USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Верховний Суд підтвердив законність ліквідації УПЦ КП і стягнув судовий збір з Філарета

8 Червня 2021 18:41
Верховний суд відмовив патріарху Філарету у задоволенні позову. Той вимагав, щоб суд визнав недійсним Помісний собор, під час якого було створено Православну церкву України, та всі його рішення.

Про це у своєму Facebook написав митрополит ПЦУ Євстратій.

«Суд остаточно поставив крапку в численних намаганнях колишнього предстоятеля УПЦ КП оскаржити рішення Помісного собору УПЦ КП від 15 грудня 2018 року, який було скликано ним особисто разом з Архієрейським собором УПЦ КП у Малій Софії. На якому він головував, рішення якого разом із президією Собору першим підписав. А потім вирішив, що це все «було ситуативно», — зазначив він.

У своєму рішенні Верховний суд зазначив, що подібні церковні питання не можуть розглядатися у світських судах, тому що держава відділена від церкви. А будь-яке рішення суду трактувалося б як втручання у внутрішні церковні справи.

За словами Євстратія, таким чином Верховний суд створив прецедент того, що всі внутрішні питання релігійних організацій, які керуються власними статутами і нормами, не можуть оскаржуватися у світських судах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Всезнайко Показати IP 8 Червня 2021 20:20
Що за тупий заголовок, журналізди? Яка ліквідована?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus