USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Франція – переможець Чемпіонату світу з футболу 2018

15 Липня 2018 20:23
Вболівальники на полі, дитяча помилка голкіпера та велика кількість голів – саме таким виявився фінальний подинок Чемпіонату світу 2018, у якому збірна Франції здолала збірну Хорватії з рахунком 4:2 та стала переможцем Чемпіонату світу – 2018. Однак хорвати все одно є героями для своїх вболівальників, адже фінал ЧС - найбільше досягнення для хорватів в історії.

Фінальний матч турніру відбувся 15 липня.

Чемпіонат світу з футболу – визначне дійство, яке відбувається один раз в чотири роки, однак цьогоріч він проходив в країні-агресорі, яка веде війну на східних рубежах нашої країни, тож більшість українських ЗМІ не висвітлювало ЧС у Росії.

Зважаючи на події, які відбувалися після переможного чвертьфіналу для Хорваті проти збірної Росії, Інформаційне агентство Волинські Новини вирішило все ж інформувати про перебіг фінального матчу турніру.

Перед матчем

Отож, що відбулося після переможного для Хорватії чвертьфіналу: екс-футболісти «Динамо» Огнєн Вукоєвич, який входив до тренерського штабу хорватів, та захисник Домагой Віда записали відеозвернення, у якому присвятили цю перемогу київському «Динамо» та всій Україні, використавши вітання «Слава Україні!» Після цього пішла дивна реакція від ФІФА, яке винесло попередження хорватам за це висловлювання, а Вукоєвич взагалі був змушений покинути тренерський штаб своєї збірної.

До слова, українські користувачі Фейсбук почали залишати негативні відгуки на сторінці ФІФА у цій соцмережі, тож адміністратори змушені були просто забрати можливість залишити відгук, адже рейтинг сторінки скотився з п’яти зірок до однієї. Зазначимо, що Віда, все ж, вибачився за свої слова, але всі розуміють, що він був змушений це зробити, адже його також могли виключити зі складу команди напередодні фінального матчу.

Екс-тренер «Динамо» Сергій Ребров заявив, що після слів Віди за Хорватію вболіватиме вся Україна. Нагадаємо, що у стикових матчах відбору на ЧС-2018 хорвати «вибили» нашу збірну, і тоді ніхто не міг сказати, що вони зіграють у фіналі турніру.

У фінальному матчі збірна Хорватії зійшлися з французами, які на шляху до фіналу здолали грізні збірні Аргентини, Уругваю та Бельгії. Хорватам у кожному з поєдинків плей-оф довелося грати екстра-тайми, зокрема Данія та Росія, якій на цьому ЧС щастило як ніколи, програли «картатим» у серії пенальті. Щодо англійців, то їх збірна Хорватії здолала, зрівнявши рахунок по ходу зустрічі та забивши переможний гол в ектра-таймі.
Впродовж всього турніру хорватів називали прихованими фаворитами, щодо Франції, то цю команду вважали одним з імовірних претендентів на титул, відтак фаворитами фіналу були французи. Для збірної Хорватії вихід у фінал – це вже історичне досягнення, адже до цього найбільшим їхнім успіхом було третє місце на Чемпіонаті світу 1998 року. До слова, у відборі на світову першість хорвати у стикових матчах переграли збірну України.

Склади команд також не важко було передбачити, адже впродовж усього турніру тренери використовували перевірених гравців, зрідка випускаючи у старті резервістів. Цілком прогнозованим у французів була трійка хавбеків

Погба, Матюїді та Канте, яким протистоятимуть хорвати Брозович, Модрич, та Ракитич, тож боротьба у центрі поля обіцяла бути безкомпромісною. Також обіцяло бути цікавим протистояння воротарів Льоріса та Субашича, який на нинішньому ЧС виграв дві серії пенальті. Щодо нападу, то у французів мали б вийти трійка форвардів Мбаппе, Грізманн, Жиру, а у збірної Хорватії попереду діяло тріо Манджукич, Перишич та Ребич. Експерти не прогнозували жодних змін у захисті команд, тож у старті мали вийти звичні четвірки.

Перший тайм

Старт першого тайму був за хорватами – захисники французів помітно нервували, дозволивши кілька разів перехопити м’яч «картатим», однак серйозних проблем збірній Франції це не принесло. У стартову десятихвилинку хорвати більше володіли м’ячем, і вже на 8 хвилині вони подали перший кутовий – вперше у матчі в гру вступив воротар Льоріс. «Гальські півні», своєю чергою, не поспішали форсувати події на полі, помалу пристосовуючись до стилю гри суперника.

На 15 хвилині Іван Перишич небезпечно прострілював до штрафного майданчика, втім захисник французів вибив м’яч в аут. Вже через дві хвилини фаворити відповіли прострілом Мбаппе – чи не вперше збірна Франції дійшла до штрафного «картатих». А на 18 хвилині сталося нещастя для хорватів – Грізманн подав зі штрафного, а нападник Маріо Манджукіч зрізав м’яч у власні ворота – 1:0. Показавши непоганий футбол на старті зустрічі, збірна Хорватії пропустила швидкий гол, тож змушена була відігруватися.
Шанс зрівняти рахунок мав Домагой Віда, втім його удар головою після подачі зі штрафного від Модрича пролетів значно вище воріт. Французи не встигли як слід відсвяткувати взяття, адже на 28 хвилині активний Іван Перишич підібрав м’яч після «пожежі» у штрафному французів та лівою ногою розстріляв ворота Льоріса, забивши свій 3 гол на цьому ЧС – 1:1.
На 34 хвилині після подачі з кутового рукою у власному штрафному зіграв автор голу хорватів Перишич – арбітр вагався, чи ставити пенальті, тож змушений був звернутися до відеоповтору, після перегляду якого виніс вердикт – пенальті. До «точки» підійшов Антуан Грізманн і на 38 хвилин розвів «кулястого» та Субашича по різних кутах – 2:1. Незважаючи на не надто виразну гру, французи знову вийшли вперед – відверто щастило «галльським півням» у фінальному поєдинку – до авто голу Манджукича додалося пенальті, яке поставив би не кожен арбітр.


Хорвати побігли відіграватися, адже до кінця першого тайму залишалося обмаль часу, тому у штрафному збірної Франції раз-по-раз виникали небезпечні ситуації. На останніх хвилин хорвати подали три кутових, під час одного з яких Віді лише трішки не вистачило, аби поцілити у рамку воріт французів, тож на перерву команди пішли за мінімальної переваги збірної Франції.

Другий тайм

Команди активно розпочали другу половину зустрічі – спочатку з-за меж штрафної пробивав Грізманн, а вже у наступній атаці Льоріс мусив демонструвати дива реакції після сильного удару Ребича. «Картаті», як і на старті першого тайму, здебільшого грали першим номером, стараючись відбирати м’яч при втраті.

На 52 хвилині Мбаппе продерся крізь захисників і намагався проткнути м’яч повз Субашича, однак голкіпер був на місці, а вже в наступному епізоді кілька вболівальників вибігли на поле, продемонструвавши недолугість організаторів фінального матчу.

Допоки вболівальники ще згадували неприємний інцидент, як на 59 хвилині Поль Погба з другої спроби з-за меж штрафної поцілив у кут воріт Субашича, збільшивши перевагу своєї команди до двох м’ячів – 3:1. А на 61 хвилині з-під Домагоя Віди, Кіліан Мбаппе знову вразив ворота Субашича – 4:1. Будемо відверті, що хорвати явно не заслуговували на розгром.

Попри розгромний рахунок, збірна Хорватія не збиралася здаватися – голкіпер французів хотів ефектно обіграти Манджукича у власному воротарському, однак нападник виявився хитрішим та проткнув м’яч у ворота.

Після 70 хвилини тренери почали робити заміни – у хорватів Крамарич замінив Ребича, а у французів Толіссо вийшов на поле замість Матюїді. «Картаті» намагалися відіграти бодай один гол – почергово з-за меж штрафної пробивали Врсалько та Ракитич, однак їх удари були невдалими.

В останні 10 хвилин хорвати продовжували більше володіти м’ячем, за ударами вони вдвічі переважали французів за кількістю ударів по воротах, однак якість цих ударів залишала бажати кращого.

Відтак, збірна Франції перемогла збірну Хорватії та стала переможцем Чемпіонату світу-2018.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
АНАТОЛЬ_ Показати IP 15 Липня 2018 20:48
Казали шо буде бойкот, шо нiхто не приiде, приiхали до путлера королi, президенти, всяке еаропейське начальство. Макарон з жинкою
Лучанин до АНАТОЛЬ_ Показати IP 16 Липня 2018 09:21
Про бойкот люблять розказувати в українській пресі. Бойкот - це тільки для інформаційного простору України. Решті світу або однаково або вже набридло. Хіба ми в Україні сильно переймаємось конфілктами, наприклад, в Африці чи Азії? Та ми про ним в більшості і не знаємо..
генадій Показати IP 16 Липня 2018 00:52
Хто казав?
911 Показати IP 16 Липня 2018 07:05
Вітаю, "Волинські новини"! Не противно? Про яку свободу слова ви ще щось пишите, якщо банальні коментарі про ЧМ у Москві повидаляли? Заборонили вам писати позитив про Росію? І це як назвати? Свобода журанлістики і свобода слова? НЕЧУВАНА!!! Здобули! Було б це тільки про Росію. Так майже в усьому! Ви тільки людей ще більше дратуєте. Яким це потрібно ідіотом бути, щоб не розуміти того, що вібдувається і вірити таким ЗМІ. Але...гроші не пахнуть, так?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus