USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Філарет подав до суду через ліквідацію Київського патріархату

31 Липня 2019 18:01
Почесний патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет (Денисенко) заявляє, що Українська православна церква Київського патріархату подала до суду на Міністерство культури у зв’язку з рішеннями про зняття з реєстрації УПЦ КП.

Про це пише Інтерфакс-Україна.

«Ми подали до суду на Міністерство культури, яке незаконно зняло з реєстрації Київську патріархію і Українську православну церкву Київського патріархату», – сказав Філарет на брифінгу в середу в Києві.

«Що тепер робить митрополит Епіфаній. Він провів 27 липня священний Синод, на якому прийнято рішення про створення комісії для ліквідації не тільки київської патріархії, але і про передачу всього майна Київської метрополії. Без нашого відома та нашого дозволу. Що нас особливо турбує, Міністерство юстиції і Міністерство культури також прийняли рішення про зняття з реєстрації Київської патріархії. Цього права вони не мають, адже я не звертався до них про ліквідацію Київської патріархії. А без звернення патріарха або керівника тієї чи іншої єпархії міністерства не мають права ані реєструвати, ані знімати з реєстрації», – заявив він. Також він додав, що, можливо, буде подано позов і стосовно Міністерства юстиції.

Патріарх Філарет, зокрема, зазначив, що УПЦ КП не має наміру подавати до суду на п’ятого президента України Петра Порошенка.

За його словами, наразі в УПЦ КП є шість архієреїв, серед них сам Філарет, а також 15 єпархій. «15 областей мають парафії, які зберігають статути Київського патріархату. Це означає, що вони належать до УПЦ КП», – додав він. Щодо кількості священиків і парафій патріарх Філарет не зміг відповісти.

Нагадаємо, раніше в середу Міністерство культури України підтвердило ліквідацію Української православної церкви Київського патріархату.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Навуходоносор Показати IP 31 Липня 2019 18:34
Камо грядеши, отче?
васька згоранський Показати IP 31 Липня 2019 22:41
Фiларет прав! Фiларет виграе судову справу!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus