-hto-ne-prihav-na-bandershtat-2011
Любомльчанин Показати IP 15 Серпня 2011 18:04
Слава Україні ! Я б таких заходів проводив більше - нехай молодь глибше і ширше дізнаєтья, а разом з тим замислюється, що таке УПА і перевдягнені в бандерівців енкаведисти, хто такий Бандера і хто такий сташинський, що таке незалежна Україна і що таке кривава комуністична держава на ім"я совєцький союз, за правління її вождів, тільки українців в від голодоморів, воєн, гулагів колективізації, загинуло більше десяти мільйонів..., а скільки ненародилось ?... може ви хочете(чайка, ладомир...) щоб наші діти, онуки, правнуки це забули і незнали?... чи може ви хочете щоб наші нащадки вчили нашу історію написану в кремлі, за редакцією табачника ?... І накінець, я готовий на слідуючий рік помогти в проведенні фестивалю !!! Підкажіть, як звязатися з Гузем....
Петро Показати IP 15 Серпня 2011 19:27
Шкода,звірі з зоопарку не можуть залишити хоча б один комент...Чув,була ідея винести це "дійство" за межі міста.А що завадило?........
Richikovskij Показати IP 16 Серпня 2011 01:40
Особисто мені фестиваль сподобався! Але критики трішки незавадить.. )) З позитивних моментів хочу відзначити гарну роботу охоронців, які обмежували можливість пронесення алкоголю на фестиваль !!! Дуже гарною ідеєю було забезпечити мешканців наметового містечка дровами та питною водою! Величезне задоволення отримав від зустрічей на гутірках! Власний генератор електроенергії заслуговує на оцінку 6 по пятибальній шкалі!!! За раптівку "Бандера" окреме ДЯКУЮ (було дуже файно). Загалом було багато приємних моментів, дріб'язкових, але приємних. )) Тепер про негативну сторону... Відсутність, так-званого "контролю обличчя"... Будь-який "бидло-гопник"(вибачте за термінологію) мав змогу пройти на територію фесту при наявності квитка... Невже охорона не розуміла що осба, яка використовує в своїй лексиці "пайдьом пазирім на єтат двіж...", або "...скажи ім тіпа бандерштат гєрой, там всє так базарят..." , мягкокажучи, незовсім бажана особа... З кількістю туалетів десь організатори промахнулися (ну як і на всіх фестивалях)... Звук був паршивий(зіпсував враження від виступу колективів, зокрема, білорусів). А загалом хочу звернутися до всіх хто налаштований негативно. Ви зробіть щось подібне, якщо зможете - зробіть краще, а потім порівняємо! P.S. Патріот -це людина, яка цінує себе, своє місто, країну, мову, традиції. Будь УКРАЇНЦЕМ! Почни з себе, а не сри в комнтах! В мене все. Слава Україні!!!
Саша Показати IP 16 Серпня 2011 12:09
Привіт. Не зважаючи на загальних успіх і позитивний вплив фестивалю "Бандерштат", хочу звернути твою увагу на ряд інцидентів, що відбулися на ньому. Члени громадської організації "Патріот України", які були залучені до охорони правопорядку на території фестивалю, були неодноразово помічені в побитті учасників фестивалю, хамському поводженні, порушенні правил фестивалю, щодо невживання алкоголю на території фесту та інших недостойних звання українського патріота речах. Організатори фестивалю, замість того, щоб визнати це і зробити необхідні висновки, намагаються приховати цей факт шляхом видалення компрометуючи коментарів з групи фестивалю, і "баненням" людей, що їх поширюють. Ось лише маленька частина записів, що досі є або вже були видалені зі стінки групи ВК. 1. "Адміни ви боїтесь розголосу?? Це так чинять націоналісти? Баните людей які хочуть донести правду?? Прикриваєте дегенератів ПУ які себе вважають елітою і воїнами??? На моїх очах 20 чоловік набігло на хлопця в футболці з Бандерою, побили і забрали футболку і це все через те що він не гідний її носити бо він не пу?? Думаєте що дасте 50 грн і все буде ок?" 2. "так фест дійсно не поганий... але було багато ( бидла ) в охороні....." 3. "в охороні П.У більшість навіть української не знали... просте собі гоп бидло... мені зламали ребро тільки за те , що був з ірокезом((" 4. "Фестиваль видався суперовим!))) Хоч до мене і приставала охорона тільки через те,що я,на їхню думку,виглядаю не так як потрібно...так,можливо вони і старанно виконували свою роботу і борються проти міграції і т.д.,але ж чіплялись і до своїх співвітчизників...по-їхньому що,всі повинні ходити в камуфляжі і лисі?Це якось по-дурному і мені було дійсно прикро,коли мене ображали свої ж...на жодному іншому фестивалі такого не було!" 5. "ну охорона ,гопи натуральні,.....повдівали камуфляжки , кожані перчаткі і перці,землі під ногами не відчувають.,.,хрущі." 6. "Виродки, а орги їх щей прикривали, баблом відкуплялись.." Пишучи це повідомлення я користуюся не тільки чужими, не підтвердженими словами, а можу поділитися і власним досвідом. До нас у табір зайшов молодий чоловік напідпитку. Чувак за зовнішністю був щось середнє між нацистом і гопніком. Мав поголений череп, спортивний одяг замість камуфляжу і бейджик без імені з написом "Охорона". Почав російською мовою втирати нам, що він "сєрьоґа із патріотов Украіни" і зараз буде слідкувати, щоб ми тут не бухали, при тому що в нашому таборі алкоголю не було зовсім. Потім на нашу вимогу пройти з нами до адміністрації він пройшов із трьома людьми з нашого табору до місця таборування організації ПУ, де одразу почав гукати своїх, напевне сподіваючись, що йому зараз допоможуть з нами розібратися. На його крики миттєво зібралося з десяток людей, включно з старшинами. Але мабуть присутність поруч міліціонерів не дозволила ПУшникам з нами поговорити по своєму, або просто їхні старшини були більш адекватні за рядових членів, тому хлопчину просто від нас забрали, пообіцявши нам, що з ним розберуться. Прошу максимально поширити цю інформацію, особливо серед представників луцького "Нацальянсу", задля того, щоб в майбутньому гопо-нацистська погань з організації "Патріот України", яким більше підійшла б назва "Ганьба України", не була допущенна на фестиваль "Бандерштат", ні в якості охорони, ні в якості учасників фестивалю. Дякую.
Ал до Саша Показати IP 16 Серпня 2011 19:33
дайте опис тих, хто назвався членами ПУ та був п*яний. За бійцями відпочіваючої зміни контролю старшин не було, хтось міг і випити. Будем розбиратись.
Микола до Ал Показати IP 17 Серпня 2011 13:19
та не могла пити і відпочиваюча зміна. навіть за дрібні порушення карали буками прилюдно. і це всі бачили.
свято пишеться без м*ягкого знаку) Показати IP 16 Серпня 2011 13:35
на рахунок П. У. Гопота? А гопота бігає вранці? в них є руханки? вони не п*ють і не палять? ви розуміцєте, хто такі гопи? ви ніби називаєте їх так, але це по дурному, бо це не так. говоріть правильні слова. так, можна говорити , що Патріот радикальні. то чому так і не написати?
Микола Показати IP 16 Серпня 2011 20:45
мені цікаво невже воякам УПА було б приємно, що на фестивалі на їх участь розгулювали п'яні виродки з кольоровими ірокезами на головах?
Тернопільчанин, який ледве стояв на ногах)) Показати IP 17 Серпня 2011 15:56
"Гузь розповідає, що у п’ятницю 12 серпня декільком тернопільчанам вхід на територію іподрому був закритий. А все того, що вони ледве на ногах трималися. Гостей попросили проспатися до суботи." і в результаті вийшло так, що за 2 години ми пройшли, тому що відстоювали на своєму, навіть не зважаючи що ми були на підпитку. це вперше за історію проведення фестивалю "Бандерштат" я стикнувся з таким суровим контролем, попередні роки фестивалю себе не виправдовували як "безалкогольний". пацани прогресують, надіюся на наступний рік буде ще кращий контроль щодо алкоголю але краще би вирішили проблему з охороною, бо так як цього року охорона від "ПУ" вели себе неадекватно.
Петросян Показати IP 17 Серпня 2011 16:16
"Гузь розповідає, що у п’ятницю 12 серпня декільком тернопільчанам вхід на територію іподрому був закритий. А все того, що вони ледве на ногах трималися. Гостей попросили проспатися до суботи." і в результаті ми пройшли за 2 години на територію фестивалю, адже добилися свого і не зважаючи на те, що були на підпитку (а не ледве на ногах трималися;)). цьогоріч за всю історію фестивалю "Бандерштат" я вперше стикнувся з таким суровим контролем над алкоголем і це радує, адже в попередні роки "Бандерштат" важко було назвати "безалкогольним". а от головна проблема фестивалю - охорона від "ПУ", як на мене - це найбіль неадекватні "люди", які були на Бандерштаті. на власні очі бачив скільки хамства було з їхньої сторони, навіть від п'яних турбо-хоїв скільки безпідставної агресії я небачив. надіюся, що на наступний рік фестиваль "Бандерштат" буде себе позиціонувати не тільки як "територія вільна від Алкоголю" а також "територія вільна від ПУ". Дякую за увагу!
Невгамовна. Показати IP 18 Серпня 2011 03:37
Стрибок з парашуту, чи стрибок з парашутОМ? Товариші-журналісти, хіба з парашутів стрибають? ;) Опечаточка

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus