USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Фото з удавом чи поні: незабаром такі знімки стануть забороненими в Україні

22 Липня 2021 14:32
Фото з мавпочкою на пляжі та прогулянка на поні посеред міста скоро стануть історією через ухвалений законопроєкт. Згодом він набуде чинності.

Як підприємці знущаються над тваринами, задля свого заробітку зараз, розповіли у Сніданку з 1+1.

Верховна Рада ухвалила закон, який захистить права тварин. Саме тому можна буде забути про фото з мавпочкою, адже тепер буде заборонено не тільки знущатися над тваринами, а й використовувати їх для бізнесу. Закон скоро набуде чинності. Чи знають про це підприємці, журналісти вирішили перевірити у центрі Ктєва. Проте розмовляти власники тварин не поспішають.

«Не можна ображати, знущатись, не можна створювати йому некомфортні умови. Якщо ці знущання призводять до того, що тварина отримає каліцтво і може загинути, то ці люди можуть потрапити навіть до в’язниці», – пояснив адвокат Лаврентій Царук.
Але підприємців в’язниця не лякає. Горе-бізнесмени нового законопроекту не бояться. Коли документ набуде чинності, тільки тоді, можливо, відпустять тварин.

Київ не єдине місце, де заробляють на тваринках. З настанням пляжного сезону в курортні міста з’їхалися змії, крокодили, поні, мавпочки та папуги. У мережі з’явилося відео, як на Азовському узбережжі у Кирилівці павичів після закінчення робочого дня просто запхнули до коробок. Зафільмували очевидці знущання над віслюком: на курорті тварину водять на пляжі у 35-градусну спеку, а також змушують катати на собі людей.

«Забороненою дією вважається організація фотографувань або тримання диких тварин в різноманітних ресторанах чи готелях. Карається до восьми років позбавлення волі. Адміністративні штрафи – до 8,5 тисячі гривень», – додав адвокат Царук.

Він радить: якщо ви стали свідком жорстокого поводження з тваринами, то потрібно зробити фотодоказ, знайти якомога більше свідків та написати заяву до поліції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Пес Показати IP 22 Липня 2021 15:22
Нарешті ухвалили цей законопроект, молодці!
ВОВК Показати IP 22 Липня 2021 17:56
Ну звичайно це найактуальніший законопроект на сьогодні :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus