USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Фонд Ігоря Палиці спільно з урядом Японії придбає УЗД-обладнання для волинської лікарні

26 Березня 2019 13:10
Уряд Японії надасть безвідплатну допомогу в межах Програми безпеки людини КУСАНОНЕ 2019 року на загальну суму близько 800 тис. дол. З 500 отриманих заявок у 2018 році, для реалізації відібрали 12 проектів, серед них і проект Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», що передбачає придбання ультразвукової діагностичної системи для Нововолинської міської лікарні.

22 березня 2019 року, за участю Надзвичайного та Повноважного Посла Японії в Україні Такаші Кураі, в Посольстві Японії в Україні відбулася урочиста церемонія підписання грантових угод з благодійними та громадськими організаціями, які будуть реалізовувати проекти, що стосуються сфери охорони здоров’я, соціального захисту та освіти, йдеться на сайті Фонду «Тільки разом».

На церемонію підписання прибули представники виконавців та бенефіціарів проектів з 10 областей України. Проект «Модернізація медичного обладнання у пологовому будинку Нововолинської центральної міської лікарні» передбачає придбання ультразвукової діагностичної системи. Він реалізовуватиметься завдяки участі Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Адже крім коштів гранту, сума якого 54 тис. дол, потрібно оплатити ПДВ та відшкодувати курсову різницю. А це – понад 300 тис. грн. Крім того, при проведенні конкурсу брався до уваги досвід організацій у реалізації проектів у сфері медицини, який у Фонду «Тільки разом» чималий.

Грантовий контракт між посольством Японії в Україні та Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» з української сторони підписав голова правління Фонду Олександр Товстенюк.
Опісля підписання угоди, посольство провело робочу зустріч з менеджерами проектів.

«Я дуже рада, що Фонд Ігоря Палиці долучився до такого хвилюючого питання як допомога мамам при надії, – зазначила перший заступник голови правління Фонду Лариса Тарасюк, яка є менеджером цього проекту. – Нововолинські лікарі обслуговують вагітних, які проживають не лише у Нововолинську, а й у навколишніх населених пунктах. Пологовий будинок, який є складовою центральної міської лікарні, розміщений окремо від основного корпусу. Діагностичне обладнання розташоване у відділенні функціональної діагностики, куди потрібно йти через вулицю. Звичайно це створює незручності для вагітних. А при наданні допомоги в екстрених випадках – це й небезпечно. Завдяки реалізації проекту, вже на початку літа, високоякісне діагностичне обладнання японського виробництва розміститься у приміщенні пологового будинку».
До речі, це вже другий проект, що його Фонд «Тільки разом» реалізує за рахунок міжнародних програм. Так, у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 стартував проект технічної допомоги «Зміцнення потенціалу добровільних пожежно-рятувальних підрозділів в порятунку постраждалих від нещасних випадків на дорогах Люблінського воєводства та Волинської області». У ньому беруть участь 32 польські гміни та 15 волинських ОТГ. Проект покликаний підвищити безпеку дорожнього руху й охоплює прикордонні території, на яких проживає майже 300 тисяч людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus