USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.85

У ВНУ імені Лесі Українки працюватиме Центр підтримки технологій та інновацій

13 Лютого 2024 09:32
У Волинському національному університеті імені Лесі Українки відкрили Центр підтримки технологій та інновацій. Подія відбулася в межах візиту до ЗВО представників Українського національного офісу інтелектуальної власності та інновацій.

Про це повідомили на сайті вишу.

До університету завітали заступник директора офісу Ігор Паренчук, начальниця департаменту розвитку інновацій відділів Ольга Кронда, заступниця начальника департаменту розвитку інновацій, начальниця відділу розвитку мережі центрів підтримки технологій та інновацій Анастасія Ярмолюк, начальниця відділу координації грантової діяльності департаменту розвитку інновацій Галина Штогрин.

Спочатку делегація Українського національного офісу інтелектуальної власності та інновацій обговорили з ректором університету Анатолієм Цьосем можливі варіанти взаємовигідної співпраці установ.
Читати ще: ВНУ імені Лесі Українки – на 17 місці в консолідованому рейтингу ЗВО

Також Анатолій Цьось й Ігор Паренчук підписали угоду про створення та подальше функціонування Центру підтримки технологій та інновацій, оглянули приміщення, де він розташований.
«Дуже хотілося б, що б для університету відкриття цього центру стало серйозним кроком до комерціалізації наших наукових розробок», – сказав Анатолій Цьось.
Ігор Паренчук подякував ректорові та ВНУ імені Лесі Українки за готовність до співпраці.

«Ми працюємо завдяки вам, завдяки тій інновації, яку ви створюєте. Ми хочемо працювати з вами, бути вашими партнерами», – зазначив він.
Декан юридичного факультету Антон Демчук розповів, що у відкритому Центрі підтримки технологій та інновацій працюватимуть представники університету, взаємодіятимуть зі здобувачами освіти та викладачами, інформуватимуть їх і здійснюватимуть правову підтримку, сприятимуть розвитку та втіленню інноваційних й авторських ідей, їх реалізації в межах навчального закладу, регіону та країни.
Читати ще: ВНУ співпрацюватиме з Банком Львів

Центр підтримки технологій та інновацій (TISC) створили для надання користувачам належних і високоякісних послуг щодо підтримки технологій та інновацій.

Завдання TISC згідно з договором:

– підтримка та просування діяльності мережі TISC в Україні щодо аналітичних досліджень у сфері реалізації та комерціалізації технологій, набуття, використання та захисту права інтелектуальної власності;

– проведення тематичних конференцій, заходів, організація тренінгів, навчань і семінарів у сфері інтелектуальної власності й інновацій;

– поширення знань із питань створення, правової охорони та комерціалізації об’єктів права інтелектуальної власності;

– здійснення науково-експертної та науково-консультативної діяльності;

– надання користувачам доступу до патентних баз даних й інших джерел патентної та непатентної інформації в сфері інтелектуальної власності з метою здійснення патентного пошуку;

– популяризація напрямів розвитку інтелектуальної власності й інноваційної діяльності;

– сприяння комерціаліазації та трансферу об’єктів права інтелектуальної власності;

– сприяння взаємодії між усіма учасниками інноваційного процесу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus