USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.63 40.00
  • PLN 9.80 9.95

ФЛАУ просить міського голову Луцька посприяти у передачі стадіону «Авангард» місту

16 Серпня 2022 09:54
Віцепрезидент ФЛАУ Володимир Рудюк звернувся до Луцького міського голови Ігоря Поліщука з проханням порушити перед власниками стадіону «Авангард» питання про його передачу в комунальну власність Луцької міської ради на взаємовигідних умовах.

Нижче подаємо текст листа, який 15 серпня було надіслано Ігорю Поліщуку та розміщено на сайті ФЛАУ.

«Шановний Ігоре Ігоровичу!

Наша країна нині переживає складний період історії. Після повномасштабного вторгнення росії багато речей втратили свою актуальність. На жаль, щодня гинуть українці, руйнується інфраструктура.

Проте, попри бойові дії, поступово Україна починає оживати. Бізнес відновлює свою роботу, відкриваються культурні, розважальні заклади, планується відновлення очного навчання у школах, садочках, вищих навчальних закладах.

Не винятком є й спортивна галузь. У планах відновлення проведення різноманітних змагань, зокрема, й з легкої атлетики.

Через активні бойові дії багато спортивних арен знищені російськими окупантами.

Частина стадіонів, які відповідають критеріям для проведення всеукраїнських та міжнародних змагань, мають необхідне обладнання та сертифіковані, перебувають у безпосередній близькості до зони активних бойових дій і проводити там спортивні події нема змоги.

Зважаючи на вищезазначене, сьогодні Луцьк може стати легкоатлетичною столицею України, місцем проведення різноманітних спортивних подій.

У минулі роки обласний центр Волині приймав уже не одні всеукраїнські та міжнародні змагання з легкої атлетики. Стадіон «Авангард» має необхідну інфраструктуру та відповідний міжнародний сертифікат. Федерація легкої атлетики України задоволена якістю покриття, станом спортивного ядра. Також місто Луцьк має належну інфраструктуру для проживання, харчування спортсменів, тренерів, спортивних функціонерів, обслуговуючого персоналу.

Прикладом є проведення у 2019 році Командного чемпіонату Європи з легкоатлетичних багатоборств. Захід було організовано на найвищому рівні, що відмітили представники європейських легкоатлетичних федерацій. Потому у Луцьку успішно проведено ще не один всеукраїнський чемпіонат з легкої атлетики.

Крім того, проведення таких змагань сприяє формуванню позитивного іміджу Луцька і в Україні, і за її межами, сприяє залученню інвестицій в економіку міста, його розвитку.

Ця споруда могла би стати чудовим місцем для проведення змагань та тренувальних зборів легкоатлетів.

Для подальшого розвитку «Авангарду», його модернізації можна залучити гранти, кошти європейських донорів, Європейської легкоатлетичної асоціації, фінансування з Державного бюджету України. Для цього необхідно, щоб цей стадіон перебував у комунальній власності Луцької міської територіальної громади. Це спростило б процедуру організації і проведення змагань.

Просимо Вас порушити перед власниками стадіону «Авангард» питання про його передачу у комунальну власність Луцької міської ради на взаємовигідних умовах. Усе це лише сприятиме розвитку спорту і в громаді, і в Україні загалом.

З повагою, Віцепрезидент Федерації легкої атлетики України Володимир РУДЮК».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Хз Показати IP 16 Серпня 2022 10:20
Все супер, якщо дощ не піде
Шломо Луцкер Показати IP 16 Серпня 2022 10:47
Луцьк і так легкоатлетична столиця України, стадіон Авангард єдиний в Україні на якому можна виконати норматив на Чемпіонат Європи, світу, Олімпійські ігри. А у чиїй він власності - нічого не зміниться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus