USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

Фізичні терапевти ВНУ пройшли стажування у Польщі

21 Вересня 2023 09:32
Фізичні терапевти Волинського національного університету імені Лесі Українки повернулися із міжнародного стажування Rehabilitation workshops for Lesya Ukrainka Volyn National University with the courtesy of the President of Upper Silesia Fund S.A., що відбувалося упродовж 11-15 вересня.

Про це інформують на сайті вишу.

«Насамперед дякую нашим польським колегам за організацію закордонного стажування та можливість подальшої співпраці. Міжнародні поїздки – це вагомий внесок в освіту майбутніх фізичних терапевтів/ерготерапевтів, який засвідчує, що наш рівень підготовки відповідає європейським стандартам. Для викладачів це чудова нагода для подальшого впровадження інноваційних технологій у практичній діяльності», – зазначила завідувачка кафедри фізичної терапії та ерготерапії Ольга Андрійчук.
15 представниць медичного факультету впродовж тижня мали дуже насичену програму і відвідали три міста Польщі: Забже, Катовіце та Тарнавські Гури з ознайомчими візитами. Вони мали змогу порівняти рівні реабілітації, сучасну техніку для тестування пацієнтів із метою впровадження нових методик у своїй практичній діяльності й удосконалення освітніх програм.
У навчальній поїздці брали участь чотири викладачі, один аспірант, три магістри та сім бакалаврів різних курсів навчання.
«Вважаю, що закордонне стажування дає нам змогу не лише переймати досвід колег, але й створює своєрідний поштовх для подальшого розвитку в професійній діяльності з використанням нових інноваційних технологій», – ділиться враженнями аспірантка Анна Вавдіюк.

Навчальна поїздка була насичена різноманітними воркшопами, тренінгами, практичними заняттями в університетах, інноваційних центрах і реабілітаційних клініках. Студенти з викладачами ознайомилися з такими закладами: European HealthTech Innovation Center, Academy of Physical Education of Jerzy Kukuczka in Katowice та GCR Repty Rehabilitation Center.
Студентка ІV курсу Віра Антропова зазначає: «Емоцій від стажування багато, але найбільше сподобалося те, що польські колеги радо ділилися досвідом використання нових технологій, більшості з яких в Україні поки немає. Також ми всі мали змогу спробувати ці технології, так би мовити, на собі, що розширює наші перспективи як затребуваних спеціалістів у своїй галузі».
Читати ще: ВНУ імені Лесі Українки співпрацюватиме з Федерацією спортивного орієнтування України

Окрім навчальних програм, представницям ВНУ імені Лесі Українки організували екскурсії у Guido Museum of Coal Mining in Zabrze, Silesian Park та Planetarium – Silesian Science Park in Chorzów.
«Цю поїздку зробили особливою люди. Щиро дякуємо польським колегам, які за такий короткий час намагалися показати нам все: починаючи від університетів, клінік і санаторіїв та закінчуючи екскурсіями містом», – розповідає магістерка другого року навчання Вероніка Кондзерська.
Підсумки стажування викладачі та здобувачі освіти підбили під час зустрічі з ректором Анатолієм Цьосем і проректором Людмилою Єлісєєвою. За словами Анатолія Васильовича, такі поїздки – чудова нагода отримати нові знання та компетенції. Університет і надалі робитиме акцент на міжнародну співпрацю й академічну мобільність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus