USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцьк «потусив» на останньому фестивалі літа: «Захід».ФОТО ЗА КАДРОМ

21 Серпня 2013 16:40
Яка б аудиторія не відвідувала фестивалі, що вже стали приємною традицією у Західній Україні, той факт таки, що дійства на кшталт «Заходу», «Франко-Фесту», чи, ба, «Woodstock» та «Best city», збільшують музичний рівень і музичну культуру молоді, ніхто заперечити не може. Принаймні, конструктиву буде, певно, недостатньо.


Так, три дні цими вихідними тривало яскраве дійство, яке відвідало майже 12 тисяч гостей. Фестивальне літо завершив вже п’ятий за свою історію «Захід», що відбувся неподалік Львова у селі Родатичі.

Захід - дорогою на «Захід»








В одному місці разом із молоддю, яка розселилась у наметовому містечку, та просто неба, перебували зірки й кумири музичних шанувальників.

Серед них: гурти Воплі Відоплясова, Бумбокс, Скрябін, Карна, Zdob Si Zdub, Ляпис Трубецкой, Крихітка, Noice MC, Los Colorados тощо.

Феєричні виступи, захоплені погляди, збуджений натовп – такі, скажімо так, показники вже звичні частому гостю схожих дійств.

Багато чого лишилося за кадром або поза «оком» пересічного фестівця. Так, якщо позитивні моменти заперечити важко, так само непросто спростувати і безліч негативних моментів, які, на жаль, мали місце під час фестивалю:

- У білорусів покрали речі - з білетами назад, грошима і рештою речей, завдяки яким на фестивалі «легше дихати», і є змога повернутися додому.
«Хай горять в пеклі ті, хто покрав у наших сусідів речі», - зауважила зі сцени ведуча дійства, додамо – ще й лучанка, радіоведуча СІД FM, Вікторія Жуковська.

- Акредитованих журналістів не пускали на фестиваль, починаючи з 14:00 другого дня фестивалю. В принципі, нормально, - якщо про це повідомити заздалегідь, - на сайті, телефоном, в мережах – будь-де. В принципі, нормально, - якщо за день до того телефоном не казати, що немає значення, о котрій приїздити на фестиваль. Хоч уночі. Аби лиш подзвонити і сказати, що вже на місці.
Нормально, якщо вказати на сайті, що реєстрація актуальна з такої-то години тощо.
Продемонструвавши, як зауважив прес-секретар фестивалю Ярослав Ніколін «журналістську наглість», на фестиваль потрапити таки вдається. «Ти що. Це ж акредитований журналіст. Ми не можемо їх не пустити», - спокійно каже арт-директор фесту Яків Матвіїв, який з’явився за хвилин 30 від початку такого собі інциденту.



- Смерть одного з гостей. 27-річний хлопець помер в наметі в неділю, 18-го серпня, зранку. Трагедію підтвердив і директор фестивалю. Медики припускають, причиною смерті стало алкогольне отруєння і зупинка серця.

- 11 душових кабінок на 12 тисяч людей. Математично складно осягнути, чим керувались організатори. Чисто гіпотетично припускаю, що «Захід» орієнтувався на гостей, які не дуже полюбляють душ ;) Ще там було озеро. Майоріло зеленими барвами, завдяки його численним мешканцям.

- Страшенно багато пилу. Певний відсоток фестівців рятувався отаким чином:


Натомість, було б несправедливо не розповісти про позитивні моменти фестивалю:

- Звук із головної сцени, який було чути за багато кілометрів, не «поступав» на Арт-сцену, - зручно.

- Більшу частину наметового містечка розташували серед дерев. Тож гості не спеклися в консервну банку протягом жаркого дня. А от ночі, зауважу, були холодними. Контрасти – майже як в тропіках;

- Велика кількість охоронців. І навіть не дуже грубих, як це часто буває на фестивалях. Пояснювали, ще раз пояснювали і… ще раз пояснювали: чому, куди і кому іти не можна.

- Насичена програма. Так, на «Заході» можна було побитися з суперником в болоті, постріляти з лука, взяти на груди добрячу штангу, політати на повітряній кулі, відвідати театральну сцену, послухати відомих письменників, пограти волейбол, футбол тощо.

- А ще купа захоплених очей. Не досліджуватиму природу їх захоплення/горіння, але коли людина задоволена і поводить себе навіть адекватно, - це приємно і тішить.

Сподобались:



Декілька ФОТО з фестивалю. ЗА КАДРОМ:





































































Декілька ФОТО з фестивалю: В КАДРІ



























Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Волинянка Показати IP 21 Серпня 2013 17:03
Таке враженя, що для окремих людей участь у музичному феті - привід напитися. Жахливо, що від алкогою там навіть загинула людина.Ніколи не розуміла що ціквого на таких заходах, де повно неадекватів
123 до Волинянка Показати IP 21 Серпня 2013 20:46
перед тим як нести дурню читай від чог опомер хлопець.у ньог остався серцевий напад.
Ден Показати IP 21 Серпня 2013 23:08
як і казала гарна дівчина - фотограф шукати себе тут, знайшов - задоволений класною фоткою а ле ще цікаво хто ТИ і як звати і той чувак що пригостив мене двома сигарами )))
miassol до Ден Показати IP 22 Серпня 2013 09:29
Привiт..))))
Чувак з сигарами до Ден Показати IP 22 Серпня 2013 12:46
Чувак з сигарами - це добрий фей ) А сигари сподобались?
Я бачу Показати IP 22 Серпня 2013 08:40
% обдовбаних слимаків - шкалить
Лучаночка Показати IP 22 Серпня 2013 10:41
Все добре....Але ота молодь під парканами...Нема на кого глянути...Добре, що дочка моя,підліток, подивилась (14 років) і була в шоці. Дякую за таку "повчальну" підбірку.
Лучанин Показати IP 22 Серпня 2013 10:57
Жах......Судячи з фотозвіту всі були обдолбані або напиті до "ЗЮЗЮ" Сам вживаю в міру,але так як на фото........ Дякую фотографу що показав фестиваль з правльної сторони
Кампот Показати IP 22 Серпня 2013 14:30
ЗБС репортаж... кучя фоток упоротих малалєток... видно організатори не проплатили... бо так, було би все в метеликах))) P.S. Льолька не дозволяй більш редакторам такі свої фоткі ставити...
Та, що Вперше! на "ЗАХОДІ" Показати IP 22 Серпня 2013 21:47
Погоджуюсь з статтею автора... на рахунок пилу....Він дійсно не зникав, а стояв хмарою!!! ...це "-". П*яної молоді вистачало, ...але нормальних людей було більше!!! Я таку кількість креативного люду, згуртованого в одному місці, ще не бачила ніколи!!! ВЖЕ ЗАРАДИ ЦЬОГО ВАРТО ПОЇХАТИ! "Захід" - це постійне СВЯТО! Я відпочила душею))) Ду-уже-е сподобався виступ "Скрябіна", а також молодших гуртів "Лос Колорадос", "Роллікс" і хлопців з Рівного))) Наступного року поїду ще! Р.S. Організаторам: 1)продумайте, будь-ласка, момент РЕЄСТРАЦІЇ, можливо на 2-3 входи. 2) З пилом боротись треба не лише ввечері...поливаючи веселий народ (я приїхала додому застудженою, бо вечори холодні...але хіба ж тоді про це думаєш...ефект "толпи")))), а й в обід.. . можна полити майданчики біля сцени. 3) Відкрита пропаганда спиртного і його продаж "наліво-направо"...-так не має бути! Щось робіть)) 4) На 5-му фестивалі спека була ще та! Так хотілось скупатись ...в душі (але черги кілометрові) чи хоча б в озері (була табличка про заборону купання і штраф 200 грн) .... ТуТ є пропозиція обрати для 6-го фестивалю Шацькі озера...В ідеалі СВІТЯЗЬ))) Це було б дуже Класно!!! В цілому ...я задоволена тією фестивальною атмосферою! Всі музиканти, ведучі і всі-всі-всі--МОЛОДЦІ!!!
DEN Показати IP 31 Серпня 2013 19:40
звичайно що сподобались )) а як і де вас знайти "добрий фей" і "miassol"??)
miassol до DEN Показати IP 1 Вересня 2013 08:34
...)))
DEN Показати IP 3 Вересня 2013 20:58
а в Камянець на республіку їхати будете ??)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus