USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Лучани – на фестивалі хорів у Польщі

26 Травня 2014 17:41
Лучани успішно виступили на 33-ому Міжнародному фестивалі у Польщі за підтримки благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк».

На фестивалі церковної музики «Хайнувка 2014», що завершився 25 травня у Білостоці, Академічний хор Інституту мистецтв СНУ імені Лесі Українки брав участь у категорії «Хори музичних навчальних закладів» і здобув третє місце. У репертуарі лучан звучали твори Миколи Леонтовича, Анни Гаврилевич, Дмитрія Бортнянського, Арво Пярта «Богородице Діво».

Це – перша поїздка колективу на фестиваль за кордон, розповів заслужений діяч культури, керівник хору Василь Мойсіюк.
«Хор Інституту мистецтв СНУ імені Лесі Українки виступав в категорії навчальних колективів, у якій брали участь Музичний коледж при Московській консерваторії імені Чайковського, Мінська музична академія, хор з Тернополя «Освіта», інші колективи з України і Польщі. У такій компанії ми завоювали третє місце, чим дуже задоволені. Окрім того, цього року оцінювали виступ серйозні члени журі. Серед них – Ромуальд Твардовський, професор Варшавської консерваторії, Леся Дичко, композитор, народна артистка України.

Тільки з допомогою фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» ми змогли взяти участь у фестивалі. Тому ми щиро вдячні», – розповів Василь Мойсіюк.
Вікторія Федорчук, яка співає в хорі вже 4 роки, наголосила на тому, що така поїздка для колективу надзвичайно важлива, адже дає можливість спілкування і професійний досвід.

«Ми почули дуже багато професійних колективів. Емоції позитивні у кожного з учасників хору, і надалі ми будемо більше працювати, розвиватися. Саме поїздки на міжнародні фестивалі та конкурси дають можливість професійного росту», - розповіла Вікторія Федорчук.

Довідково: Академічний хор Інституту мистецтв СНУ імені Лесі Українки заснований у 1995 році. У репертуарі хору – найкращі твори української і світової класики, релігійна музика, сучасні композиції. У хорі співають студенти та викладачі Інституту Мистецтв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
222 Показати IP 26 Травня 2014 20:54
Вітаємо! П.Василю вдячність за ентузіазм, студентам за роботу і побажання більше перемог.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus