USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Фонд Ігоря Палиці відкриває волинянам нові можливості для навчання

13 Червня 2018 17:57
Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» реалізовує проекти, спрямовані на зміцнення матеріально-технічної бази освітніх закладів, облаштовує науково-дослідницькі лабораторії, майстерні для практичної роботи.

Про це інформує прес-служба Фонду.

Студентам важливо вдос­коналювати теоретичні знання практичними навичками. Щоб рівень молодих спеціалістів був високим, Фонд оснастив низку навчально-практичних лабораторій. Це лабораторія біотехнологій, криміналістична лабораторія, лабораторія на географічному та хімічному факультетах СНУ імені Лесі Українки. Придбано сучасне обладнання для навчально-практичної лабораторії з приготування їжі в Коледж технологій, бізнесу та права. Обладнано лабораторію стандартизації якості продуктів харчування та придбано пароконвертомат для Волинського технікуму харчових технологій.

Особливу увагу Фонд приділяє закладам, де готують спеціалістів робітничих професій. Так, у 2017 році виробничу базу з підготовки столярів Луцького вищого професійного училища будівництва та архітектури було забезпечено деревообробними верстатами. А нещодавно навчальна база електрозварювальників поповнилася інвертором, напівавтоматом та плазморізом. Лише кілька місяців тому відбулася презентація обладнання, а вже є неабиякий результат. Учень закладу Іван Войтович виборов перше місце в міжнародному конкурсі молодих зварників.

Комп’ютерна техніка, меблі, ремонт приміщень, тренажерне обладнання, спортінвентар, туристичне екіпірування, техніка для трудового навчання, акустичні системи – за сім років практично в усіх школах та дитсадках Луцька реалізовували проекти, спрямовані на створення комфортних умов для навчання дітей.

Не лишається Фонд осторонь проблем особливих діток. Для повноцінного розвитку вихованців Луцького навчально-реабілітаційного центру в 2017 році облаштовано сенсорну кімнату. Результатом роботи задоволені і батьки, й педагоги, й діти. Адже кімната оснащена стимуляторами зору, слуху, нюху, тактильних рецепторів. Перебування в ній сприяє нормалізації сну, покращенню емоційного стану, зниженню неспокою. На початку 2018 року в НРЦ відбулася презентація чергового проекту – облаштування однієї з класних кімнат сучасними меблями.

Додаткові можливості для розвитку освіти Луцька надав проект «Фонд розвитку навчального закладу». Об’єднавши зусилля небайдужих батьків та команди Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», у Луцьку, єдиному з обласних центрі України, запрацювало 36 фондів розвитку навчальних закладів. У 18 школах та 18 дитячих садочках ці структури працюють над покращенням навчально-методичної бази, умов навчання та дозвілля дітей, залученням додаткових джерел фінансування.

Перші вагомі результати – це міжнародний грант на облаштування дендропарку в ЗОШ №17, кошти місцевого бюджету, отримані в результаті перемоги ЗОШ №11 та №25 у міському конкурсі громадських ініціатив на облаштування скверу мрійників та майданчика для панна-футболу. Всього було залучено майже 3 млн грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus